گوجه سبز، نوبرانه بهاری و میوهای ترش و آبدار است که در دنیای آشپزی نیز جایگاه ویژهای دارد. از این میوه خوشمزه و پرخاصیت، انواع غذاهای لذیذ و متنوع تهیه میشود که طعمی بینظیر و فراموشنشدنی دارند. از خورشتهای ترش و خوشعطر گرفته و آشهای مقوی و دلچسب، گوجه سبز میتواند به هر غذایی رنگ و بویی بهاری ببخشد. اگر به دنبال تجربههای جدید در آشپزی هستید و طعمهای ترش و ملس را میپسندید، >>گوجه سبز پلو را نیز امتحان کنید. در این بخش از >>نمناک طرز تهیه گوجه سبز پلو را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم | مقدار |
برنج | 3 پیمانه |
گوجه سبز تازه | 2 پیمانه |
سینه مرغ | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
روغن مایع | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، >>فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
شکر (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 1 عدد |
خلال >>پسته یا بادام | برای تزیین |
- برنج را با آب سرد چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
- برنج را در یک ظرف با کمی نمک و آب حدود ۲ ساعت خیس کنید.
- یک قابلمه آب را همراه با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.
- برنج را به قابلمه اضافه کنید و زمانی که سطح بیرونی برنج نرم و مرکز آن هنوز سفت است، آبکش کنید و کنار بگذارید.
- گوجه سبزها را بشویید و با کمک چاقو خرد و هسته آن را جدا کنید.
- میتوانید از گوجه سبز درسته نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
- پوست >>پیاز را جدا کرده و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز را با کمی روغن در یک ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی شود.
- سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید.
- سینه مرغ خرد شده را همراه با پیاز تفت دهید.
- زردچوبه نمک فلفل را به پیاز و تکههای مرغ بیفزایید.
- اگر متمایلی طعم غذای شما ملس شود مقداری شکر نیز به مواد اضافه کنید.
- شما به جای تکه ای خرد کردن مرغ میتوانید مرغتان را جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و با پیاز داغ و چاشنیهای دیگر تفت دهید.
- برای درست کردن گوجه سبز پلو میتوانید به جای مرغ از مقداری گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای تهیه گوجه سبز پلو با گوشت چرخ کرده، گوشت را با پیاز و سایر چاشنیها تفت دهید.
- اگر تمایلی به استفاده از گوشت و مرغ در گوجه سبز پلو ندارید، میتوانید برای درست کردن گوجه سبز پلو به صورت گیاهی از مقداری قارچ و >>سویا استفاده کنید.
- سیب زمینیها را پوست بکنید و به صورت ورقه خرد کنید.
- یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و >>سیب زمینیها را کف قابلمه بچینید.
- یک لایه برنج و بعد یک لایه از ترکیب مرغ( گوشت یا قارچ و سویا) و گوجه سبز را اضافه کنید.
- مواد را به صورت لایه لایه و تا تمام شدن کامل در قابلمه بریزید.
- در این مرحله مقداری >>زعفران دم کرده و کمی روغن روی برنج بریزید.
- درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی آن بگذارید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
- گوجه سبز پلو را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با خلال >>بادام و خلال پسته تزیین کنید. در صورت تمایل میتوانید از مقدار >>زرشک برای تزیین این غذا استفاده کنید.
- گوجه سبز پلو را میتوانید با سبزی خوردن، >>سالاد شیرازی یا >>ماست سرو کنید.
- برای خوش طعم شدن گوجه سبز پلو مقداری >>دارچین یا پودر سیر نیز به آن اضافه کنید.
- برای اینکه غذای شما طعم ترش و بافت مناسبی داشته باشد، از گوجه سبزهای سفت استفاده کنید.
- برای مزهدار کردن غذا میتوانید از مقدار شکر بیشتری استفاده نمایید.
- استفاده از >>روغن حیوانی برای خوشمزهتر شدن این غذا مناسب است.
- اگر میخواهید غذایتان خوشمزهتر شود، میتوانید شوید تازه خرد شده به گوجه سبز پلو بیافزایید. استفاده از مقداری نعنا یا >>گشنیز تازه خرد شده نیز برای مزهدار کردن این غذا روش فوق العادهای است.