چهارشنبه، 11 تیر، 1404

ابراز تاسف رئیس نمایندگی صلیب‌سرخ در ایران برای کشته شدن امدادگران هلال احمر

رئیس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با ابراز تأسف از کشته شدن پنج امدادگر هلال‌ احمر در حین انجام وظیفه و امدادرسانی، تأکید کرد: کارکنان درمانی و امدادی باید طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه مورد حمایت و حفاظت قرار داشته باشند.
وسان کاسارد رئیس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران در نخستین گفت‌وگوی رسانه ای خود از آغاز حمله نظامی صهیونیست ها و جنگ ۱۲ روزه با اشاره به پیامدهای انسانی شدید این مخاصمه، افزود: هر جانی که در میان تیم‌های بشردوستانه و درمانی از دست می‌رود، فاجعه‌ای برای خانواده‌ها و جوامع رقم می‌زند و مسیری حیاتی برای نجات مجروحان و بیماران را قطع می‌کند.
وی بر ضرورت پایبندی همه طرف‌ها به حقوق بین‌المللی بشردوستانه تأکید کرد و با اشاره به اینکه جنگ اخیر زندگی هزاران غیرنظامی را در هم شکست، از فداکاری نیروهای امدادگر هلال‌احمر تقدیر و نسبت به تکرار حملات علیه مراکز درمانی و امدادی هشدار داد.
مشروح مصاحبه اختصاصی ایرنا با رئیس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران را در ادامه بخوانید:
>>*همان‌طور که می‌دانید، پس از ۱۲ روز جنگ رژیم اسرائیل درخواست توقف جنگ و آتش‌بس را ارائه کرد، نظر شما در مورد این آتش‌بس چیست؟
من در طول مخاصمات همراه همکارانم بودم، ما شاهد تخریب خانه‌ها، مردمی که آواره شدند و عزیزان خود را از دست دادند، بوده‌ایم که در پس هر یک، لطمات عاطفی سنگینی نهفته است.
تمرکز اصلی کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ در جریان جنگ ها، بر آثار انسانی مخاصمات به ویژه بر غیرنظامیان است. این مخاصمه مسلحانه زندگی غیرنظامیان را به شدت تحت تأثیر قرار داد؛ بسیاری کشته شدند، تعداد بیشتری زخمی و صدها خانواده بی‌خانمان شدند.
آثار انسانی این جنگ پیامدهای روانی آن را نیز شامل می‌شود که فراتر از خود درگیری‌هاست. ما نیاز فوری غیرنظامیان گرفتار در این جنگ به آرامش را درک می‌کنیم و امیدواریم که آتش‌بس ثباتی را که به دنبالش هستند، به همراه بیاورد.
>>*در جریان حملات اسرائیل به ایران، تأسیسات غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها و ساختمان‌های مسکونی هدف قرار گرفت. موضع کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ در این باره چیست؟
کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ یک سازمان بی‌غرض، بی‌طرف و مستقل است، مأموریت منحصرا بشردوستانه آن حفاظت از جان و کرامت قربانیان جنگ و خشونت داخلی و کمک رسانی به آن‌هاست.
به جای محکوم کردن علنی، ما به‌طور دوجانبه و محرمانه با طرف‌های مخاصمه گفت وگو می‌کنیم و مسئولیت‌شان را در رعایت حقوق بین‌المللی بشردوستانه به آن‌ها یادآور می‌شویم. تمامی طرف‌ها در هر مخاصمه مسلحانه ای باید همیشه تمامی اقدامات ممکن را برای حفاظت از غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی از جمله تأسیسات درمانی انجام دهند.
حقوق بین‌المللی بشردوستانه برای محافظت از غیرنظامیان در طول جنگ وضع شده است تا تضمین کند که حتی در مخاصمات نیز، انسانیت ما حفظ می‌شود. قواعد مخاصمه مسلحانه به‌منظور محدود کردن درد و رنج انسانی وضع شده‌اند. این قواعد باید توسط همه طرف‌ها اجرا شوند.
>>*همان‌طور که می‌دانید، از آغاز حملات اسرائیل، جمعیت هلال‌احمر ایران به‌طور فعال در امدادرسانی مشارکت داشته است. ارزیابی شما از فعالیت‌های هلال‌احمر ایران چیست؟ شما در این زمینه چه فعالیت‌هایی انجام داده‌اید و چه کمکی به هلال‌احمر ایران ارائه کرده‌اید؟
جمعیت هلال‌احمر ایران در خط مقدم اقدامات بشردوستانه در کشور قرار دارد. از اولین ساعات تشدید تنش، تیم‌های هلال‌احمر به سرعت بسیج شدند تا کمک‌های نجات‌بخش را ارائه دهند.
داوطلبان و کارکنان آن‌ شجاعت و تعهد استثنایی از خود نشان دادند؛ ارائه کمک‌های اولیه، انجام عملیات جستجو و نجات و توزیع اقلام امدادی اضطراری در شرایط بسیار چالش‌برانگیز، همه این‌ها علاوه بر برنامه‌های بشردوستانه طولانی‌مدت و گسترده‌ این جمعیت بوده است.
توانایی امدادگران هلال احمر در انطباق سریع و حفظ تداوم خدمات ضروری در مواجهه با بحران، گواهی بر قدرت و حرفه‌ای بودن نیروهای امدادی است.
از زمان تشدید تنش، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ارتباطی نزدیک با جمعیت هلال‌احمر ایران و مقامات مربوطه در راستای حمایت از پاسخ بشردوستانه همکاری کرده است.
این همکاری شامل هماهنگی در زمینه لجستیک، تهیه تجهیزات اضطراری و گفت وگوی فنی برای اطمینان از ایمنی و آمادگی پاسخ‌دهندگان خط مقدم می‌شود.
کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ آماده است تا فعالیت‌های خود را در زمینه حمایت و کمک‌رسانی به افراد تحت حمایت مطابق با کنوانسیون‌های ژنو، همان‌طور که در گذشته نیز در ایران انجام داده، ادامه دهد.
همچنین، ما از وزارت بهداشت برای پاسخ‌گویی به‌موقع و هماهنگ در رسیدگی به نیازهای درمانی آسیب‌دیدگان تقدیر می‌کنیم. با وجود فشار ناشی از وضعیتی که به‌سرعت در حال تغییر بود، متخصصان سلامت به‌سرعت بسیج شدند تا مراقبت‌های اضطراری را ارائه دهند و از تداوم ارائه خدمات ضروری سلامت اطمینان حاصل کنند.
>>*در جریان مخاصمه اخیر، ۵ امدادگر هلال‌احمر شهید شدند. همه ما می‌دانیم که طبق قوانین جنگ، این افراد نباید مورد حمله قرار گیرند. نظر شما در این مورد چیست؟
کشته شدن همکاران هلال‌احمر ایران در جریان این مخاصمه مسلحانه برای همگی ما در کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ بسیار دردناک است و قلب ما همراه با خانواده‌ها و عزیزانشان است که چنین ضایعه بزرگی را متحمل شدند.
در جریان این دور از تشدید مخاصمه، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با نگرانی فراوان شاهد حملاتی بود که منجر به تلفات گسترده در میان غیرنظامیان شد.
این حملات تأسیسات پزشکی، آمبولانس‌ها و کارکنان و داوطلبان جمعیت ملی هلال احمر را تحت تأثیر قرار داد، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تأکید می‌کند که کارکنان درمانی و امدادگران باید طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه مورد حفاظت قرار گیرند و از تمامی طرف‌ها می‌خواهد که به این قوانین پایبند باشند.
هر جانی که در میان تیم‌های بشردوستانه و درمانی از دست می‌رود، فاجعه‌ای برای خانواده‌ها و جوامع رقم می‌زند و مسیری حیاتی برای نجات مجروحان و بیماران را قطع می‌کند.
متأسفانه چنین تلفاتی دیگر یک رویداد نادر نیست و ما شاهدیم که داوطلبان صلیب‌سرخ و هلال‌احمر در خط مقدم مخاصمات در تمام مناطق جهان آسیب می‌بینند و حتی کشته می‌شوند.
این موضوع یک بار دیگر بر ضرورت فوری احترام همه طرف‌ها به کنشگران بشردوستانه و تضمین دسترسی ایمن به افراد نیازمند به کمک تأکید می‌کند.
به گزارش ایرنا، بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.
ایالات متحده آمریکا بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ نتانیاهو علیه ایران پیوست. در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.
در پی عملیات موفق و غرورآفرین بشارت فتح در بامداد سه شنبه سوم تیرماه، رژیم جنایتکار صهیونیستی پس از ۱۱ روز حمله وحشیانه به کشورمان، تسلیم و مجبور به پذیرش آتش بس شد.
براساس آخرین آمار پزشکی قانونی تاکنون در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان ۹۳۵ نفر از شهدا شناسایی شدند که ۳۸ تن از آنها کودک و ۱۰۲ نفر بانوان بودند که برخی از آنها باردار بودند.
>> >>

جدیدترین تحلیل‌ها و اخبار سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها