دوشنبه، 30 تیر، 1404

بایدها و نبایدهای ماه رمضان

>>>>همشهری آنلاینآرش نهاوندی: >>رمضان ماه پربرکت >>روزه داری، تفکر و رشد معنوی مسلمانان در سراسر جهان است. همچنین زمان فداکاری عمیق، تزکیه نفس، و عبادت ویژه است، زیرا روزه گرفتن از سحر تا غروب، صبر، قدردانی و همدلی را به افراد می‌آموزد. این ماه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما روزه‌داری صرف نمی‌تواند به سم زدایی بدن کمک کند و علاوه روزه‌داری در ساعات سحر، افطار و شام بهتر است، نکات مهم تغذیه‌ای رعایت شود تا فرد روزه دار در طول روز با مشکلی مواجه نشود.

همانطور که روزه و معنویات در ماه مبارک نقش کلیدی دارد، غذا نیز به همان اندازه اهمیت دارد. از سحری تا افطار قرار است انواع خاصی از غذاها مصرف شوند اما این به آن معنا نیست که اعتدال و اصول تغذیه سالم رعایت نشود. اگر علاقه‌مند به آگاهی از بایدها و نبایدهای ماه رمضان هستید ادامه این مطلب را بخوانید.

با اخلاص روزه بگیرید: برای تهذیب روحی و تزکیه نفس توصیه می‌شود روزه بگیرید.

مراقب نماز باشید: به نمازهای اضافی، خواندن قرآن و دعا بپردازید.

صدقه دادن (زکات و صدقه): برای کمک به نیازمندان توصیه می‌شود، زیرا ماه رمضان فرصت سخاوت است.

حفظ حوصله و رفتار خوب: همچنین توصیه می شود از جر و بحث، شایعات و افکار منفی خودداری کنید.

برای سحری بیدار شوید: یک وعده غذایی قبل از سحری بخورید، زیرا سنت است و به حفظ انرژی در طول روز کمک می‌کند.

هیدراته بمانید: برای جلوگیری از کم آبی بدن بین افطار و سحری نوشیدن آب فراوان توصیه می‌شود.

وعده‌های غذایی متعادل بخورید: برای حفظ انرژی پیشنهاد می شود غذاهایی بخورید که شامل >>کربوهیدرات‌های پیچیده، >>پروتئین‌ها، >>چربی‌های سالم و >>فیبر باشد.

غذاهای آبرسان مصرف کنید: خیار، هندوانه، ماست و سوپ‌ها از کم آبی بدن جلوگیری می کنند.

آرام افطار کنید: پیشنهاد می‌شود در زمان افطار و باز کردن روزه، قبل از خوردن غذاهای سنگین با خرما، میوه یا یک سوپ سبک شروع کنید.

کنترل لقمه را تمرین کنید: زیاده روی در افطار باعث نفخ و سستی می‌شود، از این رو باید از این کار خودداری کنید.

پرهیز از سحری: به گفته کارشناسان تغذیه، نادیده گرفتن سحری می‌تواند منجر به خستگی و گرسنگی در طول روز شود.

پرخوری در افطار: این عمل می تواند منجر به نفخ، ناراحتی و >>افزایش وزن شود.

هدر دادن غذا: در حالی که افراد عادت دارند غذای زیادی برای افطار تهیه کنند، توصیه می‌شود غذاها را با دقت تهیه کنند و از مصرف بیش از حد غذا پرهیز کنند.

غفلت از نماز: ماه رمضان فقط روزه گرفتن نیست، بلکه باعث رشد معنوی نیز می‌شود، از این رو مهم است که نماز را به موقع بخوانید.

تنبلی در طول روز: در حالی که روزه می‌تواند شما را تنبل و بی‌حال کند، توصیه می‌شود در کنار مدیریت هوشمندانه سطوح انرژی، بهره‌ور بمانید.

عادات غذایی ناسالم: پس از افطار از خوردن زیادی از حد تنقلات ناسالم و هر خوردنی دیگر بدون فکر خودداری کنید

مصرف زیاد غذاهای سرخ شده یا شیرین: این گونه غذاها تشنگی، سستی و مشکلات گوارشی را افزایش می دهند.

نوشیدن بیش از حد نوشیدنی‌های کافئین دار (چای، قهوه، نوشابه): نوشیدن این گونه نوشیدنی‌ها می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود.

نادیده گرفتن مصرف آب: می‌تواند منجر به خستگی و کم آبی در روز بعد شود.

تند غذا خوردن در افطار: این عمل می تواند باعث سوء هاضمه و ناراحتی شود.

بهترین غذاها برای سحری: به گفته متخصصان، خوردن غذاهایی مانند جو، غلات کامل، تخم مرغ، ماست، میوه ها، شیر، خرما و آجیل باعث سلامت روده و همچنین افزایش متابولیسم می‌شود و شما را در طول روز پرانرژی نگه می دارد.

بهترین غذاهای افطار: غذاهایی مانند خرما، میوه‌ها، سوپ، پروتئین‌های بدون چربی، کربوهیدرات‌های پیچیده (برنج قهوه‌ای، گندم کامل و غیره) حتی پس از یک روز پرتنش شما را فعال نگه می‌دارند.

پرهیز از نمک زیاد: پس از افطار از مصرف زیاد نمک توصیه نمی‌شود. می‌گویند تشنگی و نفخ را زیاد می‌کند.

غذاهای فرآوری شده را محدود کنید: این مواد غذایی فاقد مواد مغذی ضروری هستند و می‌توانند باعث تنبلی شوند، بنابراین باید به هر قیمتی از مصرف چنین غذاهایی پرهیز کرد.

بیشتر بخوانید:

  • >>بهترین مکمل های تغذیه ای برای ماه رمضان چیست ؟
  • >>بهترین افطاری و سحری از دیدگاه طب ایرانی را بشناسید
4 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها