شنبه، 20 اردیبهشت، 1404

ثروت ایرانی‌ها از ترکیه خارج شد

در حالی که ترکیه پیش از این یکی از مقاصد محبوب سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها به‌ویژه در حوزه مسکن بود، اما به گفته مقامات اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، جذابیت این کشور برای سرمایه‌گذاران ایرانی به طور چشمگیری کاهش یافته است.

سعادت دهقان ، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، در گفت‌وگویی اعلام کرد: «مسکن یکی از برجسته‌ترین بخش‌های سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در ترکیه بود که دیگر این جذابیت از بین رفته و در سایر حوزه‌ها نیز سرمایه‌گذاری چندانی صورت نگرفته است.»

به گفته وی، عوامل متعددی از جمله تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، مشکلات دوجانبه و عدم وجود مبادلات بانکی مستقیم، فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک را به شدت کاهش داده است.

تجارت دو کشور افزایش یافت اما ظرفیت هنوز استفاده نشده است

با وجود کاهش سرمایه‌گذاری، حجم و ارزش >>تجارت ایران و ترکیه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل افزایش یافته است. با این حال، دهقان تأکید کرد: «هنوز این تجارت با ظرفیت‌های موجود تناسب لازم را ندارد.»

وی درباره روابط تجاری دو کشور گفت: «تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه وجود دارد اما به‌خوبی اجرایی نشده است. در کمیسیون مشترک دو کشور هیچ توافق جدیدی در این زمینه حاصل نشده است.»

تجارت آزاد، راهکار اصلی افزایش تعاملات

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه افزود: «ایران موفق شده است قراردادهای تجارت آزاد با کشورهای مختلف اوراسیا را منعقد کند و این نشان می‌دهد که امضا و اجرای چنین توافقاتی با ترکیه هم امکان‌پذیر است.»

به باور دهقان، تنها راه توسعه تجارت دو کشور، برقراری تجارت آزاد است. «ترکیه قراردادهای زیادی با کشورهای مختلف دارد و ایران می‌تواند به این فهرست اضافه شود.»

گذرگاه‌های مرزی و روانی تردد کامیون‌ها

در خصوص گذرگاه‌های مرزی، دهقان گفت: «در کمیسیون مشترک دو کشور صحبت از افزایش تعداد گذرگاه‌ها مطرح شد اما طرف ترکیه‌ای تاکید داشت که به جای افزایش تعداد گذرگاه‌ها، باید کارایی گذرگاه‌های فعلی را افزایش داد و آن‌ها را با ابزارهای مدرن تجهیز کرد.»

اما در خصوص تردد کامیون‌ها، خبر خوبی وجود دارد. دهقان اعلام کرد: «وضعیت تردد کامیون‌ها در مرز دو کشور در حال حاضر کاملاً روان است و مشکلی وجود ندارد.»

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها