محمدرضا نجفی منش، رییس انجمن قطعه سازان خودروی ایران در نشست خبری این انجمن گفت: ما الان در نقطه عطفی در صنعت خودرو قرار گرفتیم، یکی از مطالبات ما در سالهای اخیر یکی این بود که دولت از مدیریت کنار بکشد و دوم اینکه دست از قیمت گذاری دستوری بردارد. اکنون خواسته اول محقق شده و هر چند مطلوب کسانی نیست اما امیدواریم این مسایل هم بگذرد.
وی افزود: در سال های دهه ۵۰ کرهای ها آرزو می کردند ایران ناسیونال ما را داشتند، اما به هر حال صنعت خودروسازی ایران عقب افتاد با این حال امیدواریم اتفاقی که در >>ایران خودرو افتاده در >>سایپا هم بیفتد و دولت تنها نظارتگر و سیاستگذار باشد.
آرش محبی نژاد، دبیر انجمن نیز در این نشست اظهار کرد: زیان انباشته دو خودروساز دولتی کشور ۲۵۰ هزار میلیارد تومان، بدهی جاری دو خودروساز بزرگ ۴۵۰ میلیارد و بدهی کل صنعت خودروسازی به قطعه سازان ۴۵ هزار میلیارد تومان (بدهی کل معوق تعیین تکلیف نشده) است.
دبیر انجمن قطعه سازان ایران خاطرنشان کرد: مردم سالی ۷ میلیون خودرو معامله میکنند که یک میلیون آن از طریق قرعه کشی شرکت های خودروساز انجام می شود و سوبسید سیاه توزیع شده ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی را در سال ایجاد می کند. ما در جایگاه قطعه سازان کشور نمیدانیم متولی صنعت خودروی کشور کیست و وزارت صمت هیچگاه مسیولیت این صنعت را به طور کامل قبول نکرده است.
محبی نژاد تصریح کرد: مخالف ممنوعیت واردات هر گونه کالای مجاز هستیم این در حالی است که تعرفه واردات قطعات خودرو پنج درصد است و معیار این تعرفه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی است و این خود از ارزش تعرفه کم می کند.
وی تصریح کرد: با توجه به نوسانات نرخ دلار، ۴۰ درصد ارزش مطالبات کنونی قطعه سازان نسبت به شش ماه اول سال کاهش یافته است. توان خرید مردم به شدت پایین آمده و ما باید سازوکاری داشته باشیم که شکاف بازار را از بین ببریم.
دبیر انجمن یادآور شد: خصوصی سازی کار درستی است و ما هم محکم پشت آن ایستاده ایم.