پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنیل دی پاتریس، ستون نویس شیکاگو تریبون، ۳ نکته درمورد مذاکرات ایران و آمریکا بیان کرد.
به گزارش «انتخاب»؛ وی نوشت:
۱. یک مذاکره موفق معمولاً به این معناست که هر دو طرف دستاوردهایی دارند، اما هیچکدام به تمام خواستههای خود نمیرسند. دقیقاً همین اتفاق در مذاکرات برجام افتاد. به نظر میرسد ایران آماده بازگشت به مفاد برجام (یا چیزی نزدیک به آن) است، اما اینکه آیا این برای دولت ترامپ کافی خواهد بود، کاملاً نامشخص است. در اطراف ترامپ جناحهای رقیبی وجود دارند که اهداف متفاوتی را دنبال میکنند. بدیهی است که این جدال داخلی باید پیش از ورود به گفتوگوهای محتوایی با ایران حلوفصل شود.
۲. یکی از عواملی که ممکن است کل این روند را متوقف کند، درخواست ایران برای تضمینی از سوی واشنگتن درباره تداوم رفع تحریمها در بلندمدت است. به عبارتی، تهران خواهان اطمینان از این است که ترامپ یا رئیسجمهور آینده آمریکا، برای بار دوم از توافق خارج نشده و تحریمها را بازنگرداند. جای تعجبی ندارد که ایران چنین تضمینی را میخواهد؛ این مطالبه در دوران بایدن هم مطرح شد و تهران نمیخواهد دوباره از سوی آمریکا فریب بخورد. اما همان مشکل زمان بایدن اکنون هم باقی است: از نظر حقوقی، دولت ترامپ نمیتواند هیچ تضمینی بدهد که رئیسجمهور بعدی آمریکا به توافق پایبند بماند. حتی معاهداتی که در سنا تصویب میشوند نیز تضمینی دائمی ندارند.
۳. هرچه گفتوگوهای هستهای پیشرفت بیشتری داشته باشند، مخالفت تندروهای ضدایرانی در واشنگتن شدیدتر خواهد شد: فریاد درباره توافق بد، مماشات، مقایسه با مونیخ ۱۹۳۸ و... همین حالا هم میشنویم که این سناریوی آشنا در حال اجراست، در حالی که هنوز وارد بحثهای اساسی نشدهاند. ترامپ نسبت به فشارهای بیرونی بیتفاوت نیست؛ نتانیاهو در هر فرصتی نزد او شکایت خواهد برد و از مشاورانش خواهد خواست برای متوقف کردن هر توافقی که تسلیم کامل ایران نباشد، راهی کنگره شوند. ترامپ باید از هماکنون خود را برای این وضعیت آماده کند.