>>همشهری آنلاین - سیدسروش طباطباییپور: در این میان، بسیاری از شهرهای مدرن جهان تلاش میکنند برای فرار از آلودگی خودروهای دودزا شهروندانشان را تشویق به استفاده از دوچرخه کنند و بهترین راه تشویق هم ساخت راههای مناسب برای تردد دوچرخه است و هرچه این راهها اختصاصیتر، ایمنتر و کمشیبتر باشد، شهروندان بیشتری حتی برای ترددهای درونشهری از این وسیله استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
مدیران تهران، این شهر دوستداشتنی نیز سالهاست برای ایجاد چنین مسیرهای پاکی تلاش میکنند و شاید آخرین آنها افتتاح مسیر سبز تهران است که با افتتاح چهار پل جدید و یک تونل، مسیر پیادهروی و دوچرخهسواری چهار بوستان بزرگ تهران را به هم وصل کردند. در اینجا به تعدادی از مسیرهای دوچرخهسواری در تهران اشاره میکنیم تا شاید بتوانید بزم بهارانه خود را با دوچرخهسواری در پایتخت کامل کنید.
- مسیر ۴۷ کیلومتری
چندی پیش افتتاح مسیر سبز زندگی، راهی ۴۷ کیلومتری یکپارچه برای پیادهروی و دوچرخهسواری، پیش روی پایتحتنشینان قرار داد که برای ورود به آن، باید از بوستانی مثل نهجالبلاغه یا فدک وارد شوید. این مسیر، چهار بوستان تهران را به هم وصل کرده است.
عکس: همشهری / محمد عباسنژاد
- بلوار کشاورز
در گذشتههای دور، بلوار کشاورز، محل عبور آب سد کرج به تهران بود و بهعنوان تفرجگاهی خارج از شهر به حساب میآمد. اکنون نیز این بلوار، از خیابانهای باصفای مرکزی شهر است که در کنار پیادهراه، مسیری برای عبور دوچرخه هم در میان خود دارد.
عکس: همشهری / محمد عباسنژاد
- بوستان پلیس
بلوار استقلال، بوستان پلیس را به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم کرده، اما دوچرخهسواری در این بوستان باصفای شرق تهران، در هر دو بخش امکانپذیر است. البته گاهی شیب مسیر جنوب به شمال آن، نفس دوچرخهسواران را میگیرد.
عکس: همشهری / احمد سیدپور
- بوستان بانوان نرگس
در تهران، برخی بوستانها مخصوص بانوان است که در آنها فضایی برای دوچرخهسواری هم وجود دارد. یکی از این پارکها، بوستان بانوان نرگس یافت آباد است. این بوستان با ۲۰۰ هزار متر مربع مساحت، فضای مناسبی برای دوچرخهسواری بانوان را فراهم کرده است.
عکس: همشهری / محمد توکلی
- بوستان جوانمردان
پارک مشاهیر و جوانمردان ایرانی، یعنی بوستان جوانمردان با ۱۵۰ هکتار مساحت در سال ۱۳۹۱ در غرب تهران افتتاح شد و در ساخت آن مصالحی سازگار با طبیعت به کار رفته است. در این پارک هم میتوانید با دوچرخهسواری، به طبیعت احترام بگذارید.
عکس: همشهری /محسن گیتینورد
- بوستان سرخه حصار
سرخهحصار، یکی از قدیمیترین شکارگاههای دوره قاجار محسوب میشد، اما در سال ۱۳۵۹ بهعنوان پارک ملی به ثبت رسید. از این پارک که در شرق تهران واقع است، بهخاطر مسیر اختصاصی دوچرخهسواری، بسیاری از مدارس استقبال میکنند.
عکس: همشهری /محمد عباسنژاد
- دریاچه خلیجفارس
اگر تا تعطیلاتی پیش می آید، برای بودن در کنار دریاچه خزر، راهی شمال میشوید، بد نیست بدانید دریاچهای در نمونهای بسیار کوچکتر، در منطقه ۲۲ تهران انتظار شما را میکشد. دوچرخهسواری در کنار این دریاچه هم خاطرهای جذاب برای شما خلق میکند.
عکس: همشهری / امیر رستمی
- بوستان چیتگر
شاید یکی از جنگلیترین پیستهای دوچرخه در تهران، پیست دوچرخهسواری بوستان چیتگر در غرب تهران باشد. مسیر دوچرخهسواری این بوستان، پر از پستی و بلندی است و شاید به همین دلیل شما بتوانید دوچرخهسواری متنوعی را تجربه کنید.
عکس: همشهری / رضا نوراله
- کوهستان دارآباد
دارآباد، از جمله ارتفاعهای شمال شرقی تهران است که از بزرگراه امام علی (ع) میتوانید خودتان را به آنجا برسانید. حالا اگر علاوه بر کوهنوردی، اهل دوچرخهسواری در دل کوهستان هم هستید، پیشنهاد ما دارآباد است. البته برای کسب این تجربه، باید دوچرخهسواری حرفهای باشید.
- بوستان آزادگان
در گذشته روستایی با صفا به نام اصفهانک در کمربندی بزرگراه آزادگان تهران وجود داشت که حالا و از اواخر دهه ۷۰ شمسی، تبدیل به بوستانی با طراوت شده. اگر از اهالی محلههای جنوب شرق تهران هستید، دوچرخهسواری در این بوستان را به شما توصیه میکنیم.
عکس: همشهری / مهدی بیات
- بوستان نهجالبلاغه
اگر تهران را با کوههایش میشناسند، بد نیست به درههایش نیز توجه کنند. یکی از این درهها که روزگاری بستر رودخانهای کمآب بود، بوستان نهجالبلاغه است. در این بوستان، پل معلق، آبشار و دره را می توانید یکجا ببینید و از دوچرخهسواری در پیست این بوستان لذت ببرید.
عکس: همشهری / امیر رستمی
بوستان یاس فاطمی
بین روزهای ولادت تا شهادت حضرت فاطمه (س) احداث پارکی در سال ۱۳۹۴ در شمال شرق تهران انجام شد که نامش را یاس فاطمی گذاشتند. این پارک هم فضایی مناسب برای دوچرخهسواری دارد، اما بهخاطر پستیها و بلندیهایش، بیشتر دوچرخهسواران حرفهای را جذب خود میکند.