رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: تاکنون ۵۰ هزار مگاوات پروانه تولید انرژی تجدیدپذیر برای صنایع صادر شده است.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا بهمن آبادی در نهمین کنفرانس بین المللی و ششمین دوره جایزه انرژی های تجدیدپذیر در برج میلاد تهران افزود: تعدادی از این صنایع اکنون در حال احداث نیروگاه تجدیدپذیر هستند.
وی ادامه داد: پیش بینی شده امسال ناترازی برق در کشور به حدود ۹۰ هزار مگاوات برسد و از طرف دیگر نیروگاه های حرارتی فرسوده شده اند.
رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا خاطرنشان کرد: همچنین اگر قرار است کشور توسعه یابد و شاهد افزایش تعداد خودروهای برقی باشیم، بنابراین با ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات کسری برق روبه رو خواهیم بود.
بهمن آبادی گفت: یکی از راهکارهایی که برای کاهش کسری برق دنبال می شود محدودیت برق برای صنایع است.
وی ادامه داد: همچنین احداث نیروگاه حرارتی با صرف زمان طولانی و پیامدهایی همچون آلودگی زیست محیطی و قیمت تمام شده بالا نیز راهکار دیگر کاهش کسری است و نیز نیروگاه های هسته ای که به دلیل حساسیت بین المللی راهکار خوبی نیست، نتیجه اینکه بهترین راهکار توسعه تجدیدپذیر است که نیاز به سوخت نداشته و امکان توسعه پراکنده را دارد.
رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا به طراحی مدل های مختلف برای سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: ماده ۱۶ قانون جهش دانش بنیان یکی از مهمترین مدل طراحی شده برای سرمایه گذاری صنایع در تجدیدپذیر ها است.
بهمن آبادی ادامه داد: به زودی سقف ۵ درصد صنایع در این قانون بیشتر خواهد شد، بنابراین لازم است صنایع از هم اکنون برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند.
وی افزود: صنایع پارسال ۵ تا ۶ میلیارد دلار بابت قطعی برق ضرر کردند. اگر صنعت در نظر دارد خاموشی نداشته و چنانچه تا پیک ۱۴۰۴ اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کند، مشمول محدودیت برق نخواهند شد.