چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

خط پایان برای اتباع خارجی ؛ بخت با جوانان ایرانی یار شد

با هدف حفظ بهداشت عمومی و ارتقاء امنیت اجتماعی، استفاده از اتباع خارجی فاقد پروانه کار در حوزه‌های مرتبط با سلامت از جمله رستوران‌ها، مراکز تولید و عرضه مواد غذایی، درمانگاه‌ها و داروخانه‌ها ممنوع اعلام شد.

مطابق قوانین جاری کشور، به‌کارگیری اتباع بیگانه بدون مجوز رسمی تخلف محسوب می‌شود. بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع خارجی تنها در صورتی می‌توانند در ایران فعالیت شغلی داشته باشند که دارای روادید با حق کار مشخص و پروانه کار صادره از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشند. ماده ۱۸۱ همین قانون نیز برای کارفرمایان متخلف مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز در نظر گرفته است.

در همین راستا، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران تأکید کرده است که با کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را در مراکز عرضه غذا و خدمات درمانی به کار می‌گیرند، برخورد قانونی خواهد شد.

بهزاد سام دلیری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران نیز ضمن هشدار به شهرداری‌ها درباره ممنوعیت استفاده از نیروی کار غیرمجاز، بر اولویت اشتغال نیروهای بومی و جوانان تأکید کرد و گفت: «کارفرمایان در صورت نیاز به نیروی کار باید از مسیر قانونی و با هماهنگی ادارات تعاون اقدام کنند.»

طبق اعلام اداره‌کل اشتغال اتباع خارجی، کارفرمایانی که اقدام به به‌کارگیری اتباع فاقد مجوز می‌کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز، جریمه‌ای معادل پنج برابر حداقل >>دستمزد روزانه (حدود یک میلیون و ۷۳۱ هزار تومان) پرداخت خواهند کرد؛ در صورت تکرار تخلف، این جریمه دو برابر می‌شود.

استاندار تهران، محمدصادق معتمدیان نیز پیش‌تر هشدار داده بود که اصناف و مراکز متخلف در صورت استفاده از اتباع غیرمجاز مشمول اقدامات بازدارنده از جمله پلمب خواهند شد.

در حال حاضر، سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی در دسترس کارفرمایان قرار دارد تا بتوانند نسبت به استعلام و دریافت مجوزهای لازم برای به‌کارگیری نیروی کار خارجی اقدام کنند.

از منظر کارشناسان، ساماندهی وضعیت اشتغال اتباع خارجی و جلوگیری از فعالیت غیرقانونی آن‌ها، نقشی کلیدی در تأمین امنیت اجتماعی، پیشگیری از بحران‌های بهداشتی و مدیریت منابع شغلی کشور دارد.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها