به گزارش >>تجارت نیوز، در استان لرستان ۲ هزار ۸۴۲ روستا وجود دارد که برخی با تنش آبی روبهرو هستند و تنها منبع آب شرب در روستاها چشمهها و چاهها هستند، منابع آبی برخی روستاها به مصرف کشاورزی میرسد و اکنون کشت برنج چالش جدی است که باید از آن جلوگیری شود. این در حالی است که منابع تأمین آب لرستان ۹۵۰ چاه، چشمه، قنات و ایستگاه است که مدیریت و تأمین آب از این منابع، چالشی جدی است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان طرح جهاد آبرسانی، ادامه فاز دوم آبرسانی به روستاها با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، و همچنین ساخت ۵ تصفیهخانه فاضلاب در ۵ شهر استان از جمله این پروژههاست که از نظر سازهای به مراحل پایانی رسیده و بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و بهبود شبکههای فرسوده آب و توسعه فاضلاب در اولویت کاری شرکت قرار دارد تا بتوان خدمات بهتری به مردم ارائه داد.
پروژه احداث تصفیهخانه فاضلاب بروجرد هم یکی از چالشهای مهم آب و فاضلاب است که از سال ۱۳۷۰ آغاز شده، اما اکنون با گذشت ۳۴ سال تنها ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است.
اختصاص چهار هزار میلیارد ریال برای حل مشکلات آب و فاضلاب بروجرد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان از تخصیص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار از محل ماده ۵۶ و اعتبارات ملی برای اجرای پروژههای آب و فاضلاب بروجرد خبر داد.
نورالدین نوریزدان افزود: این میزان اعتبار با هدف رفع تنش آبی، توسعه زیرساختهای فاضلاب شهری و بهبود تامین آبرسانی به روستاهای این شهرستان هزینه خواهد شد.
وی بیان کرد: رفع مشکلات تنش آبی و عقبماندگیها طرحهای حوزه آب و فاضلاب و زیرساختی شهرستان بروجرد، مورد بررسی قرار گرفته است در این راستا حفر هشت حلقه چاه جدید برای تامین آب شرب بروجرد تصویب شده و این پروژهها تا تیرماه امسال انجام میشود.
برای رفع تنش آبی شدید در بروجرد ۵۵۰ میلیارد ریال آن هزینه شده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان ادامه داد: در حوزه فاضلاب، با توجه به عقبماندگیهای موجود و رویکرد توسعهای شهرستان از محل ماده ۵۶ و اعتبارات ملی به طرحهای جمعآوری و ساماندهی فاضلاب بروجرد تخصیص داده شده است و عملیات اجرایی این پروژه نیز ظرف یک تا ۲ ماه آینده پس از معرفی پیمانکار آغاز خواهد شد.
نوریزدان ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای موجود برای بازسازی و ارتقای تاسیسات قدیمی و کمک به آبرسانی سیار به روستاهایی که با مشکلات کمآبی روبهرو هستند، از دیگر برنامههای این شرکت برای منطقه بروجرد خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان اظهار کرد: برای رفع تنش آبی در لرستان ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که به دلیل تنش آبی شدید در بروجرد ۵۵۰ میلیارد ریال آن هزینه شده است.
پروژه فاضلاب بروجرد در آستانه بازنشستگی و فراموشی
قدرتالله ولدی فرماندار ویژه شهرستان بروجرد با اشاره به وضعیت نامطلوب پروژه فاضلاب بروجرد اظهار کرد: پروژه احداث تصفیهخانه فاضلاب بروجرد از سال ۱۳۷۰ آغاز شده، اما اکنون با گذشت ۳۴ سال تنها ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. این میزان پیشرفت، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه اگر فردی در سال آغاز این پروژه استخدام میشد، اکنون بازنشسته شده بود، افزود: پروژهای که به سن بازنشستگی رسیده، اما هنوز نیمهتمام مانده، نمیتواند همچنان جزو اولویتها باقی بماند، مگر آنکه با تخصیص صددرصدی اعتبارات در مسیر تکمیل قرار گیرد.
