به گزارش >>تجارت نیوز، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) و شرکت صنعتی دریایی ایران، امروز (یکشنبه، ۴ خرداد) با هدف انجام تعمیرات اساسی انواع شناورها، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
امضای ۳ تفاهمنامه دریایی با محور اقتصاد دریامحور
سیدمسعود حسینی، مدیرعامل حوزه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء (ص)، در مراسم امضای این تفاهمنامهها، اظهار کرد: در راستای اقدام عملی در خصوص اقتصاد دریامحور، امروز شاهد امضای چند تفاهمنامه در مجموعه دریایی قرارگاه خاتمالانبیاء بودیم.
وی افزود: تفاهمنامه نخست مربوط به تعمیرات، سرویس و نگهداری شناورهایی است که در جنوب کشور در اختیار مجموعه یک مؤسسه قرار دارد. در این زمینه، از ظرفیت مجموعه صنعتی دریایی ایران برای تعمیر و نگهداری این ناوگان استفاده خواهد شد تا این مجموعه بتواند نقشآفرینی بیشتری در حوزه اقتصاد دریامحور داشته باشد.
حسینی بیان کرد: تفاهمنامه دوم با مجموعه مدیریت طرحهای صنعتی ایران (IPMI)و مجموعه صنعتی دریایی ایران امضا شد. در این تفاهمنامه، برای نخستینبار در جنوب کشور، طراحی یک دکل حفاری در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به نیاز کشور در این حوزه، اقدامات لازم انجام شده است.
مدیرعامل حوزه دریایی خاتم الانبیا ادامه داد: تفاهمنامه سوم نیز در زمینه حمایت از گردشگری دریایی است. در این راستا، مجموعه صنعتی دریایی ایران در حوزه ساخت شناورهای مسافربری و گردشگری ورود پیدا خواهد کرد و نخستین شناور با حمایت بخش دریایی قرارگاه خاتم، بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی در پایان گفت: این سه تفاهمنامه امروز در همین محل به امضا رسید.
حمایت شورایعالی دریایی از ساخت دکل بالارونده حفاری
همچنین در ادامه مراسم، محمدمهدی سالاری، رئیس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی کشور، از آغاز بهکار رسمی کنسرسیومی برای ساخت دکل حفاری دریایی در داخل کشور خبر داد و گفت: دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی در این پروژه، بهعنوان هماهنگکننده، تسهیلگر و حمایتکننده کنسرسیوم ایفای نقش خواهد کرد.
وی افزود: امروز نیز شاهد اعلام موجودیت رسمی این کنسرسیوم برای ساخت یکی از پیچیدهترین تجهیزات مورد نیاز صنایع دریایی کشور، یعنی دکل بالارونده حفاری (JACK-UP)، خواهیم بود.
سالاری بیان کرد: ساخت داخلی این تجهیز پیشرفته دریایی، در شرایط فعلی صنعت نفت و گاز کشور بهویژه در منطقه خلیجفارس، بسیار کلیدی و راهبردی است. همچنین موفق خواهیم شد فناوری این تجهیز را بومیسازی کنیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پساز ساخت اولین فروند از این دکل و اثبات توانمندی فناورانه کشور، امیدواریم قراردادهای بیشتری در این حوزه برای ساخت دکلهای مشابه منعقد شود.
وی تصریح کرد: همکاران ما ماهها برای این پروژه تلاش کردهاند، مذاکرات متعددی انجام شده، مشخصات فنی بهدقت بررسی شده، و شرکتهای صاحب فناوری خارجی نیز مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
رئیس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی کشور در پایان گفت: نقشه راه انتقال فناوری نیز که پیش از این طراحی شده، با عملیاتی شدن این پروژه، وارد فاز اجرایی خواهد شد.
منبع: مهر