به گزارش >>>>همشهری آنلاین پاسخ این است که افرادی که با >>دیابت زندگی میکنند، میتوانند از خوردن میوه لذت ببرند، به شرطی که نوع درست میوه و مقدار درست میوه را بخورند.
میوهها سرشار از قندهای طبیعی هستند، اما همچنین حاوی مواد مغذی مهمی مانند ویتامینها، مواد معدنی و >>فیبر هستند. فیبر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است زیرا سرعت ورود قند به جریان خون را کاهش میدهد و به این ترتیب میتواند از افزایش ناگهانی میزان قند خون جلوگیری کند.
با این اوصاف، همه میوهها به یک شکل بر قند خون تأثیر نمیگذارند. برخی از میوهها قند خون را به سرعت افزایش میدهند، در حالی که برخی دیگر تأثیر ملایمتری دارند. برای درک بهتر این موضوع، باید مفهومی به نام >>«شاخص گلیسمی» یا «شاخص قندخونی» (Glycemic Index ) را بشناسید. این عددی است که به شما میگوید یک غذا با چه سرعتی میتواند قند خون شما را افزایش دهد. غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین (55 یا کمتر) برای کنترل قند خون بهتر هستند.
بسیاری از میوهها در دسته مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین قرار میگیرند و انتخابهای بسیار خوبی برای افراد مبتلا به دیابت هستند. این میوهها شامل گیلاس، توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، سیب، گلابی، پرتقال و آلو میشوند.
این میوهها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه سرشار از فیبر نیز هستند، در نتیجه به هضم غذا کمک میکنند و باعث میشوند مدت طولانیتری احساس سیری کنید. اگر این میوهها در وعدههای مناسب مصرف شوند، بعید است که باعث افزایش شدید قند خون شوند.
میوههای دیگر، مانند هندوانه، آناناس و انبه، شاخص گلیسمی بالاتری دارند. این بدان معناست که این میوهها میتوانند قند خون شما را سریعتر افزایش دهند. اما حتی در مورد این میوهها هم لازم نیست از مصرف آنها به طور کامل خودداری کنید، اما بهتر است آنها را در مقادیر کمتر و دفعات کمتر مصرف کنید.
یک ترفند مفید این است که این میوهها را با کمی >>پروتئین یا چربی سالم - مانند یک مشت آجیل یا یک قاشق کره بادام زمینی - میل کنید. این کار میتواند جذب قند را کند کند و افزایش ناگهانی قند خون را کاهش دهد.
اندازهی وعده نیز مهم است. حتی میوههای با شاخص گلیسمی پایین نیز در صورت مصرف زیاد میتوانند قند خون شما را افزایش دهند. یک قانون کلی خوب این است که وعدههای میوه را به حدود ۱۵ گرم >>کربوهیدرات محدود کنید. این مقدار کربوهیدرات معنای خوردن یک سیب کوچک یا نصف فنجان توت تازه باشد.
همچنین بهتر است به جای آب میوه یا میوه خشک، میوه کامل بخورید. میوههای کامل فیبر بیشتری دارند و هضم آنها زمان بیشتری طول میکشد که برای قند خون شما بهتر است. از سوی دیگر، آب میوهها و میوههای خشک قند بسیار بیشتری دارند و میتوانند باعث افزایش سریع قند خون شما شوند.
بنابراین خوردن میوه نه تنها در یک رژیم غذایی مناسب برای دیابت مجاز است، بلکه اگر عاقلانه مصرف شود، توصیه هم میشود. میوههایی با شاخص گلیسمی پایین انتخاب کنید، وعدههای غذایی را کنترل کنید و میوههای کامل را به آبمیوه یا گزینههای خشک ترجیح دهید.
البته با توجه به اینکه بدن هر کس واکنش متفاوتی نشان میدهد، بهتر است پس از خوردن میوه قند خون خود را زیر نظر داشته باشید و برای مشاوره شخصی با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید.
میوه در صورت انتخاب صحیح میتواند بخشی شیرین و سالم از زندگی شما باشد - حتی با وجود دیابت.