برخی از افراد در >>رابطه عاطفی خود مدام احساس ناامنی دارند و دچار تردید می شوند . این افراد در فکر و ذهن خود به دلیل عدم >>اعتماد به نفس کافی و >>احساس ضعف ، خود را لایق همسر نمی دانند بنابراین احساس ناامنی را با خود به رابطه با همسر وارد می کنند و خود را از لذت تجربه کردن « عشق آرام و برابر » محروم می کنند. روابط عاطفی این زوجین از استحکام و قدرت کافی برخوردار نیست و آنها نمی تواننداز زندگی مشترک خود لذت ببرند. اگر شما نیز این مشکل را دارید ، با این بخش از >>نمناک همراه شوید تا با علت نا امنی و درمان آن آشنا شوید .
>>علت داشتن احساس ناامنی در زندگی
علت اینکه برخی افراد در زندگی مشترک خود همواره احساس ناامنی دارند و دچار تردید می شوند ، در کودکی آنها نهفته است . رابطه ما با والدین و اطرافیان در کودکی بر زندگی و شخصیت ما در بزرگسالی تاثیر می گذارد و گذشته در بزرگسالی نیز ما را رها نمی کند. افرادی که در کودکی الگوی دلبستگی ایمن در آنها شکل نگرفته باشد و دوست داشتن، دلبستگی و وابستگی را همراه با >>اضطراب ، احساس ناامنی و ترس از طرد شدن تجربه کنند ، در بزرگسالی نیز نمی توانند در رابطه عاطفی قوی عمل کنند و این ترس ها را دارند.
>>
>>ویژگی افرادی که احساس ناامنی دارند
>>دنبال تایید می گردند
افرادی که در رابطه عاطفی خود احساس نا امنی می کنند ،همواره به دنبال تایید همسرشان هستند و پس از هر رفتاری از همسر خود سوالاتی می پرسند که دریابند مورد تایید او بوده اند یا خیر ؟ اینگونه افراد همیشه نگران قضاوتی که همسر یا نامزدتان روی حرف ها و رفتارهای تان دارد، هستند مثلا اگر درمورد خرج کردن پول هایشان تصمیمی بگیرند و با همسر خود در میان بگذارند با پرسیدن «فکرم احمقانه بود؟» به دنبال تایید او هستند و یا هنگام رفتن به مهمانی از همسر خود می خواهند درمورد لباس و آرایش شان نظر دهد .
>>مدام به دنبال همسرشان هستند
افرادی که در رابطه عاطفی خود احساس نا امنی می کنند ، همیشه سعی شان این است که تمام وقت خود را با همسرشان بگذرانند . این رفتار آنها نشانه عشق بیش از اندازه نیست بلکه نشان می دهد که او در زندگی احساس نا امنی دارد .
اگر شما در زمانی که همسرتان در کنارتان نیست ، مدام با او ارتباط تلفنی برقرار می کنید و یا به او پیامک می دهید ، یا به تنهایی سفر نمی روید و هیچگاه ارتباط دستانه برقرار نمی کنید و بدون همسر در مراسمی شرکت نمی کنید ، شما احساس نا امنی دارید .
>>همسر خود را کنترل می کنند
افرادی که در زندگی مشترک خود عشقشان با احساس نا امنی ادغام شده است ، همواره این نگرانی را دارند که همسرشان ، آنها را ترک کند بنابراین با برقراری تماس های لحظه به لحظه همسر شان را کنترل می کنند، گوشی او را چک کرده و حتی جیب هایش را می گردند و اگر کسی در مهمانی کنار او بنشیند او را یک رقیب می دانند و ذهن شان به هم می ریزد و برای دور کردن او تلاش می کنند.
>>همواره بی اعتماد هستند
افرادی که در رابطه عاطفی خود احساس نا امنی می کنند ، همواره بی اعتماد هستند بنابراین معنای واقعی آرامش و عشق را درک نمی کنند . آنها حتی در بهترین لحظاتشان نیز تصور می کنند دل و ذهن همسر یا نامزد شان جای دیگری است و فکر می کنند زندگیشان به زودی از هم می پاشد .
>>
>>خود را لایق همسرشان نمی دانند
افرادی که در رابطه عاطفی خود احساس نا امنی می کنند ، به خودشان نیز بی اعتماد هستند و همیشه می پندارند لایق همسرشان نیستند بنابراین هنگام رفتن به بیرون با همسر ده ها بار لباس شان را عوض می کنند و از همسر خود تایید می خواهند اما باز هم در صورتی که همسرش ، او را تایید می کند باز هم خود را شایسته این نمی دانند که همسرشان بتواند عاشق شان شود.
>>بی اعتماد به نفس می باشند
افرادی که در زندگی احساس نا امنی دارند ، نمی توانند در برابر چیزهایی که ذهنشان می گوید ، بی تفاوت باشند بنابراین دچار رفتارهایی مانند بی اعتماد به نفس بودن می شوند و دچار ترسی آزاردهنده هستند که آنها را به سمت کنترل همسر می کشاند.
>>وارد رابطه ای می شوند که ماندگار نیست
گذشته عاطفی شما به شکل برقرار کردن ارتباط تان تاثیر می گذارد و موجب می شود که با کسی وارد رابطه عاطفی شوید که در آن احساس طرد شدن می کنید و بارها طعم جدایی و طرد شدن را بکشید ، رابطه ای که ماندگار نیست و در آن احساس امنیت نمی کنید. اگر همواره این اتفاق ها برای شما پیش می آید ، به گذشته تان بیاندیشید که آیا سهمی در این اتفاق ها دارد و با کمک یک روانشناس برای کاهش تاثیرهای منفی گذشته بر زندگی عاطفی تان چاره ای بیاندیشید.
>>
>>مشکل را حل کنید
اگر خود شما یا همسرتان در زندگی احساس نا امنی می نمایید ، باید مشکلتان را حل کنید تا عاشقی برایتان آسان تر شود زیرا ناامنی در رابطه برای حفظ یک ارتباط شاد و سالم، مخرب است بنابراین :
- احساس ناامنی همیشه به علت وجود مشکل در حرف و عمل طرف مقابل نیست بلکه ناشی از تصورات خودتان است پس اگر احساس ناامنی به سراغتان آمد آنها را بنویسید و مشخص کنید که چه چیزهایی تصور هستند و چه چیزهایی واقعیت دارند.
- برای غلبه بر احساس ناامنی از کنترل کردن و به دست گرفتن همه امور دست بردارید زیرا شما نمی توانید همه چیز را کنترل کنید پس نگران می شوید.
- برای رشد رابطه تان باورهایتان را نسبت به مفهوم رابطه، همسر بودن و دوست داشتن تغییر بدهید.
- برای آرامش رابطه و حفظ موقعیت خوب خود به حریم فکر آدم ها تجاوز نکنید، زیرا افکار آنها چه خوب و چه بد چیزی نیست که شما بتوانید ان را متوقف کنید یا تغییرش بدهید.
- یکی از دلایل احساس ناامنی، مقایسه دائمی خود با دیگران یا تجربه های گذشته است پس با روان درمانی و مشاوره دست از این افکار بردارید.
- جهت افکارتان را تغییر بدهید و به خودباوری و اعتماد به نفس برسید و از زندگی و رابطه عاطفی تان بیشتر لذت ببرید.
- وجود اصول در رابطه نیز می تواند احساس امنیت شما را در رابطه و زندگی مشترک تقویت کند.
- خودتان را سرگرم فعالیت های مورد علاقه تان بکنید تا سرتان با موضوعات مفید گرم شود و فرصت کمتری برای افکار >>وسواس گونه داشته باشید.