خیارشور یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین دورچین های غذا است که برای تهیه آن >>خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور مخلوط با مخلفات دیگر مانند سرکه، سبزی، سیر و... قرار می دهند. افزودن برخی سبزیجات به خیارشور، طعم و عطر فوق العاده ای به آن می بخشد و سبب می شود مزه خیارشورتان تا مدت ها در ذهنتان باقی بماند. اگر نمی دانید که کدام سبزی ها را به خیارشور خود بیافزایید، با ادامه این بخش از >>نمناک همراه شوید.
ترخون
ترخون یکی از سبزیجات معطری است که در تهیه خیارشور به کار می رود و عطر و طعم خوبی به آن می بخشد. >>ترخون دارای پتاسیم، >>منیزیم و ویتامین های A و C و منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می باشد. از این سبزی در پخت و پز نیز استفاده می شود. ترخون به دلیل خواصی که دارد به درمان برخی بیماری ها کمک می کند. مصرف ترخون سبب سم زدایی بدن و >>پاکسازی کبد و روده می شود.
>>
گشنیز
یکی دیگر از سبزیجاتی که در خیارشور استفاده می شود، گشنیز است. >>گشنیز سرشار از آهن و کلسیم است و دارای آنتی هیستامینی قوی می باشد که می تواند >>آلرژی های فصلی و تب >>یونجه را کاهش دهد. گشنیز از لحاظ فرم ظاهری به جعفری شباهت دارد ولی برگ های آن بسیار لطیف تر از جعفری است. برگ های گشنیز عطر خوش و آشنایی دارند و معمولا به صورت خام یا خشک شده در آشپزی استفاده می شوند.
شوید
شوید، سبزی معطر با طعمی دلپذیر است که در آشپزی کاربرد فراوان دارد و از آن به صورت خشک و تازه در غذاهای مختلف استفاده می شود. شوید از نظر طبیعت، گرم و خشک است و دارای کالری اندک و مواد مغذی بسیاری است. شوید حاوی منیزیم، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین B6،. پتاسیم، منگنات و آنتی اکسیدان هایی است که باعث حذف رادیکال های آزاد می شود.
>>
نعنا و ریحان
نعنا و ریحان جزو سبزیجات معطری هستند که می توان از آنها در تهیه خیارشور استفاده نمود. ریحان و نعناع یکی از سبزی های پر مصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می شود. برای طعم بخشیدن به خیارشور می توانید بر حسب سلیقه خود از >>ریحان و >>نعناع استفاده کنید.
مرزه
مرزه گیاه فلفلی و تند با برگ های صاف و گل های کوچک است که می توان از آن در خیارشور استفاده کرد. >>مرزه گیاهی سرشار از مواد معدنی، پروتئین و ویتامین های غنی و کم کالری است که در پخت و پز این امکان را به شما می دهد که از طعم و مزه غذاها لذت ببرید.
>>
در مطلب " >>بهترین دستور تهیه خیارشور خانگی " مراحل کامل را برایتان گفته ایم که مجدد بصورت مختصر در ادامه خواهیم گفت.
برای تهیه خیارشور با سبزیجات، خیارهای ریز و قلمی را انتخاب کرده، بشویید و خشک کنید.
در یک ظرف آب و نمک را مخلوط کرده و بگذارید خنک شود.
سپس >>سرکه را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
خیارها را در ظرف شیشه ای پر کنید.
سبزیجات معطرمانند شوید، ترخون، نعنا خشک، ریحان خشک و … (انتخاب سبزیجات معطر اختیاری و سلیقه ای است) را کمی خرد کرده و به همراه سیر اضافه کنید. می توانید به جای سبزی تازه از نوع خشک شده آن ها استفاده کنید.
در پایان شیشه را با >>آب نمک و سرکه حل شده پر کنید تا خیارها کاملا در آب و نمک غرق شوند.
درب شیشه را ببندید و آن را درون یخچال بگذارید البته می توانید خیارشور را در جای خنک نیز قرار دهید زیرا نگهداری خیارشور درجای گرم سبب کپک زدن آن می شود.