چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

نوسانات بازار سهام موقتی است / خروج پول حقیقی به اندازه‌ای که تصور می‌شود، قابل توجه نیست

به گزارش >>تجارت نیوز، نوسانات بازار سهام ایران در اردیبهشت ۱۴۰۴ افزایش یافت و روند نزولی و خروج پول حقیقی همچنان چالش اصلی سرمایه‌گذاران بود. وجود ابهامات سیاسی و اقتصادی از جمله فشار بحران انرژی بر صنایع، موج فروش گسترده‌ای را در نمادهای دلاری و ریالی ایجاد کرد و حتی سهام شرکت‌های بنیادی را تحت فشار قرار داد.

در هفته چهارم اردیبهشت، بازار با رشد شاخص‌ها و ورود نقدینگی حقیقی، تحت تاثیر اخبار مثبت مانند تصویب مشروط پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، وضعیت بهتری یافت. با وجود این بهبود، کاهش حجم معاملات خرد به ۴۴ میلیارد سهم روزانه و نقدشوندگی پایین همچنان مانع بازگشت کامل اعتماد شد.

با این حال اما بازار سهام طبق معمول، پس از دوره‌های رشد، دوره‌های اصلاح را نیز از سر گذراند. یکی از این دوره‌های اصلاحی، روند نزولی روز دوشنبه و تداوم آن در روز سه‌‍شنبه بود که البته با انتشار اخبار سیاسی و ایجاد ابهامات، تقویت شد. اما آیا این روند ادامه‌دار است و بازار بار دیگر به اخبار سیاسی باخته است؟ یا آنکه می‌توان این بار نیز نزول بازار را به نوسانات طبیعی بازار نسبت داد؟

زمانی که ارزش معاملات بازار سهام به 13 تا 14همت می‌رسد، خروج پول تاثیر چندانی بر کلیت بازار ندارد

آرش شهریاری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به بررسی دلایل روند نزولی اخیر بازار سهام و افزایش خروج پول حقیقی پرداخت و گفت: «با توجه به تحولات سیاسی و پویایی بازار، این نوسانات موقتی بوده و بازار در مسیر تعادل قرار دارد».

وی بیان کرد: «بازار سرمایه طی یکی دو ماه اخیر تحت تاثیر شرایط سیاسی قرار گرفته و پس از رشد قابل توجه در صنایعی مانند بانک و خودرو، به یک تعادل نسبی رسیده است».

این کارشناس بازار سرمایه افزود: «این تعادل باعث شده حساسیت بازار به اخبار سیاسی و مذاکرات احتمالی افزایش یابد و نوسانات مقطعی ایجاد شود، اما خروج پول حقیقی به اندازه‌ای که تصور می‌شود، قابل توجه نیست».

شهریاری ادامه داد: «زمانی که ارزش معاملات بازار به 13 تا 14 هزار میلیارد تومان می‌رسد، خروج پول تاثیر چندانی بر کلیت بازار ندارد».

بازار سهام شاهد جابه‌جایی هوشمندانه سرمایه بین صنایع است

شهریاری اظهار داشت: «در گذشته، افت یک گروه خاص مانند خودرو می‌توانست کل بازار را تحت فشار قرار دهد و جو منفی ایجاد کند. اما در یکی دو ماه اخیر، بازار شاهد جابه‌جایی هوشمندانه سرمایه بین صنایع بوده است».

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: «سرمایه‌ها به سمت صنایعی که کمتر رشد کرده‌اند یا جا مانده‌اند، حرکت کرده و این امر به تعادل قیمتی بازار کمک می‌کند».

صنایع کوچک‌ بازار سهام مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند

شهریاری با اشاره به روند سال گذشته در بازار سهام اظهار کرد: «رشد بازار سرمایه عمدتا به دلیل عملکرد سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز بود. با این‌ حال، برخی انتقادها از بازارسازان مطرح شد مبنی بر اینکه تمرکز بیش‌ از حد بر صندوق‌های اهرمی و سهام شرکت‌های بزرگ، توجه به صنایع کوچک‌تر را کاهش داده است.»

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد : «در دو ماه اخیر، صنایع کوچک‌تر نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند و خروج پول محسوسی از این بخش‌ها مشاهده نشده است».

بازار سهام در حال تجربه رشد پلکانی است

شهریاری با اشاره به ارزش معاملات 28 هزار میلیارد تومانی روز گذشته، این میزان را نشان‌دهنده پویایی بازار دانست و گفت: «با توجه به کاهش قیمت طلا و افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در بورس، پیش‌بینی می‌شود شرایط بازار بهبود یابد».

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: «رشد بازار به‌صورت پلکانی بوده و سهام بزرگ در این مدت رشدی 70 تا 80 درصدی را تجربه کرده‌اند، در حالی که سهام کوچک‌تر و هم‌وزن نیز در حال نزدیک شدن به این سطح هستند».

بازار سرمایه در مسیر رشد پایدار قرار دارد

شهریاری دست‌به‌دست شدن سرمایه بین سرمایه‌گذاران خرد و کلان را روندی طبیعی و نشانه‌ای از پویایی بازار دانست و با تاکید بر موقتی بودن نوسانات اخیر، اظهار داشت: «بازار سرمایه مشکل خاصی ندارد و این فراز و فرودها بخشی از روند طبیعی آن است.»

وی افزود: «با توجه به شرایط کنونی و پتانسیل‌های موجود، بازار در مسیر رشد پایدار قرار دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند با دید بلندمدت به آن نگاه کنند».

گزارش‌های بیشتر را در صفحه >>بازار سرمایه بخوانید.

12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها