با گسترش روزافزون >>اینترنت در زندگی روزمره، تمامی جنبههای زندگی تحت تأثیر این فناوری قرار گرفتهاند. بهعنوان مثال، حوزه ارتباطات دچار تحولات شگرفی شده و برای پاسخگویی به نیازهای مختلف بشریت، از اینترنت بهعنوان ابزاری کلیدی استفاده میشود.
با این حال، مطالعات نشان میدهند که کُندی سرعت اینترنت نهتنها منجر به اتلاف وقت میشود، بلکه تجربهای ناامیدکننده و خستهکننده برای کاربران به همراه دارد. از این رو، اگرچه دسترسی به اینترنت ضرورتی انکارناپذیر است، اما سرعت آن از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است و نقش تعیینکنندهای در کیفیت تجربه کاربری ایفا میکند.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سایت اسپیدتست همچنان امارات متحده عربی، قطر و کویت از جمله کشورهایی هستند که در زمینه اینترنت همراه در صدر لیست قرار دارند. کشورهایی که بیشترین سرعت اینترنت همراه (موبایل دیتا) را به خود اختصاص دادهاند، عبارت است از:
۱-امارات متحده عربی با سرعت متوسط ۵۴۳.۲۹ مگابیت برثانیه
۲- قطر با سرعت متوسط ۵۲۱.۰۲ مگابیت بر ثانیه
۳- کویت با سرعت متوسط ۳۱۳.۶۴ مگابیت بر ثاینه
۴- بحرین با سرعت متوسط ۲۵۹.۲۸ مگابیت بر ثانیه
۵- بلغارستان با سرعت متوسط ۲۴۳.۸۳ مگابیت بر ثانیه
۶- کره جنوبی با سرعت متوسط ۲۱۵.۱۲ مگابیت بر ثانیه
۷- برزیل با سرعت متوسط ۲۰۹.۴۷ مگابیت بر ثانیه
۸- دانمارک با سرعت متوسط ۲۰۱.۹۳ مگابیت بر ثانیه
۹- عربستان سعودی با سرعت متوسط ۱۹۷.۲۱ مگابیت بر ثانیه
۱۰- چین با سرعت متوسط ۱۸۷.۸۱ مگابیت بر ثانیه
عوامل اصلی موثر بر سرعت اینترنت کشورها را باید شناسایی کرد اما بهطور کلی، سرعت اینترنت به موارد متعددی بستگی دارد. زیرساخت یا نوع کابل (مس یا فیبر نوری) که یک کشور برای پشتیبانی از خدمات اینترنتی خود استفاده میکند؛ به طور معمول، هرچه زیرساخت جدیدتر باشد، اتصال سریعتر خواهد بود.
البته نزدیکی یا اتصال به کابلهای زیردریایی هم مهم است، زیرا این کابلهای فیبر نوری زیر دریا حدود ۹۷ از دادههای ارتباطی جهان را منتقل میکنند.
همچنین وسعت یک کشور، از آنجاکه هزینههای بهسازی زیرساختها اهمیت دارد؛ بنابراین هرچه کشور کوچکتر باشد، ارتقای کابلکشی ارزانتر است.