فیلم بیداد سهیل بیرقی تازهترین اثر این کارگردان است که در سکوت خبری ساخته شد. پخش تیزرهایی از این فیلم، حواشی متعددی را برای این کارگردان و عوامل سازندهی فیلم ایجاد کرده است. به همین بهانه در این بخش از مطالب بیوگرافی ستاره، به بررسی جزئیات زندگی شخصی سهیل بیرقی خواهیم پرداخت.
بیوگرافی سهیل بیرقی
سهیل بیرقی در ۲۴ مهر ۱۳۶۵ در شهرضا اصفهان به دنیا آمده است. او از کودکی به دنیای هنر علاقهمند بود و فعالیت فرهنگی و هنری خودش را از ۱۲ سالگی با نوشتن داستان و متن برای نشریات مختلف آغاز نمود. اولین داستان کوتاه چاپ شده از سهیل بیرقی در ۱۵ سالگی و در ماهنامهی فرهنگی و هنری هفت مورد توجه ویژهای قرار گرفت. بیرقی همچنین اولین فیلمنامهی بلند سینمایی خودش را در سن ۱۶ سالگی نوشت که برای ساخت توسط گروه حرفهای سینمایی انتخاب شد؛ اما میل او به مستقل کار کردن در تولید و خلق اثر، ساخت آن فیلمنامه را نافرجام گذاشت و بیرقی را به سمت کسب تجربه در تولید و کارگردانی و ساخت متون و داستانهای خودش سوق داد.
خانواده سهیل بیرقی
سهیل بیرقی پس از متولد شدن در شهرضا، برای کسب تجربههای بیشتر در عرصهی هنر و سینما به تهران نقل مکان کرد. متأسفانه اطلاعات دقیقی از خانواده و پدر و مادر سهیل بیرقی در دسترس نیست و خود این کارگردان نیز چندان اهل مصاحبه و گفتگو نبوده است. با این وجود برخی از رسانهها اعلام داشتهاند که او دو برادر دیگر به نامهای سامان و سروش دارد.
همسر سهیل بیرقی
سهیل بیرقی تاکنون سعی داشته زندگی شخصی خودش را از رسانهها دور نگه دارد. بر این اساس اطلاعات چندانی از ازدواج و همسر سهیل بیرقی منتشر نشده و به نظر میرسد که این کارگردان جوان و خلاق سینما مجرد باشد.
تحصیلات سهیل بیرقی
این چهره تحصیلات آکادمیک خودش را در رشتهی مهندسی صنایع تکمیل کرد، اما علاقهی شدید او به سینما باعث شد فعالیت در حوزهی مهندسی را رها کرده و به صورت جدی وارد عرصهی فیلمسازی شود. این تصمیم سرنوشتساز در ۱۸ سالگی او اتفاق افتاد، زمانی که اولین تجربهی فیلمسازی سهیل بیرقی با ساخت فیلمی کوتاه از یکی از داستانهای کوتاه او رقم خورد.
آغاز فعالیت سهیل بیرقی در سینما
سهیل بیرقی از سال ۱۳۸۴ به طور رسمی وارد دنیای فیلمسازی و سینما شد. اولین تجربههای این چهره در سمت دستیاری کارگردان و همکاری با کارگردانانی چون واروژ کریم مسیحی، رسول صدرعاملی، >>حسن فتحی، عبدالرضا کاهانی و بهرام توکلی شکل گرفت. این دوره برای بیرقی صرفاً یک کارآموزی فنی نبود و او به درکی عمیق از واقعیتهای صنعت سینمای ایران دست یافت. سهیل بیرقی پس از حدود یک دهه فعالیت در پشت صحنهی سینما و کسب اعتبار و دانش لازم در این عرصه، تصمیم به شروع کار مستقل خود گرفت و اولین آثارش در مقام کارگردان را مقابل دوربین برد.
تئاتر سهیل بیرقی
در سال ۱۳۹۱ این هنرمند خوش ذوق به سراغ تئاتر رفت و تئاتر چاله که نمایشنامهی آن را خودش نگاشته بود، به اجرا درآورد. این نمایش با بازی >>اندیشه فولادوند، عمار تفتی و عاطفه نوری در تماشاخانهی موزهی زمان به مدت ۴۵ شب به روی صحنه رفت. نخستین تجربهی کارگردانی سهیل بیرقی، پس از اجراهایی موفق در تهران، با بازخوردهای مثبت بسیاری از سوی مخاطبان و منتقدان همراه شد و در ادامه در شهرهای مختلف داخل و خارج از ایران نیز اجرا رفت.
فیلم من سهیل بیرقی
سهیل بیرقی من را در سال ۱۳۹۴ به عنوان اولین تجربهی کارگردانیاش در سینما، مقابل دوربین برد. این فیلم در سبک درام اجتماعی به تهیهکنندگی سعید سعدی و سعید خانی برای حضور در بخش سودای سیمرغ و همچنین نگاه نو سی و چهارمین دورهی جشنواره فیلم فجر انتخاب شد. فیلم من با بازی امیر جدیدی، >>لیلا حاتمی، مانی حقیقی، بهنوش بختیاری، علیرضا استادی و … داستان زنی به نام آذر را روایت میکند که اقدام به کارهای غیرقانونی و خلاف برای دیگران و کسب درآمد از این راه کرده است. بیرقی با فیلم سینمایی من ثابت کرد که در کارگردانی سینما، حرفهای جدیدی برای گفتن داشته و نگاهی خلاق به این مقولهی هنری دارد.
