شنبه، 03 خرداد، 1404

به اندازه‌ای که به بازیکنان پول می‌دهیم، فوتبالمان حرفه‌ای نشده است

به گزارش >>همشهری آنلاین، صفرعلی جمالپور، در ابتدا با اشاره به وضعیت زیرساخت فوتبال خوزستان، اظهارکرد: وقتی انتظار داریم فوتبال خوزستان پیشرفت کند و از دل آن استعداد بیرون بیاید و راه به تیم‌های بزرگ استان در لیگ‌های کشور پیدا کند باید برخی امکانات زیرساختی هم فراهم شود.

امکانات برخی ورزشگاه‌های خوزستان زیر صفر است

او افزود: متولیان امر باید به امکانات ورزشگاه‌های خوزستان سروسامان بدهند. متاسفانه امکانات تیم‌ها جهت بازی‌های خانگی در استان زیر صفر است و در شهرهایی نظیر سوسنگرد، شوش، مسجدسلیمان (ورزشگاه نفتون و بی بیان)، شوشتر، رامشیر، بهبهان، بستان، هندیجان، هویزه، حمیدیه، خرمشهر، ملاثانی، ویس، اندیکا، لالی، بندرامام، ماهشهر، سربندر، اندیمشک، دزفول و چند شهر دیگر دیده می‌شود که فاصله رختکن‌های داوران بسیار زیاد است و داوران حین طی کردن این مسافت‌ دچار مشکل می‌شوند.

فوتبال خوزستان در گیر و دار نبود امکانات

این پیشکسوت فوتبال بیان کرد: به طور مثال و به گفته شاهدان عینی و در سال‌های قبل، رختکن داوران استادیوم شهر ویس اتاق انباری ۶ متری و محل نگهداری وسایلی نظیر دستگاه چمن‌زنی، خط‌کشی، توپ و تور تیم میزبان و... بود، به صورتی که فاقد هرگونه امکانات گرمایشی و سرمایشی بود. آیا با چنین امکاناتی می‌توانستیم شاهد پیشرفت بیش از پیش تیم‌ها و مسابقات داخلی استان زرخیر باشیم؟

کمبود فضای ورزشی در آموزشگاه‌ها

او با بیان اینکه جوان باید ورزش کند و برای ورزش کردن انگیزه می‌خواهد، ادامه داد: بهترین انگیزه برای ورزش، جنبه‌های قهرمانی آن است. برای ورزش قهرمانی نیز بودجه و امکانات می‌خواهیم؛ امکانات در حد استاندارد هم که موجود نباشد خیلی موضوعات بهم می‌ریزد. واقعیت این است که در برخی از مدارس ما حتی جایی برای ورزش کردن و حتی معلم ورزش به اندازه کافی نداریم. البته در آموزش و پرورش برای رفع این نقایص تا حد جان تلاش می‌شود ولی این دردها دو روزه به جان ورزش این استان نیفتاده‌اند که یکی دو ساله بهبود پیدا کنند.

آیا با ولخرجی بی حساب و کتاب به هدف می‌رسیم؟

جمالپور در ادامه با تاکید بر اینکه وقتی روابط جای ضوابط را می گیرند، دوستی‌ها و ارتباطات غیر ورزشی در فوتبال حاکم می‌شوند و افراد با یک تماس تلفنی روی کار می‌آیند، نباید انتظار داشته باشیم وضعیت فوتبال بهبود پیدا کند، خاطر نشان کرد: نمی گویم برخی افراد که امروز در فوتبال مدیریت می‌کنند، لیاقت ندارند اما مدیریت برایشان خیلی زود بوده است و متاسفانه در ورزش ما همه فقط به پول فکر می‌کنند و با و جود این سرمایه بیکران که در فوتبال ریخته شده است، نمی‌توان انتظار بهتر شدن شرایط را داشت. آیا با ولخرجی بی حساب و کتاب به هدف می‌رسیم؟

به اندازه‌ای که به بازیکن پول می‌دهیم فوتبال‌مان حرفه‌ای نشده است

او گفت: به عقیده من یک سوم سرمایه‌ای که اکنون در فوتبال جریان دارد هم می‌توانست برای آن کافی باشد. ما فکر می‌کنیم وقتی به بازیکنان ۵۰۰ میلیارد تومان پول می‌دهیم، فوتبال‌مان هم به همان نسبت حرفه‌ای شده است، در حالی که این گونه نیست. در فوتبال ما کارِ حرفه‌ای و عشق به خدمت وجود ندارد و همه برای حفظ صندلی خود کار می‌کنند و به همین دلیل فوتبال ما روز به روز از نظر کیفیت افت می‌کند.

نگاه‌ها فقط به ۵۰-۴۰ بازیکن است

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال خوزستان در خصوص بازار نقل و انتقالات فوتبال، افزود: نقل و انتقالاتِ اکنون با گذشته، تفاوت‌های جدی پیدا کرده است و در شرایط کنونی تنها پول و به اصطلاح رقم قراردادها موضوع تعیین‌کننده است، در حالی که در گذشته میزان تعصب روی پیراهن و غیرت یک بازیکن ملاک عمل و قضاوت دیگران قرار می‌گرفت. وقتی پول خط‌کش اندازه‌گیری شد آیا می‌توان انتظار ارتقاء کیفی و فنی پس از پایان مدت زمان نقل و انتقالات را داشت؟ متاسفانه در مدت زمان نقل و انتقالات حدودا ۴۰ تا ۵۰ بازیکن جابه‌جا می‌شوند و نگاه نیز فقط به همین تعداد نفر است و قشرهای جوان کمتر فرصت پیدا می‌کنند تا بتوانند استعدادهای خود را نشان دهند.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها