یکشنبه، 14 اردیبهشت، 1404

آذری جهرمی: مجلس شمشیر را از رو بسته است!/ سخنرانی شاگرد منتظری در بزرگداشت شهید مطهری

>>سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

>>تفنگی که زیر کلمات پنهان شده است!

>>

خانم آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات به تازگی طی اظهاراتی در میتینگ چپ‌های خوزستان گفته است: هیچ اصلاح طلبی موافق انقلاب نیست. حتی >>تمام تئوری پردازان انقلاب نیز به این نتیجه رسیده‌اند که انقلاب‌ها به تحقق دولت_ملت و دموکراسی ختم نشده و نخواهد شد.

به گزارش کانال تلگرامی امتداد، او می‌افزاید: >>اصلاح‌طلبان باید تلاش کنند در مسیر اصلاح ساختارها، رویکردها و رفتارهای حکمرانی و نیز در جهت قدرتمند شدن جامعه مدنی به حرکت خود ادامه دهند.-این- کاری سخت، زمان‌بر و هزینه زا است اما ناگزیریم این مسیر را ادامه دهیم. ما اصلاح‌طلبیم و مسیر دیگری را بلد نیستیم و باید همین –را- طی کنیم.

*در اظهارات خانم منصوری یک تعارض بزرگ وجود دارد که باید متوجه اعماق خطرناک آن بود.

او از یک سو تأکید می‌کند که انقلاب به دموکراسی ختم نشده و خواهد شد و از سوی دیگر می‌گوید ما اصلاح‌طلبیم و باید مسیر را اصلاح کنیم و غیره.

دقت فلسفی اینکه اگر قرار نیست هرگز به دموکراسی و مردمسالاری برسیم پس اصلاح مورد نظر خانم منصوری هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید. و از آنجا که در فلسفه سیاست "کار عبث" نداریم پس خانم منصوری یا حرف باطل و لغو به مخاطبانش زده (احتمال بعید) و یا اینکه احیانا با مخاطبانش ناراستی کرده و چند حقیقت را نگفته است. (احتمال قریب)

لکن ما با یک توضیح مدلل، بر اظهارات خانم منصوری نور خواهیم تابانید تا مخاطبان محترم بدانند "چپ‌های تحریمی" چه خوابی برای ایران و ایرانی دیده‌اند!

اولا مردمسالاری دینی و دموکراسی در اعلی‌ترین شکل خود در ساحت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران تبلور یافته است و چپ‌های تحریمی در راستای رسالت تاریخی خود برای انکار دستاوردها و مثبتات انقلاب اسلامی حاضر به اذعان به این حقیقت نیستند.

حقیقتی که البته با حضور دولت‌هایی با نگرش‌های مختلف در تاریخ نظام اسلامی و صیانت از رأی مردم در تمام انتخابات‌ها اثبات می‌شود و چپ‌هایی که به این حقیقت اذعان نمی‌کنند صرفا عرض خود می‌برند.

و ثانیا بپردازیم به ناراستی خانم منصوری مبنی بر اینکه ما اصلاح‌طلبیم و راه دیگری بلد نیستیم!

در گام اول همانطور که اشاره شد حرف خانم منصوری با تناقض مواجه است. او از یکسو می‌گوید هرگز به مردمسالاری نخواهیم رسید و از یک‌سو تأکید دارد که ما اصلاح‌طلبیم و راه دیگری جز اصلاح مسیر بلد نیستیم.

پس از این تناقض و در گام دوم باید اشاره کرد که >>چپ‌های تحریمی راه دیگری را هم بلدند و آن "برداشتن اسلحه علیه نظام اسلامی و قانون و مردم" برای اصلاحات سخت است!

این گزاره شاید بسیار تند یا بداندیشانه به نظر برسد اما متأسفانه حقیقت دارد...

>>چه اینکه در فتنه سال ۸۸ دیدیم که همین افراد چطور برای اینکه نتیجه انتخابات را برنمی‌تافتند به خیابان آمدند و با خدعه و فریب، کسانی از مردم را هم برای ایجاد اغتشاش تشویق کردند و کار کشور را به جنگ خیابانی کشاندند.

پس چپ‌های تحریمی به ابزارهای دیگر نیز می‌اندیشند اما فقط گاهی به مقتضای شرایط حاضر نیستند درباره اندیشه‌های خود حرف بزنند.

>>گزاره دیگر که بیانگر ابزارهای غیر اصلاح‌طلبانه است بحث "تحریم انتخابات" از سوی ستاد اصلاحات طی چند سال گذشته است.