فرماندار ویژه بروجرد ادامه داد: پروژه تصفیهخانه و تأسیسات فاضلاب شهر بروجرد و ونایی از پروژههای پیشران شهرستان محسوب میشوند و باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری برسند..
۳۸ روستای بروجرد در تشنگی و تنش آبی
ولدی با اشاره به محدودیت فصل کاری در شهرستان گفت: به دلیل شرایط آبوهوایی بروجرد، تنها ۹ ماه در سال امکان اجرای پروژههای عمرانی مقدور میباشد؛ بنابراین تخصیص کامل اعتبارات سالانه ضروری است.
وی همچنین از وجود تنش آبی در بخشهایی از شهرستان خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر ۳۸ روستای بروجرد با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند. برای تأمین آب این مناطق، به پنج دستگاه تانکر حمل آب نیاز است.
فرماندار ویژه بروجرد با تأکید بر لزوم بهرهمندی روستاهای مجاور سد کلان از منابع آبی این سد تصریح کرد: سهم مشخصی از ظرفیت سد کلان باید برای تأمین آب روستاهای اطراف آن در نظر گرفته شود تا از تشدید بحران آب در منطقه جلوگیری شود.
فاضلابهایی که زنگ خطری برای محصولات کشاورزی بروجرد هستند
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد با بیان اینکه در این راستا باید تدابیر لازم اندیشیده شود، چون این مهم باعث بروز مشکلاتی میشود، افزود: مسئله مهم دیگر که در شهرستان اتفاق میافتد رهاسازی فاضلاب شهری در زمینهای کشاورزی است.
امانتچی اضافه کرد: ماهانه ۱۲ هزار لیتر فاضلاب شهری در زمینهای کشاورزی بروجرد تخلیه میشود که زنگ خطری برای سلامت شهروندان است.
وی بیان کرد: این مسئله باعث بروز بیماریهای مختلف با مصرف محصولات کشاورزی میشود که در این راستا باید تدابیری اندیشیده و به جد دنبال شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد ادامه داد: جلسات متعددی با اداره آب و فاضلاب و دادستانی انجام شده است ولی متاسفانه به نتیجه نرسیده است.
تخلیه ماهانه بیش از ۳ هزار تانکر فاضلاب شهری در منطقه جنوب بروجرد
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان بروجردگفت: بیش از ۱۰ سال است تخلیه فاضلاب شهری در منطقه رینگ جنوب بروجرد انجام میشود که مشکل باید هرچه سریعتر مرتفع شود.
وی بیان کرد: تاکنون اقدامات زیادی برای رفع این مشکل انجام شده، ولی حل نشده است. در این راستا باید اقدامات جدیتری در دستور کار قرار گیرد.
معاون فرماندار بروجرد گفت: ماهانه بیش از ۳۰۰۰ تانکر فاضلاب شهری در منطقه جنوب بروجرد تخلیه میشود که این امر سلامت مردم را به خطر میاندازد. سلامت مردم خط قرمز است، نباید اجازه دهیم سلامت مردم غیرمستقیم و توسط محصولات آلوده کشاورزی خدشهدار شود.
وی افزود: باید کارگروه اجتماعی برای حل مشکل تخلیه فاضلاب شهری در منطقه جنوب در دفتر دادستان بروجرد تشکیل و تصمیمهای اتخاذ شده قانونی مصوب شود.
در حال حاضر بیش از ۶۳۰ هزار مشترک آب و ۳۰۵ هزار مشترک فاضلاب در استان لرستان از خدمات شرکت بهرهمند هستند و امیدواریم با اجرای این پروژهها، شاهد ارتقای کیفیت خدمات و توسعه زیرساختهای آب و فاضلاب در سطح استان باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان