شنبه، 20 اردیبهشت، 1404

علت نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان در ایران نسبت به کشورهای همسایه چیست؟

به گزارش >>تجارت نیوز، فاطمی، مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره آمار پایین فعالیت اقتصادی زنان در بین کشورهای منطقه گفت: در حوزه فعالیت زنان ایرانی، آمارهایی داریم که شاید در مقایسه با فعالان مرد کمتر باشد، اما آمارهای بسیار خوبی است. اجازه دهید رقم دقیق نگویم، چرا که آمارهای مختلفی در این زمینه ذکر می‌شود. آنچه که موجب شده تا این آمارها پایین نشان داده شود، نوع تفاوت شاخص‌هایی است که داریم، چون کشورهای دیگر بر اساس شاخص جم (GEM) گزارش می‌دهند که سازمان جهانی کار اعلام کرده است و این مسئله باعث شده که شاخص‌های کشورمان متفاوت باشد و تا حدودی آمار فعالیت زنان ایرانی کاهش یابد و معمولاً در رنکینگ جهانی لحاظ نشود.

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری تصریح کرد: اگر ما این سیستم را دوباره بر اساس شاخص‌هایی که سازمان‌های جهانی گزارش می‌گیرند، بررسی کنیم و علاوه بر اینکه شاخص‌های خود را اعلام می‌کنیم، بر اساس آن شاخص‌ها آمار جدیدی ارائه دهیم، به نظر من تا حد زیادی این جایگاه بهبود پیدا می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین اقدامی که تلاش کردیم در این مدت انجام دهیم، غیر از کارهای ویژه‌ای که دولت در حوزه زنان سرپرست خانوار انجام می‌دهد، این است که به طور ویژه هم در بودجه و هم در سازمان‌ها، تخصیص‌های ویژه‌ای برای آن‌ها داده شده است. در حوزه اقتصادی زنان نیز معاونت شروع به فعالیت کرده است. یکی از محورهای این فعالیت، توسعه مشاغل خانگی بوده است. با آموزش و کارهای پشتیبانی به فعالانی که می‌خواهند در حوزه صادرات وارد شوند، کمک می‌کنیم که مشکلات آن‌ها کم شود و مشکلات ساختاری که وجود دارد، کاهش پیدا کند تا بتوانند وارد فرایند شوند.

مشاور امور بین‌الملل معاونت زنان گفت: یک فرایند دیگری که به طور ویژه پیگیری کردیم، ایجاد فرصتی است که در حوزه بین‌الملل برای کار و فعالیت اقتصادی وجود دارد و این‌ها را به بانوان معرفی کنیم، زیرا بسیاری از بانوان که فعال هستند، ممکن است با برخی از این فرصت‌ها آشنا نباشند. ما این فرصت‌ها را به آن‌ها معرفی می‌کنیم و در قبال آن، شبکه‌ای بین فعالان زنان ایجاد می‌کنیم تا بتوانند از طریق یک تعامل چندجانبه، نیازهای همدیگر را شناسایی و کمک کنند، مهارت‌های خود را افزایش دهند و بتوانند به صورت یک مجموعه هماهنگ در این مجموعه‌های اقتصادی مشارکت کنند.

فاطمی خاطرنشان کرد: یک اقدام دیگر که دولت در دوره چهاردهم معاونت امور زنان پیگیری کرد، انتخاب اعضای دفتر ایرانی اتحادیه زنانه بریکس بود. پنج نفر به عنوان مسئولان کارگروه‌های توسعه نوآورانه، گردشگری و خلاقیت، کارگروه بهداشت و درمان، کارگروه امنیت غذایی و محیط زیست و کارگروه اقتصاد و فراگیر انتخاب شدند. این فرایند پس از فراخوانی که داده شد، با دعوت از بانوان کارآفرین و بر اساس یک سری شایستگی‌ها انجام شد و افراد انتخاب شدند.

منبع: ایلنا

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها