گروه دیپلماتیک – >>همشهری آنلاین: بر اساس گزارشی تازه، در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی، بیمارستانها و کارکنان سلامت در مناطق جنگی ثبت شده که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است.
بهگفته تهیهکنندگان این گزارش، تشدید حملات به مراکز درمانی نشاندهنده ابعادی بیسابقه از خشونت در جنگهای معاصر است.
آنطور که روزنامه >>گاردین نوشته، بخش عمده این حملات در غزه، کرانه باختری، اوکراین، لبنان، میانمار و سودان رخ داده است. تنها در غزه و کرانه باختری، بیش از یکسوم از کل حملات گزارش شده است.
در این گزارش درباره سال ۲۰۲۴ آمده است:
- ۱۱۱۱ مرکز درمانی تخریب یا آسیب دیده
- ۹۲۷ نفر از کارکنان سلامت کشته شده اند
- ۴۷۳ نفر از کارکنان سلامت و کادر درمان بازداشت شده اند
- ۱۴۰ نفر از کادر درمان ربوده شدهاند.
- همچنین ۸۱ درصد از این حملات به دولتها نسبت داده شده است.
لئونارد روبنشتاین رئیس ائتلاف «حفاظت از سلامت در درگیریها»، با ابراز نگرانی نسبت به افزایش حملات به کارکنان سلامت میگوید: «در سال ۲۰۲۴ بهطور میانگین روزانه ۱۰ حمله به مراکز درمانی ثبت شده که بسیاری از آنها با مرگ، ویرانی و ابجاد رعب و وحشت همراه بودهاند.»
این سازمان گزارش داده که ارتش رژیم صهیونیستی مسئول بیش از نیمی از بازداشتهای کادر درمان در نوار غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی بوده و گزارشهایی از سوءرفتار جسمی و جنسی با بازداشتشدگان نیز ثبت شده است.
- همچنین، نیمی از تلفات جانی گزارششده در لبنان مربوط به نیروهای امدادی کشتهشده در عملیاتهای نظامی رژیم صهیونیستی است.
- استفاده از سلاحهای انفجاری و پهپادها در این حملات نیز روندی افزایشی داشته و نسبت به سال ۲۰۲۳ از ۳۶ درصد به ۴۸ درصد رسیده است.
کریستینا ویله، مدیر سازمان Insecurity Insight که گردآوری دادهها را بر عهده داشته، هشدار میدهد که احترام به قوانین بشردوستانه بینالمللی بهشدت تضعیف شده و واکنشی قاطع را طلب میکند.
در این گزارش از دولتهای عضو سازمان ملل خواسته شده است با رد تفسیرهای محدودکننده از قوانین بشردوستانه بینالمللی، به پیگرد حقوقی عاملان این حملات از طریق دادگاه کیفری بینالمللی کمک کرده و از نهادهای نظارتی، معاهدات حمایتی از غیرنظامیان و بازنگری در دکترینهای نظامی حمایت کنند.
به گزارش خبرگزاری >>آناتولی ترکیه، از آغاز جنگ در غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۴۳۰ حمله به سیستم بهداشتی غزه ثبت شده است. این حملات منجر به کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان پزشکی، از جمله پزشکان و پرستاران، شده است. همچنین، بیش از ۱۰۰ آمبولانس در این حملات تخریب شدهاند.