رضا حاجیپور، با تشریح جزئیات نشست مرتبط با هوش مصنوعی، اعلام کرد که این جلسه با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جمعی از نمایندگان مجلس، اعضای اتاق بازرگانی، نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، شرکتهای دانشبنیان و انجمن ملی هوش مصنوعی، همزمان با روز ملی ارتباطات برگزار شد.
او افزود که فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس شورای اسلامی، حمایت ویژه از حوزههای اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و هوشمندسازی را در دستور کار خود قرار داده و کمیتههای تخصصی مرتبط را برای پیشبرد جدی این اهداف فعال کرده است تا به عنوان بازوی تخصصی مجلس در تصمیمگیریها عمل کند.
حاجیپور با تأکید بر پیشنهادات مناسب کمیسیون صنایع در خصوص طرح ملی هوش مصنوعی، به موضوع بهبود کیفیت دسترسی مردم به اینترنت پرداخت و بر لزوم توسعه متوازن زیرساختهای اینترنت موبایل و ثابت، بهویژه گسترش فیبر نوری و اتصال آن به منازل تأکید کرد. او از همکاری نزدیک فراکسیون با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینههای مختلف از جمله توسعه فیبر خانگی، اقتصاد فضاپایه، دولت الکترونیک و هوشمندسازی خبر داد.
رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس شورای اسلامی، اقدامات کلیدی این فراکسیون در حوزه اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و هوشمندسازی را شامل تشکیل کمیتههای تخصصی با مشارکت فعالان مرتبط، تدوین طرحهای تخصصی و ارائه پیشنهادات برای رفع موانع تجارت و اقتصاد دیجیتال برشمرد.
او همچنین به تدوین طرحهای حمایتی برای توسعه فینتکها و ابزارهای مالی دیجیتال و ساماندهی حوزه رمزارزها اشاره کرد.
حاجیپور، حمایت از توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی مانند مراکز داده، پیگیری اجرای سند تحول دیجیتال مطابق برنامه هفتم توسعه، و ایجاد زنجیره هوشمندسازی با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان داخلی را از دیگر اقدامات مدنظر فراکسیون اعلام کرد.
او حل مشکلات ناترازی انرژی از طریق هوشمندسازی لایههای مختلف، از جمله تجهیز کنتورهای هوشمند و پردازش یکپارچه دادهها، را ممکن دانست و بر پیگیری توسعه فیبر نوری برای اتصال ۲۰ میلیون مشترک خانگی تا پایان برنامه هفتم توسعه تأکید کرد.
حاجیپور، توسعه کسبوکارهای مبتنی بر خدمات فضاپایه را از دیگر برنامههای مهم فراکسیون دانست و به قابلیتهای ایران در حوزه فضایی، از جمله تصاویر ماهوارهای با دقت بالا، اشاره کرد که میتواند در بخشهای مختلف و ارائه خدمات به کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد.
او از وعده محمدباقر قالیباف برای برگزاری جلسات با محوریت اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و هوشمندسازی با حضور فعالان بخش و کمیتههای تخصصی فراکسیون خبر داد.
رئیس فراکسیون، توسعه زیرساختهای دسترسی به اینترنت و سهولت استفاده از آن را از مهمترین عوامل توسعه کاربردی هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و اینترنت اشیاء دانست و با اشاره به مخالفت فراکسیون با افزایش تعرفه اینترنت همراه، از اقدام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای جلوگیری از افزایش قیمتها قدردانی کرد.
حاجیپور، در پایان، از فعالسازی کمیتههای تخصصی با همکاری نخبگان وزارت ارتباطات برای حمایت از اجرای برنامه هفتم توسعه در حوزههای اقتصاد دیجیتال، اقتصاد فضایی، دولت الکترونیک، حکمرانی داده و هوش مصنوعی خبر داد.