به گزارش >>>>همشهری آنلاین؛ آیتالله سید یاسین موسوی، امام جمعه بغداد و استاد برجسته حوزه علمیه نجف، در خطبههای نماز جمعه روز گذشته در بغداد، به تحلیل تحولات منطقهای و بینالمللی پرداخت و بر ضرورت حفظ وحدت ملی عراق و ایستادگی در برابر سلطهجویی قدرتهای خارجی تأکید کرد.
وی در آغاز خطبه خود به "اعتراف ترامپ، فرعون و نمرود زمانه" به شکست در برابر اراده مقاومت یمن اشاره کرد و گفت: آمریکا با زبان خود به عجز و ناتوانی در برابر کوههای صعده و شیعیان علی(ع) در یمن اذعان کرده است، کسانی که بدون قبول هیچگونه توافقنامهای، تنها بر توقف فوری تجاوزات تأکید داشتند. آیتالله موسوی با اشاره به تاریخ اسلام تأکید کرد که فتح یمن توسط امیرالمؤمنین علی(ع) صورت گرفت و از آن زمان تاکنون، این کشور در اختیار پیروان اهل بیت(ع) بوده است.
وی افزود: "یمن امروز صدای علی(ع) است و استقامتی که از ایمان به اهل بیت(ع) برخاسته، آن را به ستونی استوار در محور مقاومت تبدیل کرده است."
وی در ادامه به وضعیت لبنان پرداخت و اظهار داشت: تمامی تلاشهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و جریانهای موسوم به "نیروهای حاکمیتطلب" برای پایان دادن به نقش حزبالله با شکست مواجه شده است. همچنان شمشیر خدا در دستان سید حسن نصرالله است و حزبالله قدرت اول لبنان باقی مانده است.
در بخش دیگری از خطبه، امام جمعه بغداد، سوریه را "قربانی قطعهقطعهشده" توصیف کرد که مورد تجاوز نیروهای خارجی از جمله رژیم صهیونیستی، ترکیه و آمریکا قرار گرفته، و بیان داشت: روح مقاومت هنوز هم در سوریه زنده است و تا زمانی که انسان های آزادیخواه در این کشور وجود دارند و در برابر دیکتههای بیگانگان می ایستند، مقاومت در آنجا زنده خواهد ماند.
آیتالله موسوی در ادامه سخنان خود به وضعیت عراق اشاره کرد، وبیان داشت اکنون این کشور در میان دو محور متضاد قرار گرفته است، وهشدار داد: یک محور، راه سازش و تبعیت از اراده آمریکا و رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته و ثروت کشور را بیمزد و منت در اختیار همسایگانی مثل اردن، ترکیه و کویت میگذارد.
وی ضمن اشاره به توافقنامههایی چون "خور عبدالله" گفت: " امروز برخی از سیاستمداران عراق متاسفانه به اطاعت از ترامپ افتخار میکنند و کسانی را که استقلال و حاکمیت عراق را میفروشند، حکیم و دیپلمات مینامند. وی در مقابل، از محور دوم به عنوان "محور حقیقی حاکمیت" نام برد که خواهان حفظ تمامیت ارضی عراق و مخالفت با دیکتههای کشورهای همسایه و قدرتهای خارجی است. این محور بر مشارکت همه اقوام و مذاهب عراقی در ساختن کشوری متحد و مستقل تأکید دارد. آیتالله موسوی با انتقاد از وضعیت حکمرانی در عراق، نظام سیاسی حاکم را "دیکتاتوری پنهان" خواند و اظهار داشت که فاصله میان دولت و ملت بسیار عمیق است.
وی گفت: "حکومتها برای منافع احزاب و گروههای حاکم شکل گرفتهاند، نه برای خدمت به مردم. بیکاری گسترده، توزیع ناعادلانه منابع و نبود اعتماد عمومی از نتایج این سیاستهاست." در بخش پایانی خطبه، امام جمعه بغداد از فضای انتخاباتی کشور انتقاد کرد و آن را ابزاری برای تخریب رقبا به جای اصلاح واقعی دانست. وی هشدار داد که بسیاری از سیاستمداران با شعار مبارزه با فساد وارد میدان میشوند اما پس از رسیدن به قدرت، ثروتاندوزی را پیشه میکنند. او از مردم عراق خواست که به افراد شریف و پاکدستی اعتماد کنند که زندگیشان پیش و پس از قدرت تغییری نمیکند.
آیتالله موسوی سخنان خود را با اشاره به مقاومت مردم غزه و آغاز نبرد ۷ اکتبر به رهبری یحیی سنوار به پایان رساند و تأکید کرد: این نبرد تا پیروزی نهایی اسلام و اهل بیت(ع) ادامه خواهد یافت.
وی گفت: "ما منتظر برافراشته شدن پرچم حضرت بقیةالله الاعظم هستیم؛ زیرا تنها با ظهور او، پیروزی کامل میشود و دلهای ما پس از فقدان سید حسن نصرالله التیام مییابد."