به گزارش >>همشهری آنلاین، نشنال اینترست در گزارش خود نوشته که حتی جنگندههای نسل پنجم اف-۳۵ آمریکا، معروف به «جواهر ناوگان هوایی آمریکا»، نیز در مقابل توان سامانههای موشکی ساده یمن آسیبپذیر بودهاند.
پیشتر نیویورکتایمز گزارش داده بود که یک موشک سطح به هوای (SAM) یمنیها به طرز خطرناکی به یک جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ آمریکایی نزدیک شد و این جنگنده مجبور شد تا برای جلوگیری از برخورد با موشک، اقدامات گریز انجام دهد.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست با اشاره به سرنگونی شماری از پهپادها و هواپیماهای آمریکایی این سؤال را مطرح کرده که اگر یمنیها با توان دفاعی خود میتوانند به این سادگی عملیات هوایی آمریکا را مختل کنند؛ آمریکا چگونه میتواند عملیات هوایی مؤثری علیه یک دشمن پیشرفتهتر انجام دهد؟
پیشتر «گریگوری برو»، تحلیلگر نظامی، نیز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به آسیبپذیری توان هوایی آمریکا هشدار داده و نوشته بود که حوثیها موفق شدهاند هفت پهپاد MQ-9 آمریکایی (هرکدام به ارزش حدود ۳۰ میلیون دلار) را ساقط کنند که این امر توانایی فرماندهی مرکزی آمریکا در ردیابی و حمله به این گروه شبهنظامی را مختل کرده است.
یمن در طول حملات حدوداً دوماهه آمریکا، دستکم ۱۷ پهپاد آمریکایی را سرنگون کرده و شماری از جنگندههای پیشرفته آمریکا را نیز هدف قرار داده است. در نهایت، رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ که با ادعای مقابله با نیروهای یمن در دریای سرخ، جنگ علیه صنعا را آغاز کرده بود؛ پس از قریب به ۸ هفته و صرف هزینهای بیش از دو میلیارد دلار، به آتشبس تن داد و حملات خود به یمن را متوقف کرد.
سامانههای موشکی حوثیها ساده اما مؤثر هستند
نشریه نشنال اینترست همچنین در توصیف سامانههای موشکی یمن نوشته که سامانههای دفاع هوایی حوثیها ابتدایی است اما بسیار متحرک هستند؛ به این معنا که این سامانهها میتوانند تقریباً در هر نقطهای ظاهر شوند که این امر آنها را غیرقابلپیشبینی کرده و برنامهریزی برای مقابله با آنها را دشوار میکند.
این نشریه افزوده که سادگی این سامانهها باعث میشود که از دید تجهیزات پیشرفته آمریکایی پنهان بمانند.
The War Zone نیز در گزارشی نوشته است: «بسیاری از این سامانههای موشکی (SAMs) دستساز هستند و از حسگرهای مادونقرمز غیراستاندارد و موشکهای هوا به هوا که بهصورت ابتکاری نصب شدهاند؛ استفاده میکنند که هشدار اولیه چندانی از حمله ارائه نمیدهند.»