سؤال اینجاست که وقتی کسی در اشاره به یک انتخابات از گزینه تحریم حرف می‌زند؛ چه راه حل دیگری را برای اصلاح روی میز می‌گذارد؟

بیان فلسفی این است که یک نظام سیاسی فقط و فقط از ۲ راه اصلاح می‌شود یا تغییر مسیر می‌دهد:

راه اول مردمسالاری،‌ صندوق رأی و تغییر مسیر با رأی مردم است. همان که طی ۴۵ سال گذشته و در انتخابات‌های نظام جمهوری اسلامی ایران دیده‌ایم. روایتی که می‌گوید مردم یک‌بار از منتهای چپ خاتمی را برمی‌گزینند و یک‌بار از منتهای راست احمدی‌نژاد را. دو دولتی که هیچکس نمی‌تواند ادعا کند سر و ته یک کرباس بودند! و نظام اسلامی نیز در تمام این حالات از رأی مردم صیانت و مردمسالاری را محقق کرد.

و >>راه دوم که در صورت لغو راه اول بروز می‌کند؛ برداشتن سلاح علیه نظام و اصلاحات سخت است.

دقت شود که این دو مسیر حالتی دارند که هر یک در صورت نبود دیگری بروز می‌کند و البته جامعه هم همواره ناگزیر از انتخاب یکی از آنهاست.

>>از اینجا مشخص می‌شود کسی که دست به تحریم انتخابات و لغو صندوق رأی می‌زند؛ طبعا در مسیر برداشتن سلاح قرار دارد.

>>یعنی خانم منصوری و دوستانشان که چندین سال به راهبرد تحریم انتخابات چنگ زدند؛ ولو حتی اگر انکار کنند اما مشوّق برداشتن سلاح علیه حکومت بوده‌اند.

>>گزاره‌ای منطقی که برخی چپ‌های تحریمی معترض آن هستند اما بیانی هم در ردّ آن نداشتند![۱]

>>یعنی آنها توضیح نمی‌دهند که وقتی هم اصلاح‌طلبیم و هم مخالف صندوق رأی هستیم و هم مطمئن هستیم که به دموکراسی نمی‌رسیم؛ چه جایگزین دیگری به جز اسلحه برای اصلاح مسیر یک نظام سیاسی می‌شناسیم؟

این گزاره بنیادی؛ مفسّر بخش اعظم رفتار چپ‌های تحریمی طی سالیان اخیر است و تنها با این گزاره کلیدی است که می‌توان تناقضاتی از قبیل آنچه خانم آذر منصوری اظهار کرده است را حل نمود.

***

>>سخنرانی شاگرد منتظری در بزرگداشت شهید مطهری

>>

مراسم چهل و ششمین سالگرد شهادت شهید مرتضی مطهری (ره) اخیرا در محل خانه‌موزه شهید مطهری برگزار شد.

در این مراسم که جمعی از فلاسفه، هنرمندان و رجال سیاسی در آن شرکت داشتند اما یک اتفاق عجیب و غیر قابل توجیه نیز روی داده و آن سخنرانی فردی به نام "محمد سروش‌محلاتی" از شاگردان منتظری و صاحب آرای عجیب، در این مراسم بوده است.[۲]

*ما پیش از این و در شمارگان مختلف وبلاگ مشرق به آرای عجیب و غیر عقلانی فرد مذکور اشاره کرده‌ایم که مخاطبان محترم می‌توانند آنها را مطالعه کنند.[۳]

لکن عجب از وارثان شهید مطهری و خاصّه شخص دکتر علی مطهری است که علیرغم آشنایی کامل با آرای پدر و پایبندی به این آرا اما تریبون سالگرد آن شهید عزیز را به چنین فردی واگذار کرده‌اند.

آرای شهید مطهری فقط در مقولاتی مثل حجاب محصور نیست و آن شهید متابع مدقّ ولایت فقیه نیز بود. همچنانکه شارح عقلانیت انقلابی، مبارزی سترگ علیه انحراف و التقاط و شهید راه مبارزه با عدالتخواهی تندروانه.

