ازدواج >>حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، نه تنها پیوندی آسمانی و مبارک در تاریخ اسلام است، بلکه الگویی بیبدیل برای تمام دورانهاست. این پیوند فرخنده بین دو شخصیت برجسته و معصوم، فراتر از یک واقعه تاریخی، چراغ راهی است برای جوانان و خانوادهها تا با الگوگیری از این اسوههای تقوا و فضیلت، زندگی خود را بر پایه محبت، احترام متقابل، و ارزشهای اسلامی بنا نهند.
ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، سرآغاز نسلی پاک و مبارک شد که در طول تاریخ، منشأ خیر و برکت برای بشریت بوده است. برای بسیاری از افراد سوال است که اختلاف سنی حضرت علی و حضرت فاطمه (س) در زمان ازدواج چقدر بوده است؟ در این بخش از >>نمناک به این سوال پرتکرار پاسخ خواهیم داد.
ولادت امام علی علیهالسلام در سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل در خانه خدا رخ داده است.
حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسّلام) دختر پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) و خدیجه کبری (سلاماللهعلیها) در بیستم ماه جمادی الثانی سال پنجم بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) يعني چهل و پنجم عام الفيل در مکه معظمه به دنیا آمد. شیخ مفید و کفعمی سال دوم بعثت را زمان تولد فاطمه(س) دانستهاند. طبق دیدگاه رایج اهلسنت، ولادت فاطمه(س) پنج سال پیش از مبعث بود.
با توجه به تاریخ تولد حضرت علی و حضرت فاطمه اختلاف سنی آنها بین 12 تا 15 سال بوده است.
فاطمه(س) در سال دوم هجرت با امام علی(ع) ازدواج کرد. بنا به نقل مشهور عالمان شيعه سن حضرت زهرا(س) در هنگام ازدواج ده سال و سن امام بيست و پنج سال بوده است.
برخی نارضایتی حضرت زهرا سلاماللهعلیها از ازدواج خود با علی بن ابیطالب علیهالسلام را علت گریه او در شب عروسی می دانند اما بنابر چند روایت اینگونه نبوده است. حضرت زهرا سلاماللهعلیها علاقه زیادی به پیامبر صلیاللهعلیهوآله داشته و علت گریه ایشان جدایی از خانواده خود و رفتن به خانه همسر بوده که در عرف امروز نیز رایج است.
در روایات آورده شده که حضرت زهرا سلاماللهعلیها در پاسخ >>خواستگاری امام علی (ع) فرمود:
«به آنچه خدا و رسولش راضی باشند، راضیم»( مناقب آل ابیطالب، بن شهرآشوب، ج3، ص127)
ایشان فرمودند:
«راضی هستم به اینکه خدا پروردگار من و پدرم پیامبرم و پسر عمویم، شوهر و ولی من باشد». (الروضة فی فضائل امیرالمؤمنین، شاذان بن جبرئیل، ص73)
در برخی منابع نیز آمده است که حضرت زهرا سلاماللهعلیها خطاب به پدر عرض کرد:
«تو سزاوارتر هستی به آنچه تشخیص میدهی (واگذار میکنم به پدر خویش)».( البرهان فی تفسیر القرآن، بحرانی، ج5، ص192)
در برخی از منابع هم آمده است که حضرت فاطمه سلاماللهعلیها در پاسخ سکوت کرد و پیامبر صلیاللهعلیهوآله اعلام فرمود سکوت فاطمه سلاماللهعلیها نشانه رضایت او از این خواستگاری است. (طوسی، الامالی، شیخ طوسی، ص40)
نقل شده که حضرت زهرا سلاماللهعلیها به علی (ع) افتخار می کرد و حتی در شب ازدواج، در مدح امیرالمؤمنین علیهالسلام، چنین شعری سرود:
افتخار و عزّت والا از آنِ ما شد و ما در میان فرزندان عدنان، سربلند شدیم. (مجلسی، بحار الانوار، علامه مجلسی، ج16، ص74 )