به گزارش >>تجارت نیوز، علی دارابی در همایش ملی «میراثفرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر» که امروز در سالن آمفیتئاتر وزارت میراثفرهنگی برگزار شد، گفت: نوروزگاهها به بخشی از ادبیات فرهنگی کشور تبدیل شدهاند و معنا و مفهوم روشنی پیدا کردهاند. امسال در ۱۰۰۰ نقطه کشور نوروزگاه برگزار شد و میلیونها نفر در ایام نوروز از آثار تاریخی بازدید کردند؛ بنابراین باید در تعداد بیشتری از نقاط کشور شاهد برگزاری چنین برنامههایی باشیم.
دارابی از تدوین برنامه پنجساله وزارتخانه با برش استانی خبر داد و گفت: این برنامه برای همه استانها و شرکتهای تابعه تهیه شده و در آن به تکالیف مقرر در برنامه هفتم توسعه توجه شده است. همچنین تصویب ۴۲۰۰ پست جدید در وزارتخانه، گامی مهم در تقویت یگان حفاظت، امیناموالها و مرمتگران است.
وی ادامه داد: ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان پایگاههای ملی نیز به سرانجام رسیده و پرداخت حقوق آنان از دو ماه آینده بهصورت منظم از خزانه انجام خواهد شد.
قائممقام وزیر از تخصیص کامل درآمد حاصل از فروش بلیت اماکن تاریخی به وزارتخانه خبر داد و اظهار داشت: بر اساس دستور وزیر، تمام این اعتبارات در همان اماکن تاریخی، موزهها و پایگاهها هزینه خواهد شد که اقدامی مؤثر در حفاظت و توسعه زیرساختهاست.
دارابی با اشاره به گستره آثار تاریخی در کشور گفت: ایران همانند یک موزه روباز است. پراکندگی آثار تاریخی و حجم گسترده آنها باعث شده رسیدگی به این میراث با محدودیتهایی مواجه باشد. بر این اساس، اجرای پایلوت طرح اداره هیئتامنایی اماکن تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.
وی از مدیران کل استانها خواست تا موضوع مشارکت خیران در حوزه میراثفرهنگی را با جدیت دنبال کنند و افزود: مدیران استانی بهعنوان رئیس انجمن خیران میراثفرهنگی در استانها منصوب شدهاند و باید از ظرفیتهای مردمی در این حوزه استفاده شود.
معاون میراثفرهنگی با اشاره به اهمیت موزهداری گفت: سند موزهداری در حال تدوین است که اقدام مهمی برای ارتقای نظام مدیریتی موزهها خواهد بود.
وی تأکید کرد: میراثفرهنگی عامل مهمی در تقویت وفاق ملی و هویت تاریخی کشور است و تولید محتوا در این حوزه میتواند با تبلیغات منفی و پدیده ایرانهراسی مقابله کند.
بازدید ۷ میلیون نفری و فروش ۶۳۰ میلیارد تومانی صنایع دستی
در ادامه این مراسم، مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، از برپایی بیش از ۱۲ هزار غرفه فروش صنایعدستی در نوروزگاههای سال جاری خبر داد و گفت: این غرفهها با استقبال ۷ میلیون نفر از بازدیدکنندگان روبهرو شدند و در مجموع ۶۳۰ میلیارد تومان فروش ثبت کردند.
وی با اشاره به نام این همایش، دو کلیدواژه «تغییر» و «آینده» را محور اصلی آن دانست و گفت: در نوروز امسال شاهد تغییرات معناداری در اجرای نوروزگاهها بودیم. یکی از مهمترین این تغییرات، تبدیل سازههای بیجان به فضاهای زنده و پویا بود که در موزهها و محوطههای تاریخی جلوهای تازه یافت.
معاون صنایعدستی افزود: نوروزگاهها نمود عینی تغییر بودند و با ترکیب زمان و مکان، بستر شکلگیری اتفاقات فرهنگی و اجتماعی گستردهای شدند که نتایج قابلتوجهی به همراه داشت.
وی ادامه داد: آنچه ما را از دیگر نهادها متمایز میکند، کاربری خلاقانه از ظرفیتهایی است که در اختیار داریم. بر همین اساس، امسال بیش از ۱۲ هزار غرفه صنایعدستی در نوروزگاهها برپا شد که با ۷ میلیون بازدید و فروش ۶۳۰ میلیارد تومانی، یکی از موفقترین تجربههای سالهای اخیر رقم خورد.
جلالی همچنین به اهمیت تجربههای حاصل از نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: این تجربهها پایهای ارزشمند برای برنامهریزیهای آینده خواهد بود. از جمله نقاط قوت امسال، افزایش همافزایی میان معاونتهای مختلف وزارتخانه و همکاری مؤثر بین دستگاهی بود که باید در برنامههای آتی نیز تقویت شود.
در پایان این همایش از خادمان نوروزی، فعالان برتر نوروزگاهها و مدیران برگزیده استانی تجلیل شد. همچنین مدیران کل میراثفرهنگی استانهای خوزستان، لرستان و اصفهان نیز در این مراسم سخنرانی کردند.
منبع: خبرگزاری مهر