جنگ ایران و عراق، از مهر ۱۳۵۹ تا مرداد ۱۳۶۷ (۱۹۷۹ تا ۱۹۸۸ میلادی) طول کشید و یکی از ویرانترین و خونینترین جنگهای قرن بیستم بود. در طول دهه جنگ، بسیاری از شهرها و مناطق استراتژیک تخریب شد و مردم زیادی کشته یا مجروح شدند.
در جنگ ایران و عراق برخی دزفول و برخی شهرها بهواسطه مقاومت، ایستادگی در برابر تجاوز و حفظ حاکمیت ملی، در حافظه تاریخی ملت ایران بهعنوان نمادهای مقاومت ثبت شدند.
روحیه مقاومت و ایستادگی این شهرها، تاثیر زیادی بر روحیه ملت و پیروزیهای بعدی داشت. در این بخش از >>نمناک به شما خواهیم گفت که روز دزفول چند شنبه است و چه روزی است؟
در پاسخ به این سوال که روز مقاومت و پایداری چه روزی است؟ روز چهارم خرداد چه روزی است؟ باید بگوییم چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی مقاومت و پایداری و روز دزفول ثبت شده است.
این شهر به عنوان پایتخت مقاومت ایران نامگذاری شده است زیرا در دوران دفاع مقدس با وجود اصابت 176 موشک، 2 هزار و 500 گلوله توپ و 331 راکت هواپیما به دزفول و تخریب بیش از 19 هزار واحد مسکونی و تجاری در این شهر، اهالی دزفول هرگز تسلیم نشدند و بخش های تخریب شده را بازسازی می کردند و اراده رژیم بعثی در خالی کردن شهر و درهم کوبیدن آن را به یکی از آرزوهای دست نیافتنی متجاوزان مبدل کردند. لازم به ذکر است که اعراب نام (بلد الصواریخ) به معنی شهر موشکها را به دزفول دادند.
- روز مقاومت اسلامی و روز دزفول در تقویم شمسی 1404 مصادف است با:یکشنبه، ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ ، 04/۰۳/۱۴۰۴
- روز مقاومت و پیروزی و دزفول در تقویم قمری 1446 مصادف است با الأحد، ٢٧ ذوالقعده ١٤٤٦ ، 27/١١/١٤٤٦
- روز مقاومت اسلامی و روز دزفول در تقویم میلادی برابر است با:Sunday, 25 May 2025، 2025/05/25
دزفول سیامین شهر پرجمعیت کشور در کنار رودخانه دز، در بخشهای جلگهای استان خوزستان ودر جنوب غربی ایران با مساحت ۴۷۶۲ کیلومتر مربع واقع شده است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان دزفول ۴۴۴٬۰۰۰ نفر (در ۷۸٬۳۴۸ خانوار) بودهاست که ۲۶۴۰۰۰ نفر از آنان در شهر دزفول ساکن بودهاند.
دزفول مناطق بکر و دیدنی و تاریخی فراوانی است. پل قدیم دزفول یکی از قدیمیترین پل های پابرجای جهان و نماد شهر دزفول به شمار میرود، در دوره ساسانی و در زمان فرمانروایی شاپور یکم ساخته شده است. زمان که او در نبردی با رومیان به پیروزی میرسد با استفاده از اسیران رومی، پل تاریخی دزفول را میسازد. پل دزفول منطقه گندی شاپور را به میان رودان (بین النهرین) مرتبط میکرده است.