به گزارش >>همشهری آنلاین، حجتالاسلام و المسلمین سید صدرالله رجایینسب رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: در حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) ـ علاوه بر عوامل اصلی حمله که به سزای عمل خود رسیدند ـ نفرات دیگری به عنوان پشتیبان و دخیل در تأمین سلاح، خشاب و مهمات نیز تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.
وی افزود: با اقدامات اطلاعاتی که پس از وقوع این حوادث در دستور کار بازپرس ویژه و نهادهای امنیتی قرار گرفت، این عوامل شناسایی و ضمن خنثی شدن اقدمات ترویستی بعدی آنان، بازداشت شدند.
حکم اعدام برای ۳ مغز متفکر اقدامات تروریستی
رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: حملات تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) دارای ابعاد مختلفی بود که دستگاه قضایی با همکاری نهادهای امنیتی ضمن پیگیری همه زوایای این پرونده تلاش کردند کلیه عوامل دست اندرکار و دخیل در این موضوع را متناسب با بزه ارتکابی و در چارچوب مقررات شرعی و قانونی تحت پیگرد و مجازات قانونی قرار دهند.
وی در همین راستا با بیان اینکه رسیدگی به اتهامات ۷ متهم این پرونده از اسفند ۱۴۰۳ در دستور کار شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز قرار گرفت، گفت: پس از برگزاری جلسات دادگاه و اعلام ختم رسیدگی از سوی ریاست دادگاه، ۳ تن از این متهمان به اتهام معاونت در افساد فی الارض به مجازات اعدام محکوم شدند.
این مقام دادگستری گفت: این ۳ نفر که به نوعی مغز متفکر و محور اصلی اقدامات تروریستی در داخل کشور بودند علاوه بر اتهام معاونت در افساد فی الارض با اتهام معاونت در محاربه نیز مواجه بودند که در این خصوص نیز هر کدام به ۲۵ سال حبس محکوم شدند.
محکومیت ۲ عضو داعش درپرونده شاهچراغ
رجایینسب همچنین از محکومیت ۲ تن دیگر از اعضای گروه داعش در جریان این پرونده خبر داد و افزود: این ۲ فرد عضو گروه داعش با در نظر گرفتن میزان همکاری و تأثیر در حوادث تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) به ترتیب به ۱۵ سال و متهم دیگر به ۱۰ سال و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.
محکومیت ۲ متهم زن در پرونده شاهچراغ
این مقام دادگستری در ادامه به محکومیت ۲ متهم زن این پرونده اشاره کرد و گفت: این دو متهم نیز هر کدام به ۵ سال حبس محکوم شدند که اِعمال مجازات آنها با توجه به شرایط ویژه با رأفت اسلامی، تحت نظارت سامانه پابند الکترونیکی و در محدوده هزار متری از محل سکونت اجرا خواهد شد.
وی همچنین از رسیدگی به بخشی از این پرونده با اتهام فروش و نگهداری سلاح و مهمات در خصوص یکی از متهمان به صلاحیت دادگاه کیفری یک خبر داد و خاطرنشان کرد: این قسمت از پرونده نیز در مرجع ذیصلاح در جریان رسیدگی قرار دارد.
پرونده دوم: دادخواهی خانوادههای شهدا و آسیبدیدگان
رئیس کل دادگستری استان فارس در پایان با هدف تنویر افکار عمومی به تشریح پروندههای قضایی مختلف در خصوص ۲ حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) پرداخت و گفت: اصلیترین و حساسترین پرونده قضایی حوادث تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) مربوط به محاکمه و صدور احکام عوامل میدانی و عملیاتی و مباشران اصلی دو حمله تروریستی بود که در دو نوبت در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با اجرای حکم متهمان مختومه شد.
وی با بیان اینکه پرونده دیگری با موضوع دادخواهی خانوادههای شهدا و آسیبدیدگان ناشی از اقدامات گروه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی بینالملل برگزار شد، گفت: این پرونده نیز به مطالبات حقوقی و خسارات مادی و معنوی خانوادههای شهدا و جانبازان ناشی از حملات تروریستی میپردازد که این بخش در صلاحیت دادگاه حقوقی بینالملل در تهران است.
پرونده سوم: اتهامات عوامل پشتیبان حوادث تروریستی شاهچراغ
رجایینسب رسیدگی به اتهامات عوامل پشتیبان حوادث تروریستی را که منجر به صدور رأی شد، سومین پرونده مرتبط با این جنایت خواند و خاطرنشان کرد: بخشهای دیگری از پرونده به فراخور موضوعات اتهامی در صلاحیت محاکم کیفری یک استان فارس و کیفری ۲ شیراز قرار داشت که در اوقات مختلف مورد رسیدگی و صدور رای قرار گرفت.
وی در پایان یادآور شد در پرونده اخیر مربوط به محکومیت بدوی عوامل پشتیبان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) تعدادی از متهمان به آرای صادره تسلیم و بخشی از آرا نیز در چارچوب موازین قانونی مورد اعتراض وکلای متهمان قرار گرفته است که در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.