عرق سرد سهیل بیرقی
دومین اثر سینمایی سهیل بیرقی عرق سرد بود که در سال ۱۳۹۶ ساخته شد. این فیلم سینمایی در ژانر درام اجتماعی ورزشی داستان افروز اردستانی، کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران را روایت میکند. تیم فوتسال زنان با گلزنی افروز، برای اولین بار به فینال بازیهای آسیایی راه پیدا کرده و قرار است عازم مالزی شود. در فرودگاه اما افروز متوجه میشود که توسط شوهرش، یاسر شاهحسینی ممنوعالخروج شده است. عرق سرد با بازی >>باران کوثری، امیر جدیدی، سحر دولتشاهی، >>هدی زینالعابدین، لیلی رشیدی و … علاوه بر استقبال در داخل کشور، در جشنوارههای بینالمللی فیلم سن ژان دو لوز فرانسه، توکیو ژاپن و استکهلم سوئد نیز به اکران درآمد. جالب است بدانید که ایدهی فیلمنامه عرق سرد بر اساس داستان واقعی نیلوفر اردلان، بازیکن فوتبال و فوتسال اهل ایران در ذهن سهیل بیرقی جرقه خورده بود.
عامه پسند سهیل بیرقی
فیلم سینمایی عامه پسند در سال ۱۳۹۸ سومین فیلم سینمایی سهیل بیرقی در سینمای ایران است که به عقیدهی برخی از مخاطبان، تکیملکنندهی سه گانه سهیل بیرقی دربارهی مسائل زنان است. این فیلم با بازی >>فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری در سی و هشتمین دورهی جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. عامه پسند که در آبانماه ۱۴۰۲ پس از چهار سال در سینماهای کشور اکران شد، داستان زنی را روایت میکند که در سن میانسالی و بعد از سالها تلاش و زحمت برای یک زندگی، متوجه خیانت همسرش شده و تصمیم میگیرد با برگشتن به شهر زادگاه خود، شیوهی زندگیاش را تغییر دهد؛ اما تغییرات او چندان عامه پسند و مورد تأیید باقی مردم نیست.
بیداد سهیل بیرقی
فیلم بی داد سهیل بیرقی جدیدترین اثر این کارگردان جوان سینماست که برای پخش در بخش مسابقهی جشنواره فیلم کارلووی واری پذیرفته شده است. >>امیر جدیدی، سروین ضابطیان، >>لیلی رشیدی، و علی ملاقلیپور بازیگران این فیلم سینمایی را تشکیل میدهند که با حواشی متعددی روبرو شده است. سهیل بیرقی بیداد را بر اساس زندگی یک زن جوان خواننده ساخته که از پذیرش ممنوعیت صدای زنان در عرصهی عمومی سر باز میزند. او تصمیم میگیرد به آوازخوانی خیابانی روی آورده و این اقدام اعتراضی او با استقبال جوانان روبهرو میشود و مشکلات جدیدی را برایش پدید میآورد. با توجه به مشکلات پیش آمده برای فیلم بیداد سهیل بیرقی، باید دید در نهایت چه سرنوشتی در انتظار چهارمین فیلم سینمایی این کارگردان خواهد بود.
محکومیت سهیل بیرقی
در روزهای اخیر بسیاری از رسانهها از جمله خبرگزاری شرق اطلاعرسانی کردند که سهیل بیرقی بابت ساخت فیلم سینمایی بیداد به حبس محکوم شده است. در جزئیات این خبر مطرح شده که سهیل بیرقی کارگردان فیلم بیداد، به ۴ سال و ۳ ماه حبس محکوم شده است. دیگر عوامل این فیلم سینمایی نیز با محکومیتهایی چون تبلیغ علیه نظام، تهیه محتوای مبتذل، تشویق به فساد و ترویج اعمال منافی عفت به حبس و جزای نقدی از سوی دادگاه انقلاب تهران مواجه شدهاند.
تهیه کنندگی سهیل بیرقی
سهیل بیرقی از سال ۱۳۹۸ با ساخت فیلم عامه پسند، در کنار کارگردانی و نویسندگی، تهیهکنندگی سینما را نیز به طور رسمی آغاز کرد. او در همین راستا در سال ۱۴۰۰ دفتر فیلم الف (Alef Pictures) را با انگیزهی ساختن فیلمهای مستقل، تأسیس و راهاندازی نمود و در اولین تجربهی تهیهی فیلم نیز نامش به عنوان تهیهکننده در پوستر فیلم عامه پسند ثبت شد.
فیلم شناسی سهیل بیرقی
سینما
- من (۱۳۹۴)
- عرق سرد (۱۳۹۶)
- عامه پسند (۱۳۹۸)
- بیداد (۱۴۰۴)