>>به گزارش ایرنا، منوچهر حبیبی روز چهارشنبه در نشست مشترک فعالان اقتصادی با روسای اتاق های بازرگانی استان های هم مرز کشور عراق با استان کرمانشاه شامل استان های دیالی، حلبچه، سلیمانیه و گرمیان در اتاق بازرگانی کرمانشاه، افزود: اقتصاد هر دو کشور به هم گره خورده و امنیت ایران و عراق نیز در هم تنیده است.
وی با بیان اینکه تعاملات و ارتباطات اقتصادی، امنیت را برای هر دو کشور بهتر و بیشتر میکند، ادامه داد: وجود بیش از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق با ۲ بخش عربی و کُردی ظرفیتی کم نظیر است و اهمیت این موضوع را چند برابر میکند تا تعاملات بیشتر شود.
حبیبی گفت:در حوزه تجارت با وجود پنج مرز رسمی می توان برای مردم دو کشور اتفاقات خوبی رخ دهد؛ استان کرمانشاه ظرفیت حداقل ۵۰ درصد تجارت و معاملات به عراق را دارد.
شبکه حمل و نقل ریلی کرمانشاه در حال جهش است
استاندار کرمانشاه در ادامه افزود: در حوزه زمینی، ریلی و هوایی اتفاقات خوبی در استان کرمانشاه در حال شکل گیری است؛ بستر اقتصاد شبکه حمل و نقل است.
حبیبی با بیان اینکه اقتصاد یک مثلث سه ضلعی است و شبکه حمل و نقل یکی از ضلع های آن است، ادامه داد: محورهای زمینی استان کرمانشاه تا عراق در حال ارتقا است و این روند ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در بخش هوایی فرودگاه استان توسعه پیدا کرده و این فرودگاه جزو معدود فرودگاه های کشور است که ۲ باند دارد؛ در حوزه ریلی یکی از بزرگترین پروژههای کشور، پروژه ریلی کرمانشاه به خسروی است که تحول شگرفی در این زمینه است.
حبیبی ادامه داد: استان کرمانشاه عزم جدی برای متحول کردن زیرساخت های حمل و نقل دارد که اقتصاد منطقه را قویتر کند؛ منطقه آزاد قصرشیرین در نقطه صفر مرزی راه اندازی شده و در واقع بین ایران و عراق مشترک است، در روز راه اندازی این منطقه از استاندار گرمیان دعوت به عمل آمد و هدف از آن این بود که سرمایه گذاران عراقی به استان بیایند تا ۲ طرف از منافع آن بهرهمند شوند.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: بخش خصوصی استان یک بخش چابک و توانمند و فعال است، محوریت های اقتصاد استان با بخش خصوصی تعریف شده است؛ این بخش با محوریت اتاق بازرگانی می تواند تعاملات را روانتر کند.
هر قراردادی توسط اتاق با اقلیم امضا شود مورد تایید استانداری کرمانشاه است
حبیبی افزود: اقتصاد ایران متنوع است اما در کرمانشاه متنوع تر است، حوزه تجارت و پزشکی توانمندی در استان وجود دارد و می توان گفت کرمانشاه یک ایران کوچک است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بخش اعظمی از تولیدات ایرانی با کیفت است و به اروپا و کشورهای عربی صادر می شود ، گفت: کرمانشاه قابلیت توریست درمانی دارد و این موضوع برای استان ظرفیت بالایی است؛ پزشکان متخصص در کرمانشاه وجود دارند و برخی از آنها به صورت پروازی به کشورهای عربی برای مداوا می روند می توان از آنها به صورت مطلوب تر استفاده کرد.
وی با بیان اینکه راه اندازی دبیرخانه مشترک بین ایران و عراق کاملا ضروری است، افزود: این دبیرخانه باید در اتاق بازرگانی استان تشکیل شود و موارد را پیگیری کند.
حبیبی بیان کرد: رفت و آمدها بین تجار ایرانی و عراقی باید متقابل باشد و در هر فصل از سال صورت گیرد؛ باید از ظرفیت های خدمات فنی مهندسی کرمانشاه استفاده بیشتری شود و طرف عراقی در سفرهای خود از واحدهای تولیدی و بیمارستان ها بازدید داشته باشد تا ظرفیت های استان برای آنها ملموس تر باشد.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد آن مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
مرز سومار نیز به شهرهای اصلی عراق مخصوصا بغداد نزدیک است اما به سبب تخریب کامل آن در جریان جنگ ۸ ساله هنوز تا کامل شدن زیرساخت ها فاصله دارد.