به گزارش خبرنگار >>ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز پنجشنبه در نشست مشترک نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و مسوولان مازندران در محل دفتر نماینده ولی فقیه در استان افزود: کار های انجام شده در مدیریت پسماند مازندران اصلا راضی کنده نیست؛ مدیریت پسماند کار علمی و فوق تخصصی است.
وی با بیان این که فرایند مختلف مدیریت پسماند طی ۲ ماهه گذشته در مازندران فعال شده است، ادامه داد: جالب است بدانید جانمایی زباله سوز ساری اصلا مناسب نبوده و بی توجهی به مسایل آب، راه دسترسی و برق از دیگر مشکلات است.
یونسی رستمی اظهار کرد: مگر می شود طرحی که ۱۵ سال پیش شروع شده است همچنان با مشکلات دسترسی راه مواجه باشد.
استاندار مازندران با بیان این که نخستین بازدید خود را پس از این که به عنوان نماینده عالی دولت چهاردهم در این خطه شمالی انجام دادم از زباله سوز ساری بود، گفت: بدانید که همواره مسوولان وقت از وجود تجهیزات زبال سوز ساری مصاحبه کرده اند، اما بازدید میدانی و با مطالبه جدی من نشان داده است که خبری از وورد این تجهیزات به سایت نیست. مصاحبه کردند که از چین وارد کرده ایم، ما باور نکردیم و با بررسی ها مشخص شده است که هنوز وارد نشده است.
استاندار مازندران قرارداد زباله سوز ساری را قرارداد ترکمن چای توصیف کرد و در عین حال گفت: اکنون با توجه به هزینه سنگینی که برای زباله سوز ساری انجام شده است نه راه پیش داریم نه پس، بنابراین باید موضوع را حل کنیم.
یونسی رستمی تصریح کرد: من فکر می کنم با توجه به اهتمام جدی که وجود دارد این طرح تا تیرماه سالآینده به بهره برداری خواهد رسید. تصفیه خانه شیرابه زباله سوز نوشهر را نیز علمی حل خواهیم کرد.
نماینده عالی دولت در مازندران خاطر نشان کرد: من غیر علمی کاری را انجام نخواهم داد و از مشاورهای علمی در اجرای طرح های مازندران بهره می گیریم. اکنون ضمن مدیریت پسماند استان، ساماندهی پسماند های دپو شده مازندران نیز شروع شده است.
وی با باین این که اکنون ۱۸۰ روستای مازندران به صورت پایلوت طرح تفکیک از مبدا را انجام دادند، چراکه یک سوم زباله مازندران از روستاهه تولید می شود، گفت: آموزش و فرهنگ سازی تولید و تفکیک زباله مازندران ضروری است.
یونسی رستمی، با اظهار این که فعالیت کمپوست زباله شهرهای استان مازندران را به صورت علمی بررسی می کنیم، گفت: پسماند مازندران بسیار پیچیده و مافیای زیادی از بالا تا پایین آن قرار دارند و این مافیا در مقابل فرمانداران ایستادگی می کنند. قطعا تا پنج ماهه آینده مشکلات پسماند مازندران را ساماندهی خواهیم کرد.
وی با بیان این که زیر ساخت های مازندران با مشکلات زیادی مواجه است، گفت: در منابع آبی استان نیز چالش داریم و باید مسایل مازندران را با روش علمی و وفاق مسوولان حل و فصل کنیم.
>>به گزارش ایرنا، انباشت زبالهها و آلوده شدن خاک محیط تنها چالش ناشی از این روش دفع پسماند نیستند بلکه نفوذ شیرابهها به عمق زمین و آبهای زیرزمینی تهدید بزرگی است که بر سلامت ساکنان اطراف این سایتهای دپوی زباله تاثیر مستقیم میگذارد.
زبالهدانهای تحمیل شده به طبیعت مازندران بسیاری از زمینهای باغی، شالیزاری و مراتع استان را به درجهای از آلودگی رساندند که در سلامت محصولات تولیدی در این عرصهها ابهام وجود دارد.
شهرهای مازندران به گونهای گسترده شده که جنگل، کوه، دشت و مرتع بخشی از شهرها و روستاهای این استان را تشکیل میدهند و همه این اراضی هم در معرض تهدید زبالهها قرار دارند.
معضل پسماند سالهای طولانی است که گریبان مازندران سرسبز را گرفته و در برهههای مختلف سه دهه گذشته در برخی مناطق تبدیل به بحران چندوجهی شد. در این فرایند بیشترین آسیب به جنگلهای مازندران وارد شد. محل دپوی زبالهها در قائمشهر، آمل، بابل، بابلسر، نوشهر، نور و بسیاری از شهرهای این استان از گلوگاه تا رامسر تهدیدی جدی برای عرصههای طبیعی محسوب میشوند.