به گزارش >>تجارت نیوز، پلیس آگاهی تهران بزرگ مدتی پیش از دستگیری متهمی خبر داد که بارکد تلفن های سرقتی را عوض می کرد و قصد داشت آنها را در بازار به فروش برساند و اعلام کرد که متهم سابقه دار نیست و به چندین فقره مالخری اعتراف کرده است.
دستگیری ۱۴ گوشی قاپ و مالخر در تهران
سرهنگ محسن حسنی، رییس اداره هجدهم پلیس آگاهی تهران در گفتوگو با ایسنا در توضیح بیشتر گفت: در راستای طرح مبارزه با گوشی قاپان و مالخران آنها، همکارانم در هفته های اخیر موفق شدند ۱۴ سارق و مالخر که در قالب ۴ باند اقدام به سرقت تلفن همراه می کردند را دستگیر کنند.
وی افزود: از مخفیگاه این افراد، ۳۵۱ دستگاه تلفن همراه، ۱۰ دستگاه لپ تاپ، ۱۵۰ میلیون تومان پول نقد و تعدادی کارتون تلفن همراه با بارکد جعلی کشف شد. همچنین این افراد به ۱۵۰ فقره سرقت اعتراف کردند.
رییس اداره هجدهم پلیس آگاهی تهران ادامه داد: در یکی از این باندها، فردی شناسایی شد که داخل منزلش لیبل اصلی تلفنهای همراه را جدا کرده و با ایجاد بارکد جعلی، قصد داشت تلفن همراه های سرقتی را به فروش برساند. این اقدام باعث میشود حتی اگر فرد استعلام نیز می گرفت، بارکد جعلی، جدید بود و سرقتی بودن آن مشخص نمی شد.
ساخت بارکد جعلی در یک دقیقه
متهم اصلی این باند که ۳۳ سال دارد؛ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تا پیش از اینکه وارد کار سرقت شوم، راننده تپسی بودم؛ اما وقتی با یکی از دوستانم آشنا شدم که گوشی سرقت میکرد به ذهنم رسید میتوان با یک کار ساده، گوشیهای سرقتی را به فروش برسانیم. با همین فکر شروع کردم با لپ تاپم، بارکد جعلی ساختن که کلا یک دقیقه هم زمان نمیبرد و این کار را چون کار گرافیکی بلد بودم به راحتی انجام می دادم.
وی اظهار کرد: یکی از دوستانم گوشیها را از خیابانها می قاپید و من هم بارکد جعلی به کارتن هایی که خریده بودم میچسباندم و بعد به راحتی میشد آنها را در بازار فروخت.
این متهم در پاسخ به این سوال که چگونه استعلام این لیبل ها سبز می شود، افزود: وقتی من لیبل جدید طراحی می کردم، حتی اگر خریدار استعلام از سایت نیز می گرفت؛ استعلام سبز بود و سرقتی بودن گوشی مشخص نمی شد.
این متهم ادامه داد: هر تلفن را حدود ۲ تا ۳ میلیون تومان از سارق می خریدم، کمی برایش خرج می کردم تا نو شود و بعد با لیبل جدید، قصد داشتم چند میلیون بیشتر بفروشم که متأسفانه دستگیر شدم یعنی بیشتر از جیب خرج کردم تا پولی به دست بیاورم.
گوشی قاپی در خیابانهای جنوب شهر
سارق این باند در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: من در خیابان های جنوب شهر با موتورسیکلت دور میزدم و هر وقت می دیدم کسی حواسش به اطراف نیست و تلفن همراه در دستش است؛ او را مورد نظر قرار می دادم و در فرصت مناسب، در یک چشم به هم زدن، گوشی را می قاپیدم و فرار می کردم.
وی افزود: بعد این گوشیهای سرقتی را به مالخر حدود یکی دو میلیون تومان می فروختم و دوباره میرفتم سراغ دزدی و از ماجرای لیبل ها خبری ندارم و بلد نیستم این کار را انجام دهم.
به گزارش ایسنا، متهمان بعد از انجام تحقیقات تکمیلی، به دادسرا معرفی شدند.
منبع: ایسنا