دوشنبه، 06 مرداد، 1404

جنگ در میدان سایبری | ایران و رژیم صهیونیستی چه حملات سایبری به یکدیگر داشته‌اند

به گزارش >>همشهری آنلاین، نوع حملات تخریب داده‌ها، DDoS، باج‌افزار، اختلال زیرساخت حیاتی؛ تمرکز بر بانک‌ها، سیستم‌های PLC، اینترنت ملی است. البته حملات سایبری به زیرساخت‌ها و نهادهای ایران در کمترین زمان ممکن با تلاش متخصصان کشور برطرف شده است. در مقابل ایران نیز با حملات سایبری گسترده تلاش در ایجاد اختلال در سیستم های پدافندی اسرائیل داشته است. اما مهم ترین حملات به ایران و اسرائیل به این ترتیب است:

حمله به بانک سپه

گروه هکری «پرِدیتری اسپارو» (Predatory Sparrow) که گفته می‌شود با اسرائیل مرتبط است، روز سه‌شنبه به زیرساخت‌های بانک سپه حمله کردند و عملیات آنلاین این بانک، درخواست‌های بانکی و ATMها را مختل کرده است. در اثر این اختلال چندین شعب بانک بسته شده و خدمات در برخی جایگاه‌های سوخت مختل شده‌اند.

کندسازی و کنترل اینترنت

در اثر حملات سایبری، مقامات دولتی با کند کردن یا محدودسازی اینترنت ملی سعی دارند از حملات بیشتری جلوگیری کند. سخنگوی دولت نیز با تایید این موضوع اعلام کرد تا زمانی که نیاز مبرم ایجاد نشود، اینترنت کشور ملی نخواهد شد و کندسازی سرعت اینترنت بین المللی فقط در واکنش به حملات سایبری و هم حملات هوایی جریان گرفته است.

هشدارها درباره افزایش حملات ایران

شرکت امنیتی Radware و تحلیلگران هشدار داده‌اند که احتمال دارد گروه‌های هکری ایرانی، حملاتی اِسپای‌ویر، DDoS، باج‌افزار یا موج «ویپر» (تخریبی) را علیه زیرساخت‌های اسرائیل و حتی آمریکا انجام دهند. همانطور که در روزهای اخیر تهدیدات سایبری ایران به حمله به شبکه‌های صنعتی دیده شده است .

افزایش تهدید علیه زیرساخت‌های جهانی

در نتیجه فشارهای نظامی به ایران گروهی موسوم به CyberAv۳ngers با استفاده از بدافزارهای ICS (مانند ICONTROL)، به دنبال اختلال دستگاه‌هایی مثل PLC، دوربین‌های IP و غیره در اسراییل هستند. دولت آمریکا برای اطلاعات علیه یکی از اعضای کلیدی این گروه جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده است .

برای پیگیری جدیدترین اخبار حوزه علم و فناوری، خوشه خبر را کلیک کنید

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها