به گزارش خبرنگار >>ایرنا، هواشناسی سمنان به دلیل شرایط نامساعد جوی به همراه کاهش دما بین هشت تا ۱۴ درجه سانتیگراد از چهارم تا نهم اسفند ۱۴۰۳، هشدار نارنجی کشاورزی و هشدار زرد هواشناسی اعلام کرد.
هم اکنون برخی محورهای کوهستانی سمنان پوشیده از برف و مسافران در بوران در حال عبور از گردنهها هستند.
صرفهجویی در مصرف گاز به منظور پایداری شبکه گازرسانی و تامین سوخت نیروگاهها به منظور پایداری شبکه برق رسانی ضروری است.
مدیرعامل شرکت گاز سمنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: هر یک درجه کاهش دمای خانه در قالب پویش صرفهجویی انرژی موجب ۲۵ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز و تخصیص به نیروگاهها برای تولید برق میشود.
مجید مهربد افزود: ۲ درجه کاهش دما منجر به ۵۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز میشود و انتظار میرود مشترکان خانگی و تجاری صرفهجویی در مصرف انرژی را مدنظر قرار دهند.
>>راهکارهایی برای صرفهجویی در مصرف گاز
وی اضافه کرد: پوشیدن لباس گرم داخل خانه از راهکارهای موثر در کاهش مصرف گاز و گازهای بهای مصرفی است. همراهی مشترکان خانگی در این زمینه موجب میشود گاز برای تداوم روشنایی و پایداری شبکه برق به نیروگاهها تخصیص پیدا کند.
مهربد تاکید کرد: استفاده از پنجرههای ۲ جداره و یا استفاده از پوشش نایلونی و پرده ضخیم برای پنجرههای معمولی، از راهکارهای صرفهجویی در مصرف انرژی است.
>>کمتر از یک درصد از سمنانیها مشترکان بدمصرف هستند
مدیرعامل شرکت گاز سمنان گفت: کمتر از یک درصد مشترکان خانگی گاز استان بدمصرف محسوب میشوند.
وی بیان کرد: سمنان استانی فرهنگی است و مشترکان گاز این استان در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی به ویژه گاز همراهی دارند و رعایت میکنند.
وی افزود: افزایش مصرف گاز با توجه به سرمای غیرعادی هوا در زمستان ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته طبیعی است.
مهربد گفت: طبق اعلام شرکت ملی گاز ایران، سرمای هوا مصرف گاز را ۱۰ درصد افزایش داده است.
>>توجه به نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان گفت: مردم هشدارها و نکتههای ایمنی در زمینه نحوه صحیح استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی را برای جلوگیری از وقوع حوادث دلخراش با توجه به فصل سرما جدی بگیرند.
وی ادامه داد: شهروندان قبل از استفاده از بخاری باید از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنند و هر وسیله گازسوز باید یک دودکش مجزا و مخصوص به خود داشته که باید حداقل یک متر از کف پشت بام و لبه دیوار مجاور فاصله داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت کنترل دقیق وسایل گازسوز به منظور اطمینان از سلامت کارکرد آن ها گفت: استفاده از کلاهک H در مبادی خروجی دودکشها به دلیل ممانعت از فشار جریان باد و خروج گازهای سوخت الزامی است و رعایت این نکته برای حفظ سلامت شهروندان باید جدی گرفته شود.
وی تاکید کرد: به منظور جلوگیری از حوادث ناشی از گازگرفتگی، مشترکان از قرار دادن خروجی دودکش وسایل گرمایشی در داخل راهروها، حیاط خلوتهای مسقف و هم چنین بهصورت افقی خودداری کنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان افزود: بخاری بدون دودکش به هیچ عنوان در محیط های بسته مانند اتاق خواب و آبگرمکن یا در مکان هایی مانند انباری، آشپزخانه های کوچک، حمام یا رختکن و نورگیرها نباید نصب شود.
مهربد تاکید کرد: استفاده از لوله های آکاردئونی (خرطومی) به عنوان دودکش وسایل گازسوز اقدامی خطرناک و بازی با جان مردم است. در نصب بخاری باید از دودکش های گالوانیزه و ضد زنگ با حداقل تعداد زانویی، بست فلزی و شیلنگ استاندارد و مخصوص استفاده شود.
سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری از نعمت گاز برخوردار هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.