>>به گزارش ایرنا، ملک محمد قربانپور شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی و آسیبشناسی قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت در راستای توسعه و آبادانی استان با حضور رییس امور سیاستگذاری توسعه و مشارکتهای سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به برنامه مربع توسعه تعریف شده در چهارمحال و بختیاری افزود: ائمه جمعه و جماعات، دستگاههای نظارتی، تشکلهای مردمی و غیردولتی از ضلعهای این مربع به شمار میروند.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل شورای توسعه در راستای فعالسازی قابلیتها برای رسیدن به دستاوردهای خاص در استان اظهار داشت: تلاش شده در قالب این شورا از توان افرادی از استان که مسوولیتهای کلیدی و یا از سرمایه اجتماعی، فرهنگی و به نحوی صاحب نفوذ هستند، استفاده شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: برای شورای توسعه استان کارگروههای صنعت و معدن، آب و کشاورزی، گردشگری و انرژی تعریف شده است.
وی ادامه داد: براساس هماهنگی انجام شده قرار است شورای توسعه چهارمحال و بختیاری هر ۲ ماه یک بار به ریاست معاون اول رییس جمهور و با مشارکت وزیرانی مورد نظر مسوولان استان تشکیل شود.
قربانپور با تاکید بر ضرورت اجرای برنامههای توسعهای استان براساس انسجام و پایه تئوریک خاص گفت: در زمان حاضر به اندازه کافی اسناد بالادستی در کشور تنظیم شده و امروز به دنبال برنامههایی هستیم که طی چهار سال عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: امروز نگاه ما به توسعه چهارمحال و بختیاری در کنار توسعه سخت افزاری توجه به توسعه نرمافزاری نیز است.
قربانپور با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در برخی از فرصتها از دیگر نقاط کشور عقب مانده است گفت: باید تلاش کرد که این عقب ماندگیها جبران شود و استان در مسیر توسعه قرار گیرد.
وی افزود: نگاه غیرواقعی به درآمدهای استان یکی از چالشها است که باید کمک شود که باید این مساله از دل قانون بودجه اصلاح شود.
>>آسیبشناسی برنامههای توسعه ضرورتی که مغفول مانده
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۶ برنامه توسعه در کشور پشتسر گذاشته شده اما آسیبشناسی جدی و لازم در این خصوص انجام نشده و بازتابی در استانها نداشته است.
ملک محمد محمودیان افزود: برنامههای توسعهای میان مدت از نظر مفاد و قوانین خیلی ایدهال بودهاند و اگر آسیبشناسی صورت میگرفت خیلی واقعیتر مسائل برطرف میشد.
وی اظهار داشت: در برنامههای قبلی به طور معمول باید آییننامههایی در راستای اجرای قوانین برنامه اجرایی میشد که این آییننامهها یا خارج از مهلت مقرر آماده میشدند و یا به طور کلی آماده نمیشدند.
محمودیان یکی دیگر از آسیبها را ارزیابی نکردن برنامههای توسعه در هنگام اجرا و پایان برنامه عنوان کرد و گفت: به طور معمول در برنامههای توسعهای و عملیاتی همسویی دیده نمیشود.
به گفته محمودیان، برنامههای توسعهای برای رسیدن به هدفهای پیشبینی شده خوب و امیدوار کننده هستند اما برنامههای عملیاتی که باید اجرا شود همسو و هم راستا با برنامههای توسعهای نیستند.
وی با تاکید براینکه قوانین توازن باید گپهای میان مناطق محروم و برخوردار را پر کند افزود: در کنار آن قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد که با شدت فزاینده این فواصل را زیاد میکند.
محمودیان با تاکید بر ضرورت توسعه شهری و روستایی یادآور شد: برخی از قوانین و دستورالعملها باید متعادل و همسو شوند تا به این صورت بتوانیم به اهداف کلی و کلان نظام دست یابیم.
وی تاکید کرد: انتظار میرود در برنامه هفتم توسعه آییننامهها در موعد مقرر تهیه شود و همچنین برش استانی نیز داشته باشند تا بتوان در راستای اجرای برنامه گامهایی برداشته شود.
به گزارش >>ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت دارد.