به گزارش >>تجارت نیوز، پلیس ترافیک شهری پلیس راهور فراجا، اخیرا اعلام کرده است که بیشترین آمار جانباختگان تصادفات درون شهری به ۱۴ استان اختصاص دارد: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، قم، مازندران، کرمان، کرمانشاه، گیلان، یزد و تهران بزرگ (به ویژ غرب تهران).
جزئیات آمارهای تصادفات درون شهری
این ۱۴ استان، با استناد به آمار تصادفات درون شهری سه ساله کشور (۱۴۰۰-۱۴۰۲)، هم بیشترین سهم در تصادفات معابر شهری را دارند و هم بالاترین آمار جانباختگان چنین حوادثی را.
آمارها نشان میدهند که ۷۷ درصد از مجموع جانباختگان تصادفات درون شهری در این سه سال، مربوط به ۱۴ استان یاد شده بودند؛ بهگونهای که ۵۹ درصد از این آمار به مراکز همین استانها تعلق داشتند.
از سوی دیگر، ۷۶ درصد از جانباختگان تصادفات درون شهری کشور در این مدت جزو کاربران آسیبپذیر، شامل موتورسیکلتسواران، دوچرخهسواران و عابران پیاده بودند. ۷۸ درصد از این آمار در این استانها رخ دادند.
همچنین، ۷۳ درصد از مجروحان حوادث شهری در کشور نیز به استانهای یادشده تعلق داشتند و ۷۴ درصد از آنها کاربران آسیبپذیر بودند.
از سوی دیگر، در سه سال اخیر، ۳۱ درصد از جانباختگان در صحنه تصادف، ۵ درصد در حین انتقال و ۶۴ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست دادند.
تکرار نام ۷ استان در تصادفات درون شهری و جادهای
به گزارش تجارتنیوز، نام هفت استان در این جدول، در میان 10 استانی که طی نوروز 1404، بیشترین آمار جانباختگان را در تصادفات جادهای داشتند نیز قرار دارد که عبارتند از: فارس، تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی و کرمان.
کارشناسان، جادههای ناهموار و غیراستاندارد و فرهنگ رانندگی را از جمله عوامل موثر در آمار بالای تصادفات درون شهری و جادهای در برخی استانها میدانند.
در عین حال، گروهی از پژوهشگران به دلایل اجتماعی و اقتصادی یا سطح محرومیت استانها نیز در این زمینه اشاره میکنند.
تحقیقات در مورد میزان تلفات و خسارات در حوادث رانندگی نشان میدهد که به طور معمول، نوع نگاه به زندگی افراد در مناطق برخوردار و کمتربرخوردار با یکدیگر متفاوت است. گروه نخست، مراقبت بیشتری برای حفظ جان خود انجام میدهند اما گروه دوم، نگاهی تقدیرگرایانه به زندگی دارند و ممکن است بیشتر خود را در معرض خطر قرار دهند. این نوع نگاه، میتواند عاملی برای افزایش آمار جانباختگان تصادفات درون شهری و جادهای در تعدادی از استانهای کشور باشد.
برای اطلاعات بیشتر، مطالعه سه گزارش >>تصادفات رانندگی در کدام استان ها بیشترین تعداد مصدوم و فوتی را داشته است؟، >>آمار جان باختگان تصادفات جاده ای در کدام استان ها بیشتر است؟ و >>چرا میانگین سن فوت شدگان در سیستان و بلوچستان، 16 سال کمتر از عدد کشوری است؟ پیشنهاد میشود.