دوشنبه، 05 خرداد، 1404

یک فرآیند پیچیده‌ای پشت سر کاهش آنتن دهی در زمان قطغی برق وجود دارد و نمی‌توان صرفاً گفت مشکل از باتری است / استفاده از فیلترشکن باعث افزایش مصرف برق می‌شود؛ شما حجم ترافیک بین‌الملل را با فیلترشکن افزایش می‌دهید / تجهیزاتی که استفاده می‌شود فرسوده است / جذب سرمایه‌گذاری خارجی یک فرآیند پیچیده است که با توجه

>>پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با قطع برق، آنتن دهی نیز دچار مشکل می‌شود زیرا باتری‌های مربوط به سیستم آنتن دهی از کار می‌افتند. چندی پیش اعلام شد که این سیستم‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری‌اند اما چالش تحریم‌ها و نیاز به سرمایه بالا، جلو این روند را گرفته است.

سادینا ابایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، درباره علت فقدان آنتن دهی در زمان قطعی برق به «انتخاب» گفت: یک فرآیند پیچیده‌ای پشت سر کاهش آنتن دهی وجود دارد و نمی‌توان صرفاً گفت مشکل از باتری است. اگرچه باتری‌ها مؤثر‌اند اما معماری شبکه هم مهم است. ترکیب معماری شبکه و ضعف باتری‌ها باعث کاهش آنتن دهی در زمان قطع برق است. تجهیزاتی که استفاده می‌شود فرسوده است. این یکی از عواملی است که به کند شدن سطح دسترسی منجر می‌شود. مسأله اصلی که درگیر آن هستیم مسأله فقدان برق است. در زمان طراحی شبکه، از باتری‌هایی استفاده می‌شود که در موقع قطع و وصل برق، باتری دچار مشکل می‌شود.

وی درباره علت عدم سرمایه‌گذاری در سیستم‌های آنتن دهی بیان کرد: یکی از دلایلی که سرمایه‌گذاری روی باتری‌ها صورت نمی‌گیرد، عدم بازگشت سرمایه است. سرمایه‌گذار وقتی سرمایه می‌آورد به دنبال سود است. وقتی این اتفاق رخ نمی‌دهد، کسی انگیزه ورود به این حوزه را ندارد. وقتی خزانه خالی است، دولت چگونه در این حوزه سرمایه‌گذاری کند؟ با وجود کسری بودجه، نباید توقع سرمایه‌گذاری جدید از دولت داشت. دولت نمی‌تواند ورود کند، بخش خصوصی هم فضای لازم برای سرمایه‌گذاری ندارد. جذب سرمایه‌گذاری خارجی هم یک فرآیند پیچیده است که با توجه به تحریم و اف. ای. تی. اف، فعلا ممکن نیست. سرمایه‌گذار خارجی رصد می‌کند که چرا سرمایه‌گذار داخلی وارد این حوزه نمی‌شود.

وی در رابطه با نتایج تداوم ضعف آنتن دهی اظهار داشت: شبکه به مرور دچار مشکلات جدی‌تر می‌شود. وقتی تجربه مشترکتمان با مشتری اینترنت خوب نباشد، سرخودرگی ایجاد می‌کند. الان سرویس‌های دولتی که مردم می‌گیرند، خدشه دار شده است. هر کجا وارد می‌شویم برق نیست، آنتن دهی کم است و مردم به اینترنت خوبی دسترسی ندارند. به زیرساخت‌های شبکه در درازمدت آسیب جدی وارد می‌شود. باید توجه داشته باشیم که استفاده از وی. پی. ان، درصد بیشتری به قطعی برق اضافه شود. استفاده از فیلترشکن باعث افزایش مصرف برق می‌شود. شما حجم ترافیک بین‌الملل را با فیلترشکن افزایش می‌دهید.

آبایی درباره راهکار عبور از بحران ضعف آنتن دهی گفت: راهکار عبور از این بحران، تقویت شبکه، بی. تی. اس و فرآیند آنتن دهی است. این روند هم نیازمند سرمایه‌گذاری است. شما راه حل هر مشکلی را باید در این زمینه پیدا کنید. در کشور‌های توسعه یافته ترکیبی از سیستم‌های مختلف برای تداوم وصل برق و آنتن دهی استفاده می‌شود. ما هر کاری بخواهیم انجام دهیم، نیازمند سرمایه و دانش روز هستیم که تحریم جلو آن را گرفته است. بداخلاقی‌های داخلی هم در این زمینه اثر دارد. مقررات دست و پا گیر باعث شده سرمایه‌گذاری انجام شود.

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها