دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

استاندار چهارمحال و بختیاری: شناسایی و رصد گلوگاه‌های قاچاق کالا در استان انجام شود

>>به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز یکشنبه در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان افزود: شناسایی گلوگاه‌های قاچاق کالا در استان و رفع آنها ، نیاز به یک عزم و بسیج همگانی، همدلی و وفاق است و دستگاه‌های متولی استان با رصد دقیق، این نقاط را شناسایی کنند.

وی با تاکید بر تقویت نظارت بر مبادی ورودی و خروجی استان گفت: نظارت بر این جاده‌های ترانزیتی و مبادی ورودی و خروجی رسمی و غیررسمی استان نیازمند مدیریت و هماهنگی و نظارت جدی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی با استفاده از فناوری نوین نظارتی مانند سامانه‌های هوشمند، دوربین‌های مدار بسته و سامانه‌های پیشرفته است.

به گفته وی، با توجه به اینکه مقابله با قاچاق کالا همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد و ایشان بر ضرورت مقابله با قاچاق کالا و ارز تاکید دارند، این مساله باید در استان نیز به صورت جدی‌تر پیگیری شود.

مردانی با اشاره به اینکه قاچاق کالا به معنای واقعی در اقتصاد کشور خلل ایجاد می‌کند اظهار داشت: قاچاق کالا موجب کاهش رشد اقتصادی، کاهش تولید ملی و آسیب رساندن به کسبه و خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی در کشور می‌شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مبارزه با قاچاق کالا نیازمند همکاری، همراهی و هماهنگی بین تمام دستگاه‌های اجرای، امنیتی، قضایی و نظارتی استان است و باید از هرگونه موازی‌کاری و اختلاف‌نظر جلوگیری شود و تمام دستگاه‌ها در قالب شبکه منسجم برای مقابله با این پدیده منسجم‌تر عمل کنند.

وی با توجه به اینکه بیشتر کالاهای قاچاق توسط شبکه و باندهای سازمان یافته در کشور توزیع می‌شود گفت: برخورد با این باندها و شبکه‌ها و همچنین نظارت بیشتر بر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی که امروز مکانی برای عرصه کالای قاچاق هستند، ضروری است.

به گفته وی، از دستگاه‌های امنیتی و قضایی درخواست می‌شود در شناسایی و برخورد قاطع با این شبکه‌ها تلاش بیشتری داشته باشند و انتظار است رسیدگی به پرونده‌های قاچاق در دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی با سرعت انجام شود.

مردانی یادآور شد، قاچاق کالا به طور مستقیم بر تولید داخلی و اشتغال آسیب می‌زند و با مقابله با ورود کالای قاچاق از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود.

وی افزود: راه‌اندازی و فعال کردن بازارچه‌های محلی و ایجاد فرصت‌های اقتصادی و شغلی برای اشتغالزایی یک راهکار برای مقابله با استفاده ازکالای قاچاق است.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و عید نوروز گفت: ایجاد بازارچه‌های محلی توسط صنعت ،معدن و تجارت، فرمانداران و شهرداری‌ها یک فرصت برای ایجاد اشتغال، حمایت از تولید داخلی و عرصه کالا با قیمت مناسب و افزایش رضایت مردم است.

وی ادامه داد: فرهنگسازی، آگاه‌بخشی و اطلاع‌رسای در زمینه پیامدهای منفی قاچاق و آسیب‌های که این پدیده به اقتصاد ملی و اشتغال و سلامت جامعه می‌زند ارزشمند است و مبارزه با قاچاق کالا نیازمند اجرای کارهای فرهنگی است.

مردانی با تاکید بر اینکه جلوگیری از قاچاق کالا فقط با برخورد فیزیکی و برخوردهای قانونی صورت نمی‌پذیرد گفت: باید کارگروه فرهنگی و تبلیغاتی فعال‌تر شود و همه کارگروه‌ها و دستگاه‌ها کمک ویژه‌ای در اطلاع‌رسانی، افزایش آگاهی عمومی انجام دهند و مشارکت عمومی را افزایش دهند.

پیشگیری از قطع درختان جنگلهای بلوط در اولویت قرار گیرد

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امروز جنگل‌های بلوط به دلیل خشکسالی، برداشت بی‌رویه و همچنین آفات و بیماری در وضعیت خوبی قرار ندارد گفت: یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری باید در زمینه پیشگیری از قطع درختان به ویژه جنگل‌های بلوط جلوگیری کند.

به گفته وی، نباید اجازه داده شود که درختان بلوط قطع و به زغال تبدیل شود تا با این کار زمینه احیا جنگل فراهم شود.

وی با اشاره به افزایش کشفیات چوبی و زغال قاجاق توسط ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی آبخیزداری گفت: با پیشگیری از قطع درختان تعداد ثبت و ضبط قاچاق چوب و زغال نیز کاهش پیدا می‌کند.

مردانی بر راه‌اندازی و فعال کردن پاسگاه کردشامی و ایست بازرسی در سه راهی کوشکی برای پیشگیری از قاجچاق کالا و ارز تاکید کرد.

به گزارش >>ایرنا ،براساس آمار نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری کشفیات کالای قاچاق در استان چهارمحال وبختیاری در سالجاری نسبت به مدت مشابه افزایش ۳۳درصدی داشته است و در سالجاری ۴۰۸ متهم در حوزه قاچاق کالا در استان دستگیر شدند.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها