شنبه، 06 اردیبهشت، 1404

پرونده نابیناشدن ۹ بیمار در بیمارستان نگاه به ایستگاه محاکمه رسید

همشهری آنلاین؛ حوادث: فاجعه نابینا شدن ۹ بیمار که سال گذشته در بیمارستان نگاه جراحی شده بودند، جنجال زیادی به پا کرد و موجب تشکیل پرونده در دادسرای جرایم پزشکی شد. این ۹ بیمار که قربانی قصور پزشکی شده اند، روز ۱۷ مهر سال گذشته جراحی شدند. هرچند پزشک معالج آنها یکی نبوده و آنها توسط چند چشم‌پزشک جراحی شده‌اند، اما عمل جراحی همگی در یک اتاق عمل انجام شده و برای همه‌شان نتیجه مشابهی داشته‌است؛ عفونت گسترده چشمی و درنهایت نابینایی. به‌دنبال این حادثه بیماران آسیب‌دیده با عفونت در چشم به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و هرچند شماری از آنها برای ادامه درمان در همان بیمارستان بستری شده‌اند، اما تعداد دیگری از آنها حاضر نشده‌اند در آنجا بستری شوند و بیمارستان دیگری را برای ادامه روند درمان انتخاب کرده‌اند.

ناگفته های بیماران

افرادی که در بیمارستان نگاه بینایی‌شان را از دست داده‌اند ۹ بیمار میانسال و مسن، اهل استان‌های خوزستان، سمنان و تهران و بیشتر آنها مرد هستند. مشکل چشمی اغلب این بیماران آب‌مروارید بوده که بعد از چند بار رفت‌وآمد به بیمارستان و اقدامات درمانی اولیه، پزشک معالج تصمیم به جراحی گرفته‌است. یکی از بیماران که مردی ۸۰ ساله، مهندس راه و ساختمان است، به همشهری گفت: چشم راست من دچار آب مروارید شده که پس از جراحی، دچار نابینایی شدم. بعد از این اتفاق، چشمم را تخلیه کردندو حدود ۴۵ میلیون تومان پول نیز برای تخلیه عفونت چشمم پرداخت کردم. وی ادامه داد: درخواست من قصاص است و دیه ای نمی خواهم چون بعد از این اتفاق، حتی کارم را نیز از دست داده ام. او گفت: پرونده به دادگاه قدوسی رفته و از دادگاه با ما تماس گرفتند که روز شنبه ششم اردیبهشت به دادگاه برویم برای رسیدگی به این پرونده.

غلامعلی صدوقی بیمار دیگری است که برای عمل جراحی آب مروارید چشم چپش روز هفدهم مهرماه سال قبل به بیمارستان نگاه مراجعه کرد. او هم مانند ۸ بیمار دیگر بینایی چشمش را از دست داده است. او پس از این اتفاق و عفونت چشمانش، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند

او به همشهری گفت: به من خبر دادند روز شنبه قرار است مسولان بیمارستان دادگاهی شوند و شنیده ام به ما دیه می دهند اما دیه زخمی از درد ما دعوا نمی کند. من علاوه بر کور شدن چشمم هر روز با عوارض ناشی از آن روبرو هستم و الان غده ای در چشمم پیدا شده که مرا خیلی اذیت می کند. دراین مدت، سختی های فراوانی کشیدم و به خاطر وضعیت چشمانم، مدام باید نزد پزشک ببرم، این خسارت ها چطور پرداخت خواهد شد؟

پروتکلی که رعایت شد

بیمارانی که در این بیمارستان دچار مشکل شدند، همگی یکی از چشم‌هایشان را از دست دادند. طبق پروتکل‌های چشم‌پزشکی افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند، نباید از هردو چشم عمل شوند تا درصورت وقوع حادثه، قصور یا هر نوع مشکلی، یکی از چشم‌ها در امان بماند و آسیب به حداقل برسد؛ پروتکلی که خوشبختانه در این پرونده رعایت شد و هر ۹ بیمار فقط یک چشم‌شان جراحی شد و از ناحیه همان چشم دچار نابینایی شدند.

رسیدگی ویژه در دادسرای جرائم پزشکی

پس از نابینا شدن ۹ بیمار و تخلیه شدن چشم چند نفر از آنها، قربانیان برای احقاق حقوق‌شان از کادر پزشکی و بیمارستان شکایت کردند و به‌این‌ترتیب پرونده با شکایت ۹ شاکی به دادسرای رسیدگی به جرائم پزشکی تهران ارسال شد. آنها معتقد بودند که کادر پزشکی و مسئولان بیمارستان مرتکب قصور شده‌اند و در نابیناشدن آنها مقصرند. در این شرایط بود که روز پنجم آذرماه پارسال به دستور قاضی سعید احمدبیگی، سرپرست دادسرای رسیدگی به جرائم پزشکی پرونده به یکی از شعب بازپرسی دادسرا ارجاع و از همان زمان تحقیقات قضایی آغاز شد.

از سوی دیگر اهمیت حادثه نابیناشدن ۹ نفر، آن هم در یک روز در بیمارستان چشم‌پزشکی سبب شد تا علی صالحی، دادستان تهران دستور ویژه‌ای برای رسیدگی به این پرونده صادر کند. او که از ابتدا در جریان این پرونده قرار گرفته بود، به سرپرست دادسرا دستور داد این پرونده به‌صورت ویژه و با دقت و سرعت معقولی رسیدگی شود. او به‌طور مستقیم بر این پرونده نظارت داشت و به‌طور هفتگی گزارش‌هایی از روند قضایی پرونده دریافت می‌کرد تا اینکه به صدور کیفرخواست منجر شد.

پایان تحقیقات در دادسرا

تحقیقات در این پرونده جنجالی، رفته رفته تکمیل و به صدور کیفرخواست منجر شد و قرار است صبح امروز پرونده در دادگاه شهید قدوسی، تحت رسیدگی قرار بگیرد.

قاضی سعید احمدبیگی سرپرست دادسرای جرائم پزشکی پایتخت صبح دیروز به همشهری گفت: پس ازطرح شکایت ۹ بیمار که در جریان عمل جراحی چشم در بیمارستان دچار نابینایی شده بودند، پرونده ها در دادسرای ویژه جرایم پزشکی تجمیع و رسیدگی به آن زیر نظر یکی از قاضی های خبره دادسرا آغاز شد.

قاضی احمد بیگی ادامه داد: در همان ابتدا تحقیقات در چند شاخه زیر نظر بازپرس پرونده ادامه پیدا کرد و همزمان پرونده برای رسیدگی از جنبه تخصصی در اختیار تیم پزشکی قانونی قرار گرفت. بررسی های فنی، تحقیقات میدانی و تحقیق از کارکنان و مسولان بیمارستان حکایت از آن داشت حادثه عمدی نبوده است اما سهل انگاری مسئولان نیز مشهود بود.

وی ادامه داد: همزمان با ادامه تحقیقات تیم پزشکی قانونی در بررسی های تخصصی اعلام کردند دستگاهی که هنگام عمل جراحی، سرم چشم را وارد چشم در حال عمل می کند به صورت کامل ضدعفونی نشده است و عفونت ناشی از آن به چشم بیماران سرایت کرده و در ادامه باعث نابینا شدن چشم آنها شده است. درواقع بررسی ها نشان داد مسولان بیمارستان در نگهداری و ضدعفونی دستگاه سهل انگاری کرده اند.

سرپرست دادسرای جرایم پزشکی افزود: پس از تکمیل تحقیقات و اعلام نظریه پزشکی قانونی مشخص شد مسولان بیمارستان به صورت ۱۰۰ درصد در این حادثه مقصر هستند و برای بیماران درخواست یک دیه کامل چشم شد. در این شرایط کیفرخواست در این پرونده صادر شد و مسولان بیمارستان صددرصد مقصر شناخته شدند.

پس از صدور کیفرخواست، پرونده هم برای رسیدگی به مجتمع شهید قدوسی فرستاده شد و متهمان قرار است امروز پای میزمحاکمه بروند.

18 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها