>>به گزارش ایرنا، مریم خادمی روز جمعه در واکنش به این اقدام در تذکری خطاب به مسئولان استان هرمزگان در جمع خبرنگاران افزود: افزایش بهای بلیط شناورهای مسافربری جزیره قشم غیرمعقول است و باید مطابق با سیاستهای رهبری در قبال جزایر و شرایط اقتصادی مردم بازنگری شود.
وی با بیان اینکه این اقدام از نظر مردم محکوم و غیر معقول است، ادامه داد: تصمیم گیری برای مردم جزایر راهبردی قشم، هرمز و لارک در جایی خارج از این جزایر آن هم بدون حضور حتی یک نماینده از این مردم مسئله ای است که منجر به اخذ تصمیمهایی غیرکارشناسی می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قشم توضیح داد: تکرار چندین باره این مسیر اشتباه منجر به تضعیف سرمایه اجتماعی در جزایر ایرانی خلیج فارس می شود و انتظار می رفت مسئولان استانی، نقشی حداقلی برای مردم جزایر یادشده در اخذ تصمیماتی که تاثیر مستقیم بر معیشت و زندگی روزمره آنان دارد قائل شوند.
خادمی با اشاره به اینکه نخستین راهکار، همواره بهترین راهکار نیست، اضافه کرد: متولیان امر نباید افزایش بهای بلیط را همواره نخستین و بهترین گزینه برای خود قرار دهند بلکه باید با همت و بهره گیری از خرد جمعی راهکارهایی اصولی و معقول را پیش بگیرند.
وی گفت: سیاست های مقام معظم رهبری مبنی بر فراهم آوردن بستر زندگی آسان تر در جزایر و جلوگیری از غیر مسکونی شدن آنها است اما تصمیمات مسئولین در سنوات اخیر با این سیاست در تضاد آشکار است و روز به روز زندگی جزیرهنشینان حافظ تنگه راهبردی هرمز و ساحل نشینان خلیج فارس را بیش از پیش در تنگنا قرار می دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر قشم تصریح کرد: هزینه تعمیرات شناورهای پرهزینه ای که در شرایط فعلی جامعه برای مردم و مالکان صرفه اقتصادی ندارند نباید بر دوش مردم بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس و سایر جزایر گذاشته شود و برای تامین هزینه دست در جیب مردم برد.
وی بیان کرد: دانش و توان فنی لازم برای طراحی و تولید شناورهای ایمن و اقتصادی در جزیره قشم وجود دارد و مسئولین باید به عنوان یکی از راهکارهای کارآ به این مهم توجه و از آن حمایت کنند.
خادمی خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر قشم به نمایندگی از مردم ضمن محکوم کردن افزایش بهای بلیط شناورها، این اقدام را ظلمی ناروا بر مردم جزیره نشین می داند و خواستار بازنگری فوری این تصمیم است.
به گزارش >>ایرنا، بر اساس نرخ نامه جدید بلیط شناورهای مسافربری، قشموندان که بیشتر آنان کارگر، کارمند، دانشجو و بیمار هستند برای سفر به سرزمین اصلی به منظور انجام کارهای روزمره، حضور در محل کار، دانشگاه و مراکز درمانی و بیمارستانی فقط یک بار در هفته می توانند از این جزیره به بندرعباس و بالعکس سفر کنند که افزایش ۷۰ درصدی بلیط شهروندی در سایه سکوت مسئولین مشکلاتی را برای آنها به همراه داشته است.
این افزایش قیمت در حالی رخ داده است که برای قشموندان تنها امکان خرید یک بلیت تخفیفدار یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریالی در هفته فراهم شده و ساحل نشینان هرمز نیز با وجود زندگی در جزیرهای کوچکتر و امکانات محدودتر، برای سفر به هرمز و بالعکس، هزینه بلیت ۷۰۰ هزار ریالی را میپردازند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
جزیره هرمز نیز پیش از این زیر نظر شهرستان قشم بود که با تصویب هیات وزیران بخش هرمز در پنجم اسفند ماه ۹۷ و ابلاغ آن در تاریخ هشتم اسفند ماه همان سال توسط معاون اول رییس جمهوری به شهرستان بندرعباس پیوست.
جزیره بیضی شکل هرمز که طول محیط آن حدود ۶۰۰ متر است، در مدخل خلیج فارس و در فاصله ۶ کیلومتری بندرعباس و ۱۸ کیلومتری جزیره قشم قرار دارد، این آبخوست را به علت موقعیت جغرافیایی آن (مجاورت با تنگه هرمز) قلب گردشگری هرمزگان و کلید خلیج فارس معرفی می کنند.