یکشنبه، 05 مرداد، 1404

اختلال استرس حاد به دنبال حوادث خشونت‌آمیز

به گزارش >>>>همشهری آنلاین علائم روانی در واکنش به تجربه حوادث آسیب‌زا و خشونت‌آمیز در اختلال >>استرس حاد یا ای‌اس‌دی (ASD) کمتر از یک ماه طول می‌کشد، اما اگر این علائم بیش از یک ماه ادامه یابد، ممکن است به عنوان>> «اختلال استرس پس از سانحه یا آسیب روانی» (PTSD) تشخیص داده شود.

یادآوری دوباره: اختلال استرس حاد با خاطرات، کابوس‌ها یا فلش‌بک‌های مکرر، غیرارادی و ناراحت‌کننده مربوط به سانحه همراه است.

خلق و خوی منفی: حالت عاطفی منفی مداوم، از جمله احساس>> افسردگی، ناامیدی یا ناتوانی در تجربه احساسات مثبت.

گسستگی: احساس جدایی از خود یا محیط اطراف، تجربه حس غیرواقعی بودن (مسخ واقعیت یا دگرسان‌بینی محیط) یا داشتن شکاف‌های حافظه مربوط به رویداد (فراموشی یا یادزدودگی گسستی).

اجتناب: اجتناب فعال از یادآوری‌های رویداد آسیب‌زا یا تکان‌دهنده مانند مکان‌ها، افراد یا فعالیت‌های مربوط به آن.

برانگیختگی: افزایش تحریک‌پذیری، مشکل در تمرکز، واکنش‌های از جا پریدن اغراق‌آمیز، اختلالات خواب و گوش به زنگی بیش از حد.

مدت زمان: علائم اختلال استرس حاد یا ای‌اس‌دی در ماه اول پس از سانحه یا یک رویداد آسیب‌زا رخ می‌دهد و معمولاً در همان ماه برطرف می‌شود. اختلال استرس پس از سانحه یا پی‌تی‌اس‌دی زمانی تشخیص داده می‌شود که علائم بیش از یک ماه ادامه یابد.

شدت: هم ای‌اس‌دی و هم پی‌تی‌اس‌دی واکنش‌های شدید به رویداد آسیب‌زا هستند، اما پی‌تی‌اس‌دی نوعی شدیدتر و مداوم‌تر از پریشانی مرتبط با سوانح یا رویدادهای آسیب‌زا در نظر گرفته می‌شود.

درمان ای‌اس‌دی اغلب شامل شیوه‌های روان‌درمانی، مانند رفتاردرمانی شناختی (CBT) و/یا حساسیت‌زدایی و پردازش مجدد با حرکات چشم (EMDR) است. همچنین ممکن است از داروهایی برای کنترل علائم خاص مانند اضطراب یا اختلالات خواب تجویز شود.

برای مطالعه تازه‌ترین مطالب سبک زندگی، خوشه خبر را دنبال کنید

3 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها