یکشنبه، 14 اردیبهشت، 1404

۷ روش برای تشخیص لوازم آرایشی و بهداشتی اصل و فیک

خیلی از لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران بدون نظارت قانونی و استانداردهای بهداشتی وارد کشور می‌شوند و به صورت گسترده در فروشگاه‌های حضوری و همچنین فضای مجازی به فروش می‌رسند. این موضوع، تشخیص محصولات اصل از تقلبی را برای مصرف‌کنندگان سخت کرده است.

سازمان غذا و دارو به‌ صورت دوره‌ای فهرستی از برندها، محصولات و حتی شماره‌های سری ساخت (batch number) محصولات غیرمجاز را منتشر می‌کند که در آن نام برخی برندهای مشهور خارجی هم دیده می‌شود. برندهایی که نسخه‌های فیک آنها در بازار ایران وجود دارند.

اما خیلی‌ها اخبار سازمان غذا و دارو را همیشه پیگیری نمی‌کنند ولی دوست دارند بدانند که چطور از اصل یا فیک بودن لوازم آرایشی و بهداشتی مطلع شوند. چون فیک بودن یک محصول آرایشی یا بهداشتی می‌تواند مشکلات و عوارض قابل توجهی برای پوست و موی ما داشته باشند.

مراجعه به وب‌سایت رسمی سازمان غذا و دارو به نشانی >>www.fda.gov.ir است. همچنین اپلیکیشن‌هایی مثل «تی‌تک» (TTAC) که توسط سازمان غذا و دارو طراحی شده و آپدیت می‌شوند، امکان اسکن کدهای رهگیری و اصالت را به کاربران می‌دهند. اگر محصولی دارای برچسب اصالت (کد UID) باشد، می‌توان با وارد کردن یا اسکن آن در این سامانه، اطلاعاتی مثل کشور سازنده، تاریخ تولید، شرکت واردکننده و مجوز وزارت بهداشت را مشاهده کرد. با اسکن QR Code درج‌شده روی برچسب زردرنگ اصالت‌سنجی کالا، شماره بارکد را پیدا می‌کنید و نیازی به تایپ دستی آن ندارید. در کنار نرم‌افزارهایی مثل تی‌تک، اپلیکیشن‌هایی مثل Smart Consumer هم هستند که اصل بودن یا نبودن کالاهای آرایشی را تأیید می‌کنند.

درواقع تمام محصولاتی که از طریق برندهای معتبر تولید می‌شوند، بارکد، شماره سریال و کد زیر محصول دارند که ما با مراجعه به سایت شرکت تولیدکننده یا استفاده از برنامه بارکدخوان، می‌توانید از اورجینال بودن آنها اطمینان پیدا کنید. اگر محصولی فاقد برچسب اصالت باشد یا فروشنده از ارائه اطلاعات خودداری کند، احتمال فیک بودن آن بالا است.

مثل بسته‌بندی نامرتب، رنگ‌های ناهماهنگ یک محصول، فونت‌های ریز یا ناخوانا، اشتباهات املایی روی لیبل محصول، تفاوت در لوگو، نبود بروشور به زبان رسمی کشور سازنده روی محصول و همچنین بوی نامطبوع یا غلظت غیرعادی محتویات.

چراکه محصولات تقلبی معمولاً با قیمت وسوسه‌انگیز عرضه می‌شوند تا مشتری را جذب کنند. خرید از فروشگاه‌های معتبر، داروخانه‌ها و نمایندگی‌های رسمی برندها یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از خرید کالای فیک است.

در برخی موارد، لوازم آرایشی علاوه بر ابعاد و اندازه، یک ‌سری لوازم جانبی هم ارائه می‌کنند. برای مثال، اگر می‌خواهید پالت سایه‌ بخرید، باید علاوه بر دقت در اندازه پالت، باید لوازم جانبی آن یعنی آینه، پد پنکیک، تفاوت رنگی در پالت و ... را هم چک کنید.

از فروشگاه‌های معتبر و همچنین آنلاین‌شاپ‌ها و سایت‌های معتبر و شناخته‌شده خریدتان را انجام دهید و از خرید لوازم آرایشی از فروشنده‌های مترو، دستفروش‌های خیابانی، مغازه‌های بی‌نام‌ونشان و صفحات و پیج‌های نامعتبر در شبکه‌های اجتماعی خودداری شود. خرید از سایت‌ها و پیج‌های معتبر، خیال شما را بابت اورجینال بودن کالاهای آرایشی راحت می‌کند.

17 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها