به گزارش >>تجارت نیوز، بزرگترین صادرکننده نفت جهان و رهبر اوپک، در سه ماهه اول سال میلادی جاری، شاهد کاهش ۱۰ درصدی کل درآمدهای خود به ۲۶۳.۶۱۶ میلیارد ریال بود، در حالی که مخارج عمومی این کشور، پنج درصد افزایش یافت و به ۳۲۲.۳۱۷ میلیارد ریال رسید.
در حالی که ریاض، هزینههای راهبردی خود را برای طرحهای مرتبط با برنامه چشمانداز ۲۰۳۰، طرح بلندپروازانه این کشور برای اصلاح اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت، پیش میبرد، کاهش قیمت نفت و کاهش داوطلبانه تولید نفت در سالهای اخیر، بر درآمد عربستان سعودی تاثیر گذاشته است.
درآمدهای غیرنفتی عربستان در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو درصد افزایش یافت و به ۱۱۳.۸۰۶ میلیارد ریال رسید.
عربستان سعودی یکی از هشت عضو اوپک پلاس بود که در ماه آوریل با افزایش تولید در ماه مه، موافقت کردند تا برنامه خود برای کاهش تدریجی تولید نفت را تسریع کنند.
در حالی که برنامههای این کشور برای افزایش رشد و اجرای تحول اقتصادی توسعه پیدا خواهد کرد که به صدها میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد، عربستان، کسری بودجه ۱۰۱ میلیارد ریال را در سال ۲۰۲۵ پیشبینی میکند. بدهی عمومی عربستان سعودی در سه ماهه اول سال جاری، به ۱.۳۲۹ تریلیون ریال رسید.
این کشور صدها میلیارد دلار برای تامین مالی طرحهای توسعهای بزرگ با هدف کاهش وابستگی به نفت و در عین حال تقویت رشد گردشگری و بخش خصوصی اختصاص میدهد.
تقویت رشد اقتصادی غیرنفتی همچنان اولویت اصلی دولت عربستان است و این پادشاهی تلاشها برای جذب سرمایهگذاری در گردشگری و گسترش بخش خصوصی را افزایش خواهد داد.
طبق گزارش رویترز، عربستان سعودی در نوامبر، بودجه دولتی خود را برای سال ۲۰۲۵ تصویب کرد که کسری مالی ۱۰۱ میلیارد ریال را پیشبینی کرده بود.
منبع: ایسنا