به گزارش >>همشهری آنلاین، تهرانیها مانند دیگر هموطنان ایرانی نوروز را گرامی میدارند. خانهتکانی، جشن چهارشنبهسوری، خریدنوروزی، سبزه سبزکردن، پختن سمنو، راهاندازی نمایشهای حاجی فیروز، پختن شیرینی عید و پهن کردن سفره هفتسین از عادتهای مردم این استان در نوروز است.
>>چهارشنبهسوری تهرانی
هنوز چهارشنبهسوری در تهران جایگاه ویژهای دارد. شور و شوق مردم این ابرشهر هنگام برپایی این جشن قابل توصیف نیست و در هیچ یک از شهرهای کشور نمیتوان مانند آن را سراغ گرفت.
>>شب علفه
در تهران قدیم شب قبل از تحویل سال را شب علفه میگفتند. قبل از تحویل سال بر سر مزار درگذشتگان خود میرفتند و برای شادی ارواح آنها فاتحه میخواندند و خیرات میدادند. در این شب غذاهایی مانند ماهی سبزی پلو، کوکوسبزی و سیر تازه خوردهمیشود. همچنین مردم این شهر رسم داشتند که سفره هفتسین را در همین شب پهن کنند.
>>سیب مورود؛ میوه ویژه هفتسین
مورود نام روستایی در جاده چالوس است که مسیر آن از پلخواب می گذرد. سیب باغهای این روستا، بیهمتا، خوشمزه و لذیذند. در گذشته موردیها سیبهای خود را بعد از برداشت انبار و تا شب عید صبر میکردند. شب عید این سیبها را بار چهارپایان میکردند و بازار تهران میآوردند و میفروختند. چون مردم تهران اصرار داشتند سیب شب عیدشان باید محصول باغهای مورود باشد.
>>روشنکردن چراغ
مردم تهران قدیم رسم جالبی در شب سال تحویل داشتند. آنها همه چراغهای نفتی اعم از فانوس و گردسوز و حتی منقلها را روشن میکردند و در روشن ماندن آنها نیز دقت داشتند. این چراغ باید تا صبح روز دوم فروردین روشن میماندند به همین دلیل مدام نفتگیری میشدند.
>>سیزده بدر
مردم استان تهران مانند سایر مردمان و اقوام ایرانی در سیزدهبدر به صورت گروهی و یکپارچه به کنار آب و نواحی سرسبز اطراف شهرهایشان میروند و تا نزدیک غروب در آنجا میمانند.