به گزارش >>تجارت نیوز، بررسی آمار تولید سه خودروساز بزرگ کشور در فروردین ماه ۱۴۰۴ نشان میدهد که مجموع تولید خودروهای سواری آنها به ۴۴ هزار و ۵۶۵ دستگاه رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۴۲ هزار و ۳۹۲ دستگاه) رشد ۵.۱ درصدی معادل ۲ هزار و ۱۷۳ دستگاه را نشان میدهد. این در حالی است که رشد یادشده تنها به عملکرد ایرانخودرو مربوط میشود و سایر خودروسازان با افت تولید مواجه بودهاند.
طبق اطلاعات منتشرشده در سامانه کدال، ایرانخودرو در فروردین ماه موفق به تولید ۲۹ هزار و ۱۰۷ دستگاه خودروی سواری شده؛ در حالی که این عدد در مدت مشابه سال گذشته ۲۳ هزار و ۳۱۵ دستگاه بوده است. بدین ترتیب، بزرگترین خودروساز کشور با افزایش ۵ هزار و ۷۹۲ دستگاهی تولید، رشد ۲۴.۸ درصدی را به ثبت رسانده است.
مطابق روند همیشگی، بیشترین سهم تولید ایرانخودرو به محصولات خانواده پژو تعلق دارد، هرچند در حال حاضر تنها پژو ۲۰۷ از این خانواده در خطوط تولید باقی مانده است. تولید پژو در فروردین ماه امسال ۹ هزار و ۱۴۰ دستگاه اعلام شده که نسبت به ۱۰ هزار و ۸۰۵ دستگاه سال گذشته، کاهش ۱۵.۴ درصدی را نشان میدهد.
در بخشهای دیگر، گروه خودرویی سورن با تولید ۷ هزار و ۸۲۸ دستگاه عملکرد قابلتوجهی داشته و نسبت به تیراژ ۳ هزار و ۲۳۷ دستگاهی فروردین سال گذشته، بیش از دو برابر رشد کرده است. همچنین تولید دنا نیز از ۴ هزار و ۷۸۸ دستگاه به ۵ هزار و ۳۴۹ دستگاه رسیده و رشد ۱۱ درصدی داشته است.
در مقابل، تولید رانا بهطور کامل متوقف شده است؛ در حالی که در فروردین ۱۴۰۳، تیراژ این محصول به ۹۶۰ دستگاه رسیده بود. هنوز اطلاع رسمی درباره توقف تولید این خودرو منتشر نشده است. همچنین تولید هایما در فروردین ماه به هزار و ۴۰۳ دستگاه رسیده، در حالی که سال گذشته تنها ۶ دستگاه از آن تولید شده بود.
تولید تارا نیز رشد چشمگیری داشته و از ۲ هزار و ۳۷۶ دستگاه در فروردین ۱۴۰۳ به ۴ هزار و ۶۷۰ دستگاه در سال جاری رسیده است که رشد ۹۶.۴ درصدی را نشان میدهد. آمار دیگری نیز به خودروهای ناقص (تجارینشده) اشاره دارد که تعداد آنها ۱۹۴ دستگاه اعلام شده است. همچنین تولید سایر محصولات ایرانخودرو ۷۱۷ دستگاه بوده است.
افت ۲۲ درصدی تولید در سایپا
سایپا، دومین خودروساز بزرگ کشور، در فروردین ماه تنها ۱۱ هزار و ۳۸ دستگاه خودروی سواری تولید کرده است که در مقایسه با تیراژ ۱۴ هزار و ۲۰۴ دستگاهی سال گذشته، کاهشی معادل ۲۲.۳ درصد (۳ هزار و ۱۶۶ دستگاه) را تجربه کرده است.
بیشترین سهم تولید این شرکت در ماه مورد بررسی به خانواده X200 شامل تیبا، کوییک و ساینا اختصاص یافته که با تولید ۹ هزار و ۷۰ دستگاه، نسبت به ۱۰ هزار و ۸۷۳ دستگاه مدت مشابه سال قبل، افت ۱۶.۶ درصدی داشته است. تولید شاهین نیز با کاهش ۴۰ درصدی از ۳ هزار و ۳۳۱ دستگاه به هزار و ۹۶۸ دستگاه رسیده است.
در این بازه زمانی، هیچگونه تولیدی از محصول آریا اتوماتیک گزارش نشده و توضیحی نیز در این خصوص ارائه نشده است.
کاهش ۹.۳ درصدی تولید در پارس خودرو
سومین خودروساز بزرگ کشور، پارس خودرو، در فروردین ماه موفق به تولید ۴ هزار و ۴۲۰ دستگاه خودروی سواری شده است که در مقایسه با ۴ هزار و ۸۷۳ دستگاه مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۹.۳ درصدی (۴۵۳ دستگاه) را نشان میدهد.
این شرکت تنها محصولات گروه Q200 و خودروی سهند را در سبد تولید فروردین ماه خود داشته است. تیراژ گروه Q200 با ۳ هزار و ۸۴۷ دستگاه نسبت به فروردین ۱۴۰۳ کاهش ۲۱ درصدی را ثبت کرده است. همچنین سهند با رشد قابلتوجهی از تنها دو دستگاه در سال گذشته به ۵۷۳ دستگاه در فروردین امسال رسیده است.
در این بین، پارس خودرو هیچ تولیدی از کوییک معمولی نداشته است و با توجه به توقف تولید آن از شهریور سال گذشته، به نظر میرسد این خودرو بهطور کامل از سبد محصولات شرکت حذف شده باشد. تولید ساینا S نیز در این ماه صفر بوده است.
منبع: مهر