>>به گزارش ایرنا، ابراهیم عزیزی روز شنبه در حاشیه دیدار وزیر نیرو در استان فارس، اظهار کرد: از میزان هزینه در جدول اعتبارات امسال برای سد تنگ سرخ گلایه مند هستیم و باید اصلاح بشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: نوع نگاه دولتها به استان فارس به عنوان یک استان برخوردار و خاصه کلانشهر شیراز سبب شده که بسیاری از مشکلات آن همچنان پا برجا بماند و در بسیاری از شاخص ها دچار معضل باشد.
نماینده مردم شیراز و زرقان و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این شهر را برخوردار معرفی کردند و مدیران ارشد کشوری را کمتر بردیم که مشکلات را ببیند بنابراین هنوز این موارد رفع نشده است.
عزیزی ابراز کرد: در برخی از مناطق استان حتی برای بهره مندی مردم از آب شیرین کن استان نیازمند یک میلیارد و دو میلیارد تومان است و برخی روستاها با تانکر آبرسانی می شود.
وی ادامه داد: قرار بود از خط انتقال آب از کوه سبز به زرقان ۳۰ روستا به آب آشامیدنی به بهره برداری برسد و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت اما تامین منابع نشد و اکنون بالای ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا تکمیل شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: می طلبد چند پروژه اولویت دار در حوزه آب در دستور کار قرار بگیرد و تامین منابع بشود و استان بیش از یک هزار کیلومتر خط انتقال فاضلاب و پساب می خواهد و بسیاری از مناطق تقاضا دارند اما کار پیش نمی رود.
عزیزی با اشاره به خط انتقال آب از خلیج فارس به شیراز، گفت: این خط پنجم است که در دولت مصوب شده و اکنون از نوع حمایت از این خط گلایه مند هستیم.
وی بیان کرد: تنها خطی که توسط سرمایهگذار و بخش خصوصی و بدون حمایت دولت در حال انجام است، خط انتقال از خلیج فارس به فارس است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: انتظار داریم حتما گشایشی در این سفر صورت بگیرد زیرا اگر اتفاقی نیفتد بدون تردید دچار مشکلات جدی در آینده خواهیم شد.
عزیزی افزود: استفاده از چاه و سد درودزن معضل آب شیراز را رفع نمی کند و باید به جد خط انتقال آب از خلیج فارس به شیراز مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: خط انتقال از سد تنگ سرخ بشار به شیراز برای استان فارس حیاتی است از این نظر هم در حوزه اعتبارات آن نیازمند یک تجدید نظر هستیم.
به گزارش >>ایرنا، سهم استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس و شهرها در مصارف آب سد تنگ سرخ مشخص شده است .
در سال ۸۷هیات وزیران مطالعات سد تنگ سرخ را تصویب کرد و در سال ۸۹وزارت نیرو اخذ ردیف اعتبارات را از طریق هیات دولت درخواست کرد و مطالعات زیست محیطی نیز از سال ۸۵ آغاز شد و در فروردین سال ۱۴۰۰ محیط زیست استان و کشور مجوزها را صادر کرد.
مجوز میراث فرهنگی سد تنگ سرخ در سال ۹۲ صادر و مطالعات پدافند غیر عامل نیز سال ۹۶ انجام شد. در سال ۱۳۸۸مطالعات محیط زیست تمام و در سال ۹۴، تاییدیه محیط زیست استان برای سازمان کشوری فرستاده شد.
در سال ۱۳۹۵بر اساس تغییر رویکرد و شرح خدمات مطالعات زیست محیطی، مطالعات بر اساس قانون جدید از سر گرفته شد و در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ مطالعات جدید باید دفاع می شد که کار انجام و در ۲۲فروردین ۱۴۰۰اجرای طرح سد تنگ سرخ از سوی سازمان محیط زیست بلامانع اعلام شد.
آب سد تنگ سرخ برای مصارف صنعتی ، شرب و کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد و آب شرب شیراز تخصیص و در نظر گرفته شده است.
سد تنگ سرخ ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در ۱۱ جبهه کاری فعال است و ۱۷۰ نفر نیروی انسانی و ۸۰ دستگاه ماشینآلات سنگین در حال کار هستند و شیفت شب در برخی جبهههای کاری فعال است.
به گزارش ایرنا، استان پهناور فارس نیز به دلیل قرارگیری در منطقه خشک و نیمه خشک و عدم توازن بارشها به جهت مکانی و زمانی با کمبود آب و تنش آبی مواجه است و همین مساله اندیشیدن تمهیدات خاص برای مدیریت منابع موجود را ضروری میسازد.
۱۸ هزار میلیارد تومان پروژه در صنعت آب و برق در سفر دو روزه وزیر نیرو به استان که از صبح امروز (شنبه ) آغاز شده افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
۵۱ پروژه در حوزه آب و برق افتتاح خواهد شد و ۶ پروژه هم در حوزه آب و برق کلنگ زنی می شود.
پروژههای مهم آب و برق در چهار شهرستان شیراز، داراب، جهرم و فسا به بهره برداری میرسد. این سفر با هدف توسعه زیرساختهای آب و برق در استان فارس و تسریع در اجرای پروژههای حیاتی این حوزه انجام شده است.