آیا روا نیست که سلوک مطهری شهید در تمام این جوانب رعایت شود؟

اگر پاسخ آری است پس چرا کسی مثل سروش‌محلاتی باید در سالگرد شهادت آن یگانه دوران سخنرانی کند که به شاگردی و تبعیت از مخالف امام یعنی مرحوم منتظری شهره است؟

آیا اگر مطهری زنده بود بر سلوک منتظری می‌زیست یا بر سلوک امام خمینی و آیت‌ا... خامنه‌ای؟

آیا دکتر علی مطهری در جریان >>انتقادات آشکار شهید مطهری از روابط منتظری و یا >>برخی اختلافات آن‌دو شهید و مرحوم در جریانات صدر انقلاب نبود؟

از اینها گذشته اصلا اگر مطهری عزیز در میان ما بود اجازه می‌داد کسی که انقلاب اسلامی برآمده از مجاهدت چندین سده‌ای فلاسفه و فقها و شهدا را با کنایه "اموی‌گری" مقایسه کرده، در مجلس منتسب به مطهری پشت تریبون برود؟

>>دکتر علی مطهری عزیز نباید اجازه می‌داد خون پاک شهید، سنگری شود برای ایمنی‌بخشی به کسی که معتقد است نظام جمهوری اسلامی مشکل عقل دارد و مردم ایران شاد نیستند چون حسین(ع) را محور قرار داده‌اند!

>>و همان کسی که آرای عقلانی شهید مطهری را ناشیانه به دستمایه مخالفت خود با عقلانیت‌های پیرامونی حجاب تبدیل کرد.[۴]

>>آیا اگر جوان امروز ما بر اساس همین مهمان‌گزینی بیت شهید مطهری؛ به مراجعه به آرای کسی مثل سروش‌محلاتی تشویق شود؛ از آرا و عقلانیت شهید مطهری دور نخواهد شد؟!

ما این قضاوت را به شخص دکتر علی مطهری واگذار می‌کنیم و ناصحانه از ایشان می‌خواهیم که اجازه ندهند راه شهید مطهری دستخوش انحراف و گفتمان‌های التقاطی کسانی قرار گیرد که نسبتشان با نظام جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه مشخص نیست.

تلخ‌تر از فقدان مطهری؛ انحراف راهی است که مطهری عزیز به خاطر آن شهید شد.

***

>>من آذری جهرمی هستم؛ لاریجانی آری، قالیباف هرگز!

>>

محمدجواد آذری‌جهرمی، چهره مهجور ستاد دولت پزشکیان به تازگی طی یادداشتی که جماران آنرا منتشر کرد در سلک دلسوزی برای دولت پزشکیان اما نوشته است: >>جریان غالب تو مجلس، که انگار بیشتر دنبال رقابت سیاسیه، شمشیر اصلاح رو کشیده و می‌خواد با استیضاح وزرا، خودش رو قهرمان تغییر و ناجی مردم نشون بده>>.

این فرد همچنین قوانین مجلس را دست و پاگیر و خود مجلس را ناهمسو با دولت معرفی کرده و می‌نویسد: >>پیشنهاد من به دکتر پزشکیان اینه: بدون رودربایستی، خودتون پیش‌قدم بشید برای اصلاح و ترمیم کابینه. شما جراح ماهر و دلسوز این ملتید، نه اونایی که تو مجلس فقط صداشون بلنده. مشکل اداره کشور با شمشیر اونها حل نمیشه، نیاز به تیغ جراح ماهر داره>>.[۵]

>>* مجلس مورد نظر اقای جهرمی همان مجلسی که به تمام کابینه پزشکیان رأی اکثریتی داد، قوانین مهم و راهگشایی از قبیل کالابرگ را در دامن پزشکیان گذاشت تا بتواند با کمک معیشتی به مردم، در آغاز کارش ایجاد رضامندی کند، در نخستین لایحه بودجه پزشکیان همکاری گسترده‌ای کرد تا موجب کاهش ۱۰ درصدی تورم شود و در قضایایی مثل حجاب و مذاکره با خواست دولت همراهی داشت.

>>اما آذری جهرمی و امثال از این نجابت جاری در یکسال اخیر تلقی "شمشیر از رو بستن" دارند.

بله! قطعا مجلس نیز خطاهایی مثل برکناری همتی داشته و یا بعضا صداهایی از مجلس به گوش می‌رسد که کارشناسی نیست اما آیا کلیّت کارنامه مجلس که سراسر همکاری و نجابت در حق پزشکیان بوده است را باید با همین چند رفتار ارزیابی کرد و آنهمه خدمت منتج به نتیجه ملموس برای مردم را نادیده گرفت؟

***

1_ mshrgh.ir/1432985

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1666922

3_ mshrgh.ir/1187027

4_ mshrgh.ir/1598390

5_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1666965

6 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها