گروه دیپلماتیک - >>همشهری آنلاین: کی پریتسکر کارگردان آمریکایی و یکی از سازندگان مستند «کمپها» با موضوع جنبش دانشجویی حامی فلسطین با اشاره به برخورد خشن دولت آمریکا با دانشجویان معترض میگوید مساله فلسطین نقاب آزادیخواهی را از چهره نظام سیاسی آمریکا برداشت و نشان داد که ادعاهایی چون «آمریکا دمکراتترین کشور دنیا» سرابی بیش نیست.
هفتهنامه آمریکایی نیشن نوشته: دانشجویان دانشگاه کلمبیا بهار گذشته وقتی در سالن همیلتون تجمع کردند نام آن را به «سالن هند» تغییر دادند تا یاد هند رجب دختری فلسطینی که سال گذشته توسط اسرائیل به شهادت رسید را گرامی بدارند. آخرین نداهای هند رجب که توسط جمعیت هلال احمر فلسطین ضبط شده در مستند کمپها آمده است، فیلمی که محمود خلیل دانشجویی که ماه گذشته در آمریکا دستگیر شد هم در آن حضور دارد.
مستند کمپها که هدف از ساخت آن مقابله با ادعاها مبنی بر ضدیهود و خشونتآمیز بودن تظاهراتهای دانشجویی حمایت از فلسطین است قرار بود پاییز همزمان با آغاز سال تحصیلی اکران شود اما بازداشت محمود خلیل باعث شد تا زودتراکران شود.
این مستند پس از یک هفته افتتاحیه رکوردشکن در نیویورک سیتی، اکنون در سینماهای منتخب سراسر آمریکا به نمایش درآمده است.
هفتهنامه نیشن با کی پریتسکر یکی از کارگردانهای این مستند گفتوگو کرده است که بخشهایی از آن را میخوانیم:
کی پریتسکر: این تجمعات و برخورد سیاستمداران آمریکایی با آن نشان داد ما آمریکاییها درباره این به اصطلاح دموکراسی حرف چندانی برای گفتن نداریم. همیشه به ما میگفتند آمریکا دموکراتیکترین و آزادترین کشور جهان است، کشوری است که مردم از طریق نمایندگان منتخب خود قدرت را در دست دارند اما مسئله فلسطین نشان داد که اینطور نیست. این چه نوع دموکراسی است که وقتی حتی نمیتوانید به سیاستمداران خود بگویید که نمیخواهید در یک نسلکشی مشارکت داشته باشید.
برخورد سیاستمداران نشان داد که ما (آمریکاییها) با یک حکومت پلیسی طرف هستیم.
کی پریتسکر: نفوذ لابی اسرائیل واقعاً بینظیر است و هیچ لابی خارجی دیگری با آن قابل مقایسه نیست. به ریاست جمهوری ترامپ فکر کنید؛ کمپین او به شدت توسط اسرائیل تامین مالی شد، و ۱۰۰ میلیون دلار از میریام آدلسون، استیو ویتکاف و همه این افراد دریافت کرد. این واقعیت که دولت آمریکا ترجیح میدهد دانشجویان خود را دستگیر، با گاز اشکآور متفرق کرده و دستبند بزند و هر محوطه دانشگاهی در این کشور را به یک حکومت پلیسی تبدیل کند تا اینکه سرمایهگذاری خود را از شرکتهایی که در جنایات جنگی همدست هستند، خارج کند، همه چیز را در مورد اینکه نخبگان حاکم بر آمریکا به چه کسی وفادار هستند، به شما میگوید.
آیپک (لابی اسرائیل) در وبسایت خود میبالد که ۹۵ درصد از انتخاباتهایی را که در آن مداخله میکند، برنده میشود. امروز تمام این گروههای طرفدار اسرائیل خواستار اخراج دانشجویانی هستند که تنها جرمشان انتقاد از دولتی است که مرتکب نسلکشی میشود.
>>صحنه ای از فیلم مستند کمپها با حضور محمود خلیل دانشجویی که اخیرا بازداشت شده به کارگردانی مایکل تی. ورکمن و کی پریتسکر
کی پریتسکر: نه، نمیترسم. درک میکنم که بسیاری از مردم میترسند و این کاملاً قابل درک است اما همه کسانی که وارد جنبش حمایت از فلسطین شدند، به ویژه دانشجویان، با علم به خطر آن، این کار را انجام دادند. اما آنها به هر حال این کار را میکنند زیرا میدانند این یک ضرورت برای بشریت است. اگر ما فقط شاهد وقوع نسلکشی باشیم، این چه عواقبی برای روح جمعی این سیاره خواهد داشت؟
من معتقدم که تاریخ مجموعهای از خطرات و فداکاریهای بزرگ است. فداکاری جوهره تاریخ است؛ بخشیدن بخشی از خود و به خطر انداختن همه چیز برای ساختن دنیایی بهتر.
اگر افرادی مانند مارتین لوتر کینگ خطر نمیکردند ما کجا بودیم؟ معتقدم روزی به این لحظه، به جنبش فلسطین، نگاه خواهیم کرد و فکر خواهیم کرد: چگونه توانستیم اینقدر طولانی اجازه دهیم این وضعیت ادامه پیدا کند؟ چگونه مردم اینقدر طولانی سکوت کردند؟ مردم به دانشجویان و به این جنبش نگاه خواهند کرد و خواهند گفت که آنان قهرمانان واقعی بودند.