چهارشنبه، 11 تیر، 1404

ورشکستگان سیاسی به دنبال مصادره دستاوردهای جنگ/ این آدمها خون مردم را در ایام جنگ مکیدند

>>سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

>>روایت ابطحی از "جنگ احزاب" علیه ایران

>>

محمدعلی ابطحی، از فعالان اصلاح طلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایرنا پیرامون درگیر اخیر ایران با آمریکا و اسرائیل گفته است:

"فلسفه وجودی اسرائیل این است که از طرف همه دنیا حمایت شود و به هر مکانی که می‌تواند ضربه بزند. حال >>ایکاش طرف ما اسرائیل بود، طرف ما اسرائیل، آمریکا، آلمان و فرانسه است. "[۱]

*درگیری اخیر ایران با آمریکا و اسرائیل دستاوردهای بسیار بزرگی داشت.

از جمله اینکه می بینیم ندای واحدی از جانب فعالان سیاسی کشور در جناح های مختلف به گوش می رسد که تأکید دارد اسرائیل تنها دشمن ایران نیست و بلکه آمریکا و آلمان و فرانسه هم متحدان او هستند.

>>در واقع اگر درگیری ۱۲ روزه نبود چه بسا تردیدهایی در روش دشمنی غرب با ایران وجود داشت. کما اینکه مثلا یادمان هست افرادی بودند که می گفتند حساب اوباما با دیگران فرق می کند!

از این دستاورد باید حفاظت کرد و نسبت به تنقّح و نهادینه سازی آن اقدام کرد تا بتوان نسبت به ایجاد دستاوردهای بیشتر در آینده امیدوار بود.

>>این آدمها خون مردم را در ایام جنگ مکیدند

>>

>>مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از تشکیل ۴۲۴ فقره پرونده برای واحدهای صنفی متخلف در ۲ هفته گذشته در این استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، مسعود ایرانی در مصاحبه با خبرنگاران گفته است: در پی شرایط اضطراری ناشی از حمله ددمنشانه رژیم صهیونی، مصوبه‌های قرارگاه اقتصادی و ستاد تنظیم بازار با بسیج همه امکانات و مشارکت بسیج و اتاق اصناف در ۲ نوبت پیش از ظهر و بعد از ظهر تشدید نظارت بر اصناف در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: در چارچوب برنامه‌های نظارتی و کنترل بازار، تیم‌های بازرسی بازدید از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی را در ۱۲ روز گذشته با هدف پیشگیری از تخلف‌های احتمالی، کنترل قیمت‌ها و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان انجام دادند تا از رعایت مقررات و ثبات قیمت‌ها در بازار اطمینان حاصل کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به نظارت بر فروشگاه‌های زنجیره‌ای، شرکت‌های پخش، عمده فروشان و انبارها افزود: ۴۲۴ فقره پرونده به ارزش ۷۰ میلیارد و ۵۵۷ میلیون ریال در جریان بازرسی‌ها برای واحدهای متخلف تشکیل و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی فرستاده شد. [۲]

*ما قضاوت درباره این خبر تلخ را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.

درگیری ۱۲ روزه ایران با آمریکا و اسرائیل اگرچه مثبتات و دستاوردهای بسیاری داشت لکن حاوی عبرت هایی نیز بود که باید بصورت جدی در آنها تأمل کرد.

>>تشکیل بیش از ۴۰۰ پرونده صنفی در ایام درگیری در یک استان در حالی است که تخلفات صنفی در ایام جنگ از مصادیق اتمّ همکاری با دشمن است.

>>پیش از این یک مقام صنفی نیز از دستگیری تعدادی از صنوف مختلف در ایام درگیری ۱۲ روزه خبر داده بود. او همچنین از این گفته بود که برخی از این بازداشتی ها بعدا با وساطت آزاد شده اند! [۳]

>>ورشکستگان سیاسی به دنبال مصادره دستاوردهای جنگ

>>

علی صوفی، فعال چپ و از وزرای دولت اصلاحات در بخشی از یک مصاحبه با خبرآنلاین پیرامون شرایط پساجنگ اظهار کرده است:>> الان زمان آن است که حاکمیت سریع تصمیم بگیرد و نشان دهد که پیام اتحاد مردم را در این ۱۲ روز دریافت کرده است و می‌خواهد که این اتحاد ادامه پیدا کند.

او می افزاید: اما اگر حاکمیت کاری نکند، دوباره روز از نو و روزی از نو؛ دوباره به سر جای قبلی خود برمی‌گردیم. فرصت بسیار خوبی است که حاکمیت این نمادها را در نظر بگیرد. >>همچنان که مردم و جناح‌های سیاسی بدون چون و چرا و بدون شرط به صحنه آمدند حاکمیت هم نباید بی‌اعتنا از کنار آن بگذرد. بلکه باید دست به اصلاحات بزند و همه توانش را هم متوجه حل مشکلات معیشتی مردم شود. [۴]

*درگیری ۱۲ روزه ایران با آمریکا و اسرائیل غیر از ضربات سنگینی که به طرف های مقابل زد؛ بازندگان بزرگی هم در داخل داشت!

جریانی که طی یک و نیم دهه گذشته سری در تحریم انتخابات داشتند و سر دیگری در نشان دادن آدرس خیابان و ایجاد اغتشاش.

این جریان که اکنون و پس از رویت یکدستی و یکرنگی مردم ایران با حاکمیت؛ احساس از دست رفتگی تمام سنگ چین های خود را می کند مشغول تقلاست تا از شرایط پساجنگ برای خود دستاوردتراشی کند و مثلا همانطور که می بینیم خواستار رفورم و اصلاحات در پسا جنگ است!

این در حالی است که اگر شاهد یکدستی و اتحاد مردم و حاکمیت در ایام جنگ بودیم؛ طبعا و بصورت منطقی باید نتیجه بگیریم سیاست های حکومت در پیشاجنگ تا آن اندازه صحیح و عقلانی بوده است که مردم نظام اسلامی را شایسته حمایت همه جانبه دیدند و به میدان مقاومت و دفاع از نظام شتافتند.

>>مشکلات اقتصادی نیز اولا در تمام کشورهای دنیا وجود دارد و ثانیا نباید از آنها دستاویزی برای شماتت حکومت عدل اسلامی ساخت. کما اینکه دیدیم مردم هوشمندانه و در کنار همین مشکلات بود که لزوم دفاع از حکومت اسلامی و مقاومت را درک کردند و به میدان شتافتند.

>>از طرفی مگر حکومت در پیشاجنگ به دنبال اصلاح معیشت مردم و رفع مشکلات اقتصادی نبوده است که عده ای اکنون آنرا به عنوان یک مطالبه مطرح می کنند؟

پس درخواست تجدید نظر در مسیر گذشته که معاون اول اصلاح طلب رئیس جمهور خواستار آن شد یا تقاضای اصلاحات که صوفی از آن دم می زند چه جایگاهی در این میان دارد؟

ما قضاوت درباره پاسخ این سوال را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.

1_https://irna.ir/xjTX4b

2_https://irna.ir/xjTXmp

3_https://tn.ai/3345431

4_khabaronline.ir/xnJN8

برای آخرین اخبار سیاسی خوشه خبر کلیک کنید

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها