>>به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روز چهارشنبه در جلسه ستاد پدافند غیرعامل گیلان اظهار کرد: حدود ۱۵ سال است که این گیاه مهاجم مهمان ایران است و برای مبازرزه و ریشه کنی آن باید فکری اساسی کرد و در این راستا سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه متولی باید اقدامات مناسب و ضروری را انجام دهد.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: عدم ورود فاضلاب و پسماند به تالاب انزلی خود موجب جلوگیری از رشد و تکثیر این گیاه مهاجم می شود اما باید در کنار آن راهکارهای جدی دیگری نیز تدبیر و انجام داد تا شاهد کاهش بیشتر آن شویم.
وی افزود: تا کنون فقط در ۵۰۰ هکتار از وسعت تالاب این گیاه جمع آوری شده است که اصلا رقم محسوسی نیست.
وی ادامه داد: نقش همه دستگاهها برای مبارزه با این گیاه مهاجم، موثر است به خصوص حوزه دانشگاهی که باید بیش از پیش به این بخش ورود کرده تا بتوانیم با ایده های نوین و قابل اجرا و علمی با سنبل آبی مقابله و آن را ریشه کن کنیم.
استاندار گیلان به عرضه نوعی گیاه سمی به عنوان گیاه زینتی در بازار نیز اشاره و بیان کرد: متاسفانه شاهد خرید و فروش نوعی گیاه سمی از آمریکای لاتین به عنوان گیاه زینتی هستیم که باید از طریق روابط عمومی همه دستگاههای ذیربط و رسانه ها این امر اطلاع رسانی شود تا مردم با این گیاه آشنا شوند و از خرید آن ممانعت کنند و همچنین مسئولان ذیربط نیز با فروشندگان این گیاه سمی برخورد کنند.
حق شناس در ادامه به ضرورت دوگانه سوز شدن ۳۰ درصد از نانوایی ها در گیلان اضافه کرد: با توجه به اینکه هم اینک ۱۹ درصد از نانوایی ها دوگانه سوز هستند، برای اینکه این رقم به ۳۰ درصد افزایش یابد، ۴۰۰ واحد نانوایی دیگر هم باید اقدام کنند.
نماینده عالی دولت افزود: برای اجرای این طرح درهر واحد نانوایی یک میلیارد ریال اعتبار نیاز است که باید این میزان به صورت وام دراختیار نانوایی های واجد شرایط قرار گیرد و اگر بانک از پرداخت وام ممانعت کرد، بانک عامل خود را تغییر دهید.
وی در ادامه گفت: از سوی دیگر افرادی که درخواست مجوز نانوایی دارند باید شرط دوگانه سوزی واحد در آن لحاظ شود.
استاندار گیلان به بلوک بندی مناطق استان توسط دانشگاه علوم پزشکی در زمینه بروز بحران نیز اشاره و اظهار کرد: باید یک شهرستان در هر منطقه گیلان درنظر گرفته شود تا اگر حادثهای اتفاق افتاد، شهرستانی دیگر معین آن باشد تا مشکلی برای کمک و مداوای حادثه دیدگان به وجود نیاید.