به گزارش >>تجارت نیوز، پتروشیمی زاگرس پس از چند ماه افت تولید و درآمد، سرانجام در فروردین ۱۴۰۴ ورق را برگرداند. گزارشهای ماهانه نشان میدهد این شرکت توانسته هم در تولید و هم در فروش عملکرد بهتری نسبت به ماههای گذشته ثبت کند. زاگرس با رشد تولید و افزایش حدود ۹۰ درصدی درآمد نسبت به فروردین سال قبل، به مسیر صعودی بازگشته و در کنار دیگر متانولیها، نقش مهمی در بهبود نسبی صنعت متانول ایفا کرده است.
صنعت متانول که سال گذشته را با افت و خیزهای متعدد پشت سر گذاشته بود، حالا در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴ عملکرد بهتری از خود نشان داده است.
گزارشهای منتشرشده از سه پتروشیمی بورسی فعال در این حوزه نشان میدهد که هم در بخش تولید و هم در بخش درآمدزایی، بهبودی نسبی حاصل شده است.
در فروردینماه، مجموع تولید این شرکتها به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید و در بخش درآمد نیز افزایش قابلتوجهی نسبت به سال قبل به ثبت رسید.
در این میان پتروشیمیهایی مانند زاگرس و فناوران توانستند تولید خود را افزایش دهند، که خارک با کاهش تولید از این قافله جا ماند. در سمت درآمد، رشد سهرقمی برخی شرکتها مانند خارک و فناوران نشاندهنده پتانسیل بالای این صنعت است؛ با این حال، نمیتوان از چالشهای بنیادی صنعت متانول غافل شد.
ساختار فعلی این صنعت نیازمند بازنگری است. هنوز زنجیره ارزش متانول در کشور تکمیل نشده و بخش زیادی از سودآوری بالقوه این محصول به دلیل خامفروشی از بین میرود. اگر سیاستگذاریها به سمت توسعه پاییندست و محصولات با ارزش افزوده بالاتر حرکت نکند، مسیر رشد فعلی صنعت متانول پایدار نخواهد بود.
صنعت متانول در فروردین ۱۴۰۴
بررسی عملکرد پتروشیمیهای صنعت متانول نشان میدهد، مقدار تولید این صنعت در فروردینماه بر خلاف ماههای گذشته صعودی بوده است.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه متانولیهای بورس حاکی از آن است که سه پتروشیمی این صنعت موفق به شناسایی درآمد هفت هزار و ۷۲ میلیارد تومانی در فروردینماه ۱۴۰۴ شدهاند. لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با دو ماه اسفند ۱۴۰۳ و فروردینماه ۱۴۰۳ افزایش داشته است.
به نحوی که درآمد کل این صنعت در فروردینماه نسبت به ماه گذشته یعنی اسفندماه بیش از ۴۳ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲۳ درصد افزایش داشته است.
در سمت دیگر شرکتهای این صنعت در فروردینماه توانستند مجموعا یک میلیون و ۱۰۵ هزار تن از محصولات خود را تولید کنند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱.۳ درصد افزایش داشته است.
مشخص است که متانولیها سال ۱۴۰۴ را بر خلاف سال گذشته شروع کردند و در دو بخش تولید و درآمدزایی ارقام بهتری را ثبت کردند. انرژی پرس در این گزارش ارقام تولید و درآمد فروردینماه شرکتهای صنعت متانول را مورد بررسی قرار داده است.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه پتروشیمیهای متانولساز بورسی در فروردینماه نشان میدهد، تمامی پتروشیمیهای این صنعت موفق به افزایش درآمد ماهانه خود نسبت به فروردینماه سال گذشته شدهاند.
طبق جدولی که در ادامه آورده شده، پتروشیمی خارک در این ماه نیز مانند ماه گذشته پیشتاز صنعت متانول در افزایش درآمد بوده است. به طوری که این پتروشیمی در فروردینماه توانست رقم فروش خود را حدود ۴۰۰ درصد بالا ببرد و مبلغ فروش خود را از ۲۳۳ میلیارد تومان در فروردینماه سال ۱۴۰۳ به هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان در فروردین ۱۴۰۴ برساند.
همچنین پتروشیمی فناوران توانست درآمد خود را در فروردینماه حدود ۱۴۰ درصد افزایش دهد و از ۶۴۳ میلیارد تومان در فروردین سال ۱۴۰۳ به هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان در فروردین ۱۴۰۴ برساند.
پتروشیمی زاگرس نیز توانست پس از مدتها درآمد خود را نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش دهد؛ به صورتی که زاگرس موفق شد درآمد خود را در فروردینماه حدود ۹۰ درصد افزایش دهد و از دو هزار و ۲۹۷ میلیارد تومان در فروردین سال ۱۴۰۳ به چهار هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان در فروردین ۱۴۰۴ برساند. لازم به ذکر است از نظر ریالی، بیشترین رشد درآمد متعلق به زاگرس بوده است.
در سمت تولید نیز کارنامه متانولیها بهتر از ماههای گذشته بود و دو پتروشیمی این گروه رشد تولید داشتند؛
در ابتدای این فهرست نام پتروشیمی فناوران به چشم میخورد که توانست در این ماه حدود ۹ درصد حجم تولید خود را بالا ببرد و این عدد را از ۹۵ هزار تن در فروردین ۱۴۰۳ به ۱۰۴ هزار تن در فروردین ۱۴۰۴ رساند.
همچنین پتروشیمی زاگرس نیز پس از مدتها توانست در این ماه مقدار تولید خود را بالا ببرد؛ به طوری که تناژ تولید این پتروشیمی با رشد دو درصدی نسبت به فروردین پارسال به ۹۱۶ هزار تن رسیده است.
در مقابل اما پتروشیمی خارک با وجود رشد درآمد در این ماه نتوانست تولید خود را بالا ببرد و با افت ۱۴ درصدی مواجه شده است. به طور کلی میتوان گفت صنعت متانول با وجود تمامی مشکلات تولید به خصوص در بخش زنجیره ارزش، در این ماه توانست تا حدودی کارنامه بهتری از منظر تولید و درآمد به ثبت برساند. اما نباید فراموش کرد که اگر زنجیره ارزش این محصول تکمیل نشود، آینده صنعت به شدت سقوط خواهد کرد.
منبع: انرژی پرس