چهارشنبه، 17 اردیبهشت، 1404

توقف حملات به یمن در پی مذاکرات ویتکاف و حوثی ها با میانجیگری عمان / انتظار می رود توقف درگیری به‌عنوان نیروی محرکه‌ای برای پیشبرد مذاکرات آمریکا و ایران عمل کند

>>پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سی ان ان نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه اعلام کرد که آمریکا «حملات هوایی» علیه گروه حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن را متوقف خواهد کرد، پس از آنکه حوثی‌ها به ایالات متحده اطلاع دادند که «دیگر نمی‌خواهند بجنگند.»
>>به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید، در کنار نخست‌وزیر کانادا، مارک کارنی، گفت: «ما به این تصمیم احترام می‌گذاریم و حملات را متوقف خواهیم کرد.» او به کارزار نظامی آمریکا علیه حوثی‌ها از اواسط ماه مارس اشاره داشت؛ حملاتی که در واکنش به حملات این گروه به خطوط کشتیرانی در دریای سرخ و اسرائیل صورت گرفته بود.
ترامپ افزود: «آن‌ها تسلیم شده‌اند، اما مهم‌تر از آن، ما به حرفشان اعتماد می‌کنیم... آن‌ها می‌گویند دیگر کشتی‌ها را منفجر نخواهند کرد.»
یک مقام دفاعی به شبکه سی‌ان‌ان تأیید کرد که ارتش آمریکا دوشنبه‌شب دستور توقف حملات علیه حوثی‌ها را دریافت کرده است.
در حالی که آمریکا تصمیم به توقف حملات گرفته، اسرائیل همچنان در حال حمله به اهدافی در یمن است. این حملات در واکنش به پرتاب یک موشک بالستیک از سوی حوثی‌ها در روز یک‌شنبه صورت گرفت؛ موشکی که به فرودگاه اصلی اسرائیل اصابت کرد.
اعلام توقف حملات از سوی ترامپ پس از چند روز تحرکات دیپلماتیک فشرده میان آمریکا، عمان و حوثی‌ها صورت گرفت. به گفته منابع آگاه، این تفاهم مبنی بر عدم حمله متقابل میان آمریکا و حوثی‌ها، با هدف ایجاد فضای مثبت برای مذاکرات هسته‌ای میان آمریکا و ایران شکل گرفته است. زمان برگزاری دور چهارم این مذاکرات هنوز مشخص نیست.
ترامپ در سخنان خود در دفتر بیضی، به وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی خود، مارکو روبیو، دستور داد که «همه را در جریان بگذارند.» روبیو این تفاهم را «تحولی مهم» توصیف کرد.
استیو ویتکوف، نماینده ویژه ترامپ، که مسئول هدایت مذاکرات هسته‌ای با ایران است، طی هفته گذشته تلاش‌هایی برای دستیابی به آتش‌بس با حوثی‌ها انجام داده است. به گفته منابع، عمانی‌ها که در سال‌های گذشته نیز واسطه‌گری میان آمریکا و حوثی‌ها را بر عهده داشته‌اند، نقش اصلی را در تسهیل این مذاکرات ایفا کرده‌اند.
انتظار می‌رود این توقف حملات، به عنوان نیروی محرکه‌ای برای پیشبرد مذاکرات کلی میان آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای عمل کند.
مذاکرات با حوثی‌ها پس از آن شدت گرفت که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، هفته گذشته در شبکه اجتماعی X هشدار داد که ایران به دلیل حمایت مرگبارش از حوثی‌ها، «باید منتظر عواقب آن در زمان و مکان انتخابی ما باشد.»
هگست نوشت: «ما دقیقاً می‌دانیم شما چه می‌کنید، و شما هم خیلی خوب می‌دانید ارتش آمریکا به چه چیزهایی قادر است.»
این توقف در عملیات نظامی آمریکا علیه حوثی‌ها در حالی صورت گرفته که این کارزار از ابتدا با مشکلاتی مواجه بوده است. بنا بر گزارش منابع آگاه به سی‌ان‌ان، در مدت تنها هفت هفته، نیروهای حوثی دست‌کم هفت پهپاد گران‌قیمت آمریکایی را سرنگون کرده‌اند؛ امری که توانایی آمریکا برای ورود به «مرحله دوم عملیات» را با مشکل مواجه کرده است. همچنین، مقام‌های آمریکایی پیش‌تر اذعان کرده بودند که تأثیر این حملات بر توان عملیاتی حوثی‌ها محدود بوده و آن‌ها برخلاف انتظار، مقاوم و انعطاف‌پذیر ظاهر شده‌اند.
20